Mia Arya Mia Arya komentáře u knih

☰ menu

Prach Prach Hugh Howey

(SPOILER) Závěr trilogie. Krásná ukázka toho, že bez komunikace není spolupráce a ač v dobré víře pomoci, rozhodovat o někom, bez něj o něm... Nedopadá moc dobře a pokud ano, tak za cenu velkých ztrát. Mnohdy i zbytečných.

Nechci spoilerovat, tak jen svůj pocit...
Od určité doby mi Jewel a její přístup dost lezl na nervy... Byť to v celku dobře dopadlo, o jednotlivcích a nejbližších se to říci nedá. Jaké, s tím vědomím, musí být dál žít...?

21.03.2023 4 z 5


Tak trochu lesana Tak trochu lesana Veronika Hotová Roncová

Hmmm, velmi příjemné překvapení a i praktický souhrn dostupných forem terapií.
Knihu jsem přečetla na jeden zátah a opravdu hodně se mnou v některých místech rezonovala a i emocionálně zacloumala, nebo jsem naopak prskala smíchy. Některá témata jsou i má osobní... V některých jsem cítila spojení žen i rodu. A trochu jsem i v dobrém záviděla to ženské spojenectví. :-*

Líbil se mi moc i občasný ironický sebe-komentář a styl humoru. Snad jen, že konec byl takový dost useklý, klidně by mohlo být ještě pokračování, třeba ve smyslu... "ukázat jak se lze s láskou chovat" k další generaci. A jak už je zde zmíněno, též bych si přála mít takovou terapeutku a ještě lépe svou přítelkyni.

Každopádně knihu si přečtu znovu a pomaleji a mám v plánu i další výtisk darovat své kamarádce.

11.01.2021 5 z 5


Hněv Hněv Gary Chapman

Knihu doporučuji, jelikož hněv je skrytý a na pozadí mnoha dalších emocí, pocitů atp. Některé věci se nečtou snadno, ale říká se, že co bolí to roste. :)

10.01.2021 5 z 5


Sex: Návod k použití Sex: Návod k použití kolektiv autorů

Od A až do Z, vše o ženském i mužském těle, početí, sexu, vzrušení, pohlavních nemocech, poruchách atd. Doporučuji ženám i mužům pro rozšíření obzorů.

10.01.2021 4 z 5


Kniha hněvu Kniha hněvu Theodore Isaac Rubin

Tuto knihu opravdu doporučuji všem těm, co se dusí svými emocemi, nebo naopak těm, co své emoce neovládají. A vlastně i nejen jim. Knihu jsem četla opakovaně.

10.01.2021 5 z 5


Štěstí.cz aneb Jak je těžké najít chlapa Štěstí.cz aneb Jak je těžké najít chlapa Valerie Freiová

Tuto knihu jsem četla již před časem. Vzhledem k tomu, že jsem byla v minulosti uživatelkou webu stesti.cz... :) mě velmi pobavila má opakovaná a obdobná zkušenost. Za mě tam toho moc přitažené za vlasy nebylo. Mohla bych dlouze vyprávět, čeho jsou "chlapi" v honbě za svým egem / skalpem či jen absencí soudnosti... chopni. :D

01.07.2014 5 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Kniha je nádherná. Divadelní zpracování v podání Štěpána Raka a Alfreda Strejčka... jsem probrečela. Co dodat.

01.07.2014 5 z 5