mich_krat mich_krat komentáře u knih

☰ menu

Losing it Losing it Cora Carmack

Kniha mě nijak neoslovila, děj místy vedl až k protáčení očí a do stylu psaní jsem se ne a ne dostat. Přišlo mi to až moc jednoduché, i stylem psaní, trochu jsem si přišla jak zpět v čase při čtení wattpadu. Hodně mi vadilo, že postavy absolutně neodpovídaly svému věku, a tím hodně situací a rozmluv působilo skoro až hloupě. Jednu hvězdu dávám za to, že jsem se párkrát upřímně zasmála. Bohužel ač mam zásadu knihu vždy dočíst, zde odkládám poslední třetinu knihy na “možná někdy”.

26.02.2023 1 z 5


Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Tak nevím - anotace a recenze mě nalákaly, kniha byla velmi čtivá, ale ve výsledku mě vlastně příliš neoslnila. Příběh mi přišel slabší, nebylo zde moc prostoru pro nějaké přiblížení charakteru postav. Vše mi přišlo dost hrr, jak dějem, tak co se týče pocitů Kiery ohledně Lachlana. Ve výsledku je to vlastně vyděrač, vrah a manipulátor, co neoplývá zrovna vkusnym slovníkem - takže netuším, odkuď vzejde ta zamilovanost. A co mi už vůbec nesedí, což ovšem neplatí pouze zde, je český překlad určitých slov - je to škoda, ale i takový detail dokáže zkazit dojem. Přečtení knihy nelituji, autorka psát umí, ale nijak mě neuchvátila.

26.02.2023 2 z 5


Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

Od knihy jsem moc velké očekávání neměla, a možná právě proto mě tak překvapila. Ono už jen ten český překlad názvu je zklamáním. Ale co se týče příběhu, krásně plynul, postavy sice jak kdyby měli rozdvojenou osobnost, ale i přesto jsem si je oblíbila. Upřímně jsem se u knihy zasmála, místy se i dojala. Kniha sama o sobě byla příjemnou oddechovkou na jeden večer, její čtení jsem si užila.

26.02.2023 4 z 5


Královsky obdařen Královsky obdařen Emma Chase

Na knihu jsem narazila náhodou a přečetla ji na jeden zátah. Čekala jsem další jednoduchou romantiku, ale příběh, humor a hlavní postavy mě donutily nepustit knihu z rukou až do samého konce. Dlouho jsem nebyla tak překvapena z knihy, od které jsem moc velké očekávání neměla. Na někoho by mohl být příběh až moc rychlý, mně se ovšem líbilo, že nás autorka stručně provedla jejich vztahem od počátku až do konce, v rámci několika let. Hlavně oceňuji postupné vyvíjený vztahu - poslední dobou mi všechny knihy v tom žánru přijdou uspěchané, zaměřené spíše na postelové scény a obsesi, než na vztah a charakter postav. Zde vše plynulo tak postupně a uvěřitelně, že jsem při jejich prvním polibku sdílela s Ellie všechny ty emoce. Ve výsledku je to možná jen další pohádka na námět bodyguard x svěřenkyně, ovšem autorka i do tohoto ohraného námětu zvládla zakomponovat vše, co by dobrá kniha měla mít, a já si její čtení opravdu užila.

24.02.2023 5 z 5


Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Po dočtení opravdu lituji, že jsem knihu odkládala tak dlouho. Popis neprozradil ani při nejmenším, co vše v sobě kniha skrývá. Příběh postupně zbořil všechna má očekávání a místo romantické oddechovky jsem si užila emotivní horskou dráhu. Vztah Bree a Archera se hezky rozvíjel, bylo poznat, kdy mizí zdi, které kolem sebe po všem, čím si prošli, vystavěli. Nad dosavadním životem Archera mi bylo místy až do breku, bohužel jsem v chováni obyvatel města vůči němu spatřila realitu dnešního světa. Nakonec jsem, i po menším šoku na konci knihy, brečela dojetím pro jeho šťastný konec, který si tak zasloužil.

16.12.2022 5 z 5


Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Ač se jedná o další knihu tohoto žánru, u které od začátku tušíte, jak vše dopadne, četla se hezky, postava Cama mi byla sympatická od prvního okamžiku a Avery až na pár momentů stejně tak. Autorku řadím mezi mé oblíbené, tudíž jsem nic jiného než spokojenost ani nečekala. Ovšem zcela mi nesedla časová linka, občas se příběh mezi kapitolami náhle přesunul klidně i o několik měsíců a jejich průběh byl shrnut do dvou vět. Stejně tak konec měl rychlý spád - vše, na co čtenář celou dobu čeká, jako by proběhlo během pár stran a příběh tím skončil. Přesto bych knihu doporučila, milá, romantická oddechovka, s trouchou napětí a humoru.

07.12.2022 3 z 5


Spoutaná Spoutaná Sylvia Day

I tento díl mě vcelku bavil, spisovatelka prostě píše čtivě, ale spoustu věcí jsem musela brát s nadhledem. Hlavní postavy u mě oproti prvnímu dílu, kde už jsem i tak měla smíšené pocity, o trochu klesly. Situace, které se mezi nimi řešily, mi nepřišly zrovna jako drobnosti, které se po jednom rozhovoru urovnají, natož odpustí. Zde ovšem na všechno platí sex - tím se vyřeší vše, což původně silnou a inteligentní Evu vykresluje jako naivní postavu, která s sebou nechá až téměř manipulovat. Chování a majetnost Gideona, které obvykle u mužských hrdinů oceňuji, zde nabírá nové rozběry, a to zrovna né v dobrém slova smyslu. Také na celkovém dojmu ubírá fakt, že tři z hlavních postav si v minulosti prošly zneužíváním - s tragickou minulostí to autorka vzala zřejmě až moc vážně. Ve výsledku jsem místo empatie skoro už protáčela očima. Přesto sérii zatím nevzdávám a zkusím dát šanci pokračování.

03.11.2022 2 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

Po přečtení anotace jsem se trochu obávala podobnosti s dalšími knihami tohoto žánru. S mladými, neodolatelnými milionáři, jako by se roztrhl pytel. Kniha mě však nakonec mile překvapila. Mezi hlavními postavami to velmi jiskřilo, chvílemi mě příběh opravdu chytl. I když ohledně sympatií s nimi a jejich myšlením mám smíšené pocity. Ale tak uvidím, co bude následovat. Místy byla kniha trochu přetažena za vlasy, avšak v rámci romantické oddechovky se i to neuvěřitelné četlo hezky. Snad jen příběh přinese v dalších dílech trochu zajímavější zápletky, a nebudou se nadále opakovat ty stejné trable, jako tomu bylo zde.

02.11.2022 3 z 5


Jako led Jako led J. Lynn (p)

Nejlepší kamarádi od malička, kteří k sobě navzájem chovají mnohem hlubší city, ovšem ani jeden se nikdy neodvážil o nich promluvit. Romantická oddechovka na jeden večer, která rozhodně neurazí. Kniha je jednoduchá, děj rychle plyne, vše se vlastně odehrává pouze v rámci pár dnů. Přesto se autorce podařilo zakompovat vše od romantiky a humoru až po napětí a nebezpečí. Líbilo se mi postupné prolomování ledů, sympatické hlavní postavy, až na pár slabších momentů Syd, kdy mi její overthinking a nešikovnost skoro už lezly na nervy. Celkově se mi kniha líbila a zvládla jsem ji na jeden zátah. J. Lynn mě zřejmě nezklame nikdy.

28.10.2022 4 z 5


Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

(SPOILER) Ze začátku mě kniha opravdu nadchla, první polovinu jsem zhltla bez pauzy. Líbilo se mi rozdělení na části, kdy spisovatelka podrobně představila pohledy obou postav, hlavně se kniha opravdu hezky četla. Ovšem pak přišel jistý zlom, hlavní hrdinka, děj i jistá rozhodnutí mi najednou lezla místy na nervy. Některé části mi navíc opravdu vrtaly hlavou (useknutý malíček a osud jediné památky na její matku?!) a na základě toho jsem již nedokázala uvěřit, že se nejedná opravdu jen o Stockholm syndrome, ale o lásku. Závěr se už pak opravdu zbytečně táhl a poslední kapkou bylo ukvapené vypořádání se se záporákem, který stejně rychle, jako se kvuli pomstě objevil, tak stejně rychle zas zmizel díky ohromné náhodě. No, škoda toho vyústění, kniha vypadala opravdu velmi nadějně.

11.09.2022 2 z 5


Scandalous: Šokující láska Scandalous: Šokující láska L. J. Shen

Není to moje první kniha od této spisovatelky a určitě ani poslední! I když tento díl není v pořadí první, vrhla jsem se na něj v rámci série přednostně, jelikož mě anotace i recenze velmi nalákaly. Kniha nezklamala, od začátku sice předvídáte konec, místy ovšem umí i překvapit. Líbilo se mi celkové zpracování otázky věkového rozdílu a gradace v podobě enemies to lovers. Také musím ocenit vedlejší linie příběhu, nejde zde pouze o romantiku a jeden vztah, obsah je bohatý i na příběhy vedlejších postav - Trentova dcera, Ediina matka, bratr.. Ve výsledku prostě krásné počtení, kterého nelituji.

11.09.2022 4 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Knihu jsem od přečtení v minulosti sháněla do své knihovny, takže mě druhé vydání nesmírně potěšilo. Rereading mě bavil stejně jako čtení poprvé, hlavní postavy sympatické a příběh sice předvídatelný, přesto krásně čtivý. Kniha obsahuje romantiku, humor i trochu toho drama, takže skvělá oddechovka na jeden zátah. Spisovatelka patří mezi mé oblíbené, stejně tak i tento příběh. Určitě se k ní budu ráda vracet.

10.09.2022 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Knize jsem se dlouho vyhýbala, jelikož už tento žánr běžně nevyhledávám. Nakonec jsem však dala na všechna doporučení a nelituji. Postavy mi docela sedly, příběh postupně gradoval a uměl místy překvapit. Spisovatelka vymyslela krásný svět a podařilo se jí ho výborně předat dál. Stránky ubíhaly samy, kniha byla čtivá a nepustila mě než jsem ji dočetla. Zbytek série určitě dlouho odkládat nebudu.

06.09.2022 4 z 5


Ochránce Ochránce Jodi Ellen Malpas

Čtivý, hezky napsaný romantický příběh se sympatickými postavami. Děj byl až na pár zvratů dost předvídatelný, ale pokud hledáte oddechovou romantiku, je to to pravé. Ke konci mi trochu vadilo zbytečné protahování - raději bych uvítala delší to vzájemné sbližování, které proběhlo dost šupem. Jakeova minulost a záležitost se Charlotte příběhu dodaly zajímavou zápletku, ale přesto kniha úplně má očekávání nesplnila. Hezká a čtivá, ale dost jednoduchá.

05.04.2022 3 z 5


Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

I přes nutkání knihu v polovině odložit a nechat být, nakonec moje zásada nenechat knihu nedočtenou zvítězila. Sice byla kniha čtivá a strany ubíhaly. Také zajímavý námět, originální zařazení umění, pěkný rozjezd, ale jakmile došlo ke schůzkám s Malcolmem, nestačila jsem se divit. Chyběl mi děj, nějaké dění mimo jejich společných nocí. Autorčině fantazii klobouk dolů, ale chvílemi už to bylo snad moc i na erotickou knihu. Dle mého škoda zajímavého nápadu, který se dal mnohem lépe pojmout a rozvinout.

10.02.2022 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Jedná se snad o první knihu, kterou jsem četla až po zhlédnutí filmového zpracování. Kniha je čtivá, Louisa je úžasná hlavní postava a příběh je tak věrohodný, že se u něj zasmějete, ale i ukápne slza. Autorka vytvořila opravdu silný, emotivní příběh. Určitě to není moje poslední kniha od ní.

08.02.2022 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Knihu jsem ve svém booklistu měla velmi dlouho, nakonec mě k ní dovedla až maturitní četba. A jsem ráda, že jsem si knihu přečetla až ve věku, kdy příběh nebyl jen pohádkou, ale opravdu krásně podloženým příběhem, nesoucím s sebou určité poselství. Sice se jedná o čtení na pár hodin, ale v paměti se uloží na mnohem déle. Tomu, kdo pochopí, připomene důležité hodnoty a dovede ho k určitému uvědomění.

08.02.2022 5 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Knihu jsem četla již několik let zpět, ale i rereading mě velmi bavil. Postavy jsem si oblíbila, příběh plynul. Spisovatelka prostě psát umí, a to opravdu skvěle. Možná byl příběh ke konci zbytečně natáhlý, ale já si užívala každou stranu. Málo knížek mě takto dožene k empatii, jakou jsem prožívala zde. Sice jsem už nyní párkrát protočila oči, zpozorovala nějaká ta klišé a nevěrohodné momenty, ale přesto se ani za ty roky nic nezměnilo a Travis s Abby zůstávají mým oblíbeným párem.

08.02.2022 5 z 5


Cizí dluh Cizí dluh Kinga Litkowiec

Anotace mě tak nalákala, a kniha poté zklamala. Nejedná se ani o příběh jako takový, ale styl psaní, do kterého jsem se nedokázala začíst. Po pár stranách jsem kontrolovala věk autorky, protože jsem si připadala stejně, jako pár let zpět u čtení wattpadu. Vše utíkalo tak moc rychle, ale nic nebylo popsáno. Doteď mi vlastně vrtá hlavou, co vždy Jessica mimo probuzení a večeře celý den dělala. Asi trénovala tu proměnu z nevinný, nezkušený, vyděšený holky, která proběhla lusknutím prstů. Postavy mi nesedly vůbec, Liamova věčná agrese a špatná nálada, o jeho slovníku, který byl i na tento žánr přes čáru, ani nemluvě. Asi čím více sprostých slov, tím větší drsňák. Přesně typ, do kterého by se dívka zamilovala - arogantní, agresivní, sprostý chlap, který tě celý den nechá zavřenou v ložnici a sem tam tě obdaří orgasmem! No prostě ideál. Z mafiánského prostředí jsem četla více knih, ale tady vše bylo popsáno tak jednoduše, že by snad mafiánem mohl být každý, kdo vlastní zbraň. Kniha velmi jednoduchá, možná pro někoho fajn oddechovka, ale určitě ne ten typ, ke kterému bych se někdy vrátila.

07.02.2022 1 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Knihu jsem původně četla jen jako součást maturitní četby, ale nelituji. Když jsem se začetla a začala vnímat skryté myšlenky textu, kniha se přečetla sama.

20.01.2022 4 z 5