Mesič Mesič komentáře u knih

☰ menu

Kruh Kruh Bernard Minier

Za mě plný počet hvězdiček, opravdu jsem si knihu moc užila, bylo v ní hodně zvratů a napětí, na další díl se už těším. Chvílemi jsem se trošku ztrácela, ale jinak super

16.08.2016 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Naprostá pecka, většina knih co čtu jsou detektivky a musím říct, že tahle byla jedna z nejlepších. Vřele doporučuji

08.08.2016 5 z 5


Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Kniha se mi moc líbila. Opět proběhly zajímavé zvraty. Jen vynechávám ta průběžná shrnutí.

21.07.2016 5 z 5


Dvanáctá karta Dvanáctá karta Jeffery Deaver

Další kniha v řadě a opět výborná. Ke konci jsem si říkala, že jsem objevila pár nelogických míst, no opět jsem byla vyvedena z omylu a vše do sebe zapadlo. Začínám Hodináře, ale tentokrát si už opravdu budu na lísteček psát jména postav. Nyní jsme byla chvílemi zmatená a nevěděla o kom se mluví a to mi zážitek trochu kazilo. Bylo zajímavé, že si s námi autor pohrával nejen v pachateli, ale i mnohé dialogy i celé pasáže knihy po zjištění nových faktů dostávaly uplně jiný smysl.

30.06.2016 5 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Naprostá bomba, tedy jako vždy. Když jsme četla o čem kniha bude, tak jsem si říkala, že to bude šílená blbost, ale ve finále se z toho vyklubala kniha se zajímavým tématem. Moc se mi líbilo, jak některé dialogy zpětně dostávaly úplně jiný význam nebo ho člověk teprve v těch pravých souvislostech pochopil. Knihu si Nesbo dobře promyslel. Vřele doporučuji!

14.06.2016 5 z 5


Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Teda tak tohle byla opravdu pecka. Opravdu jsem nečekala, že kvalita tohoto dílu bude tak vysoká! Všem doporučuji. Obzvlášť u této série je důležité číst popořádku!!!!

31.05.2016 5 z 5


Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Trochu se mi pletly postavy, ale to je u mě dost časté. Postupně jsem si zvykla na postavy, které mi byly v předchozím dílu dost nesympatické a zajímá mě, jak se vyvinou jejich vztahy.

24.05.2016 4 z 5


Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Kniha byla čtivá, ale předvídatelná. V půlce jsem to prokoukla a těch pár detailů, co pak autorka poodhalila to moc nevytrhlo. 4* si ale zaslouží

12.05.2016 4 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Teda Pane Nesbo, jak tohle jen hodnotit...?
- první třetina knihy 2*
- zbytek knihy 4*
- téma, složitost děje 3*
- styl jak byla kniha psaná a jak krásně "klouzala" - 5*
- vzhledem ke stylu psaní neočekávaná překvapení - 4*
- popis myšlenek hl. hrdiny - 4*
- celkový dojem 5* (a podotýkám, že mi matika celkem šla)
Prostě skvělá kniha na pár odpolední

04.05.2016 5 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Naprosto úžas
ná. Četla jsem ji jedním dechem. Děj knihy byl poutavý a styl psaní dokonalý. Dlouho už mě nĕjaká kniha takhle nevtáhla!

26.04.2016 5 z 5


Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Mě se kniha líbila, měla zajímavé rozuzlení. Ano, Harry Hole to není, ale s tím se hold musíme smířit :-)

05.04.2016 4 z 5


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Sice byl děj předvídatelný, ale třetí díl si přečtu

29.03.2016 4 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

A mě to náhodou bavilo. Já vždy říkám, že King tu mysteriózní část nepotřebuje, je skvělej vypravěč a umí napnout. A pro mě to v téhle knížce dokázal. Ano, děj byl předvídatelný a čtení mi podezřele dlouho trvalo. Tentokrát jsem totiž neletěla stránku za stránkou, abych zjistila, kdo je vrah, ale vyloženě jsem se mohla ponořit do popisů osob a jejich myšlenek. Když o té knize vyprávím někomu, tak mi přejede v některých částech mráz přes záda a není to proto, co se tam stalo (bylo to hrozný, ale to už si člověk zvyká ze zpráv), ale jde o to, jak to podal. Jak čtenáře vtáhl do hlavy, pocitů a běsů některých postav. Za mě "jooooo"

16.03.2016 5 z 5


Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Dala bych 3,5* chvílemi mě to nebavilo a začíná mě trochu nudit, jak se opakuje výpis důkazů z místa činu, ale zvraty se mi líbily. Takže, ano, asi zatím nejslabší kniha zatím z celé série, ale od další knihy mě to neodradilo.

04.03.2016 4 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Ze začátku mě trochu mátla první osoba a Rachel mi byla nesympatická, ale cca po 1/4 se to srovnalo a kniha byla super. Výborné čtení do 2 do rána.

23.02.2016 5 z 5


Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Teda luxusní. Fakt jsem se bála, že bude kvalita knih, s jednotlivými díly, klesat, ale musím uznat, že to tak není. Na mě sice bylo dost zvratů a překvápek, ale tak super čtení.

16.02.2016 5 z 5


Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Výborné, ze začátku jsem se bála, že mě kniha nebude bavit, první půlka byla taková "uváděcí do děje", ale druhá půlka to rozjela a pachatel hodně překvapil :-) za mě 4,5*

06.02.2016 4 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Já jsem nadmíru spokojená, je to jiný styl detektivky než na jaký jsem v polední době zvyklá, ale to určitě neubírá na čtivosti. Dedukce z drobných důkazů mě moc bavily a to, že to bylo trošku nadsazeno mi nevadí, beru jako daň. Jinak by měla kniha stránek jako soudní spis a pachatel ani po X letech čtení nikde :-)

26.01.2016 5 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Bohužel se ke mě dostala "jen" povídka, ale to jsem zjistila po hodině čtení a zjištění, v e-knize, že mám přečteno 50%. Nakonec to možná stačilo, bylo to počtení na jedno odpoledne, ale krásné, zajímavé a silné.

05.01.2016 5 z 5


Policie Policie Jo Nesbø

Ano, budu mít hodnocení jako většina... bylo to dokonalé. Tipů na vraha jsem měla víc jak postav na orloji a stejně jsem zas netrefila. Tentokrát si s námi Nesbo zahrál i v popisu situací a tím mě dostal snad víc než tím, kdo je vrah. Prostě krása!

05.01.2016 5 z 5