MisaDud MisaDud komentáře u knih

☰ menu

Toskánské věže Toskánské věže Carol M. Cram

Tato kniha mě bavila, na jednu stranu romantická, trošku možná víc. Na druhé velmi zajímavý náhled do středověkého malířství.

17.09.2023 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Pro děti a mládež, no nevím. Zdá se mi to hodně "těžké" čtení. Námět, nesmrtelnost, udržení rovnováhy, cech smrtek, nimbus.... jedním slovem geniální myšlenka a příběh. Líbilo se mi to moc, jdu na druhý a třetí díl a nyní se mohu těšit i na čtvrtý.

11.09.2023 5 z 5


Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

Tak toto mě bavilo moc. Místy naivní- dá se odpustit, protože doba do které je román zasazen taková opravdu byla. Kniha se četla sama děj nebyl vždy předvídatelný, opravdu moc hezké a rozhodně si velmi ráda přečtu nějakou další knihu od tohoto autora. Čtyři a půl hvězdičky.

22.08.2023 5 z 5


Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Zajímavá, trošku neuvěřitelná zápletka. Bavili mě místy celkem hluboké myšlenky a doporučení na písničky- opravdu jsem si je pouštěla a bylo to moc fajn. Pročítala jsem komentáře níže a celkem mě překvapilo, že tu nikdo moc nezmiňuje, že se jedná o erotický román. Jinak by byla kniha tak o polovinu, možná i více kratší. Hodnotím něco mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami.

22.08.2023 3 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Začátek knihy slabší ne ovšem zbytečný. Konec moc dramatický. A jinak super téma a myšlenka spolubydlení opravdu zajímavá, do toho trauma zneužívání... Nebylo to vůbec špatné.

11.08.2023 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Mám rozporuplné pocity. Kniha na mě působila jako reklama- Vyvolá emoci, je jedno jestli pozitivní nebo negativní (otravnou), hlavně že zapůsobí a utkví v paměti. A přesně tak jsem se cítila při čtení, hned po dočtení i teď s odstupem pár dnů. Kniha s odpočítáváním, a slovy kdy každý odstavec začínal rozhodla se zemřít- no to jsem ji málem odložila- depresivní. Poté co se hrdinka ocitne v knihovně je to lepší, nicméně mi zase začala lézt na nervy. Potom jsem ji začala brát jako člověka s onemocněním a spoustu věcí jsem jí tedy odpustila. Jednotlivé životy vůbec nebyly špatné, člověk si uvědomí spoustu možností a čeho by kdy mohl dosáhnout, kdyby se rozhodl jinak- možná ne tak hvězdně, ale je to kniha. A konec byl jasný tak nějak od začátku. Námět velmi zajímavý. Hrdinka mi moc nesedla ne svou nemocí spíš tak celkově. Za mě tedy tak čtyři a půl hvězdičky.

04.08.2023 4 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Stavím se zde do řady nadšenců. Kniha s trošku těžším jazykem, ale děj vás strhne. Prvně jsem si říkala, jak je autor geniální, že již před tak dlouhou dobou ho napadla tato myšlenka. Postupem čtení knihy jsem si uvědomila, že to zase tak převratné není, jen byl autor velmi všímavý a mě fantazii, aby mu došlo to, co se nám může stát. Když už to máme teď přímo před nosem.

01.08.2023 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Pro mě první kniha od této autorky. A dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Romantika protkaná nádhernou scenérií přírody a hyggie. Ideální oddechovka.

30.07.2023 4 z 5


Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Moc pěkný příběh zasazený do zajímavého fantasy prostředí. Zde vidím nevyužitý potenciál v jednotlivě popsaných oblastech a božstev. Klidně by mohlo být i více knih. Samotný příběh byl strhující, předvídatelný, ale přesto krásný, místy dějově kostrbatý. Autorka velmi hezky popisuje jak šaty, plesy tak i přírodu, toto je opravdu její velké plus. Celkový dojem z knihy je tedy velmi uspokojivý. A co si budeme povídat, obálka knihy je prostě úžasná.

28.07.2023 4 z 5


Nové sny Nové sny Lilly Lucas

(SPOILER) Třetí díl byl za mě trošku slabší, než předchozí dva. Láska mezi hlavními postavami vznikla na můj vkus moc rychle. Pobyt s dětmi mi přišel taky trošku přestřelená volnočasová aktivita pro "dospělé", než máme za ně zodpovědnost. Ale jinak to ušlo.

25.07.2023 4 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Nádherné volné pokračování, opět krásná příroda a moje dvě oblíbené postavy z první knihy. Moc hezká oddechovka.

23.07.2023 5 z 5


Polib mě Polib mě Stella Tack

Nejsem cílovou skupinou této knihy, už dlouho. Mladí lidé jistě budou velmi nadšení. A i mě velmi bavila, byla vtipná, hlavní hrdinka mi byla sympatická, potetovaný a piercingy ozdobený mladý muž taky. Lidé s předsudky k těmto ozdobám těla si aspoň uvědomí, že né každý potetovaný je pitomec a né každá bohatá a hezká holka to má v životě lehké a je "kráva". Kniha výborně boří výchovná dogmata mých rodičů.

23.07.2023 4 z 5


Jedna z pěti Jedna z pěti Dagmar Digma Čechová

Toto mě moc nebavilo. I když to bylo čtivé, bylo to možná až moc všední. Stereotypu máme kolem sebe spoustu a asi nepotřebuji o něm číst i v knihách. Souhlasím s komentářem Danky, že to vypadalo, jako bychom měli vše za zenitem.

20.07.2023 1 z 5


Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

Příjemné nenáročné čtení o tom, že život není jenom práce. Příběh velmi milý a předvídatelný. Je to milé zastavení všedních dnů a pokud budete chtít i návod, jak si pošmourné a mrazivé dny vylepšit a dívat se na svět jinýma očima.

20.07.2023 4 z 5


Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Realisticky vykreslená porucha autistického spektra, ale napsaná velmi čtivou formou, tak, že si ji každý dokáže představit, nebo alespoň její tuto konkrétní podobu.

19.07.2023 5 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Super oddechovka. Předvídatelný děj, přečtená za dva dny. Moc hezké vykreslení přírody, sympatické nejen hlavní postavy, ale mně se líbily i všechny vedlejší. Jen je třeba vzít v potaz, že příběh je cca o 20 letých postavách. Ale všem mladistvým srdcem vřele doporučuju. A rozhodně se těším na další díly.

19.07.2023 5 z 5


Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

(SPOILER) Moje první kniha od této autorky, která je velmi chválená. První více než polovinu knihy jsem se do čtení musela vysloveně nutit, potom se to trošku rozjelo. Bylo to takové, co se vleče, neuteče. Nemám ráda střídání - skákání z jednoho příběhu postavy na druhý. Sotva si jednu hrdinku oblíbím, šup už to skočí na druhou a někdy na třetí a někdy zase na tu první. Z toho se nejen vzpomíná na minulos, ale je zde i paralelní příběh matky a dcery. Je to zvláštní a nepředvídatelné, ani skok na jinou postavu nebyl mnohdy oddělený kapitolou. Kladně hodnotím, že děj nebyl až tak 100% předvídatelný.

17.07.2023 3 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Dunu jsem četla cca ve 14 letech a nyní v dospělosti po shlédnutí filmu. Při prvním čtení se mi moc líbila fantazie, celkově děj a prostředí, ve kterém se kniha odehrává. Nyní jsem viděla i linku spasitele a toho, jak by se měl člověk chovat či žít v souladu s přírodou. Určitě knihu doporučuji číst jako první.

15.07.2023 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Tento díl je oproti dvou předchozím slabší. Hlavně konec. Jakob by autorka neměla čas na rozpracování poslední třetiny knihy. Což je dle mého velká škoda, protože začala velmi slibně, ale nenaplnila potenciál, jaký mohla mít a některé věci mi prostě moc nedávaly smysl. I tak se těším na další slibované dva díly, ale raději bych si počkala delší dobu, aby autorka navázala na kvalitu prvních dvou knih. Přesto však dávám plný počet hvězdiček, je to kniha, kterou budu číst opakovaně

14.07.2023 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Opravdu krásně nevazuje na první díl, více času se zde tráví ve světě nížin. Bála jsem se, že tento svět bude perfektní a bude zde chtít žít každý, ale velice citlivě zde je ukázáno, jak se všední a běžné věci mohou stát velmi vzácnými (např. stromy).

14.07.2023 5 z 5