megranity megranity komentáře u knih

☰ menu

Kvílení Kvílení Allen Ginsberg

Sbírka si na nic nehraje a je přesně tím, čím říká, že je. Odrazem beatnické generace.

11.07.2017 5 z 5


Blues Blues Václav Hrabě

Jsem si jistá, že hodnocení této knihy nebude z mé strany objektivní, nýbrž subjektivní. Jsem těžce zamilována do beatníků a mám na očích pomyslné růžové brýle. Sbírku jsem si náramně užila a rozhodně mám v plánu si rozšířit svou malou domácí knihovničku o další knížku. Pokud jste také takoví blázni a sedl vám např. Ginsberg, rozhodně neváhejte a nechte se vtáhnout do knihy českého beatníka.

13.04.2017 5 z 5


Dívčí parta Dívčí parta Lisi Harrison

Jsem sice už na tento žánr stará, ale jako malé puberťačce mi tahle knížka (a i celá série) přirostla k srdci a když mám nejtěžší období prokrastinace, tak po ní ráda sáhnu i v tomhle věku. Všichni jsou NELY a Massie je prvotřídní zazobaná mrcha. Ať žije puberta!

03.04.2017 4 z 5


Kdo se bojí Virginie Woolfové? Kdo se bojí Virginie Woolfové? Edward Albee

Rovnou na začátek říkám, že jsem myšlenkou absurdního dramatu naprosto okouzlená a Albee byl prvním plnohodnotným setkáním s tímto žánrem, dá-li se to tak nazvat. A nezklamal. Rozhodně doporučuju všem, kterým se jen trochu zalíbila ta myšlenka. Mně osobně knížka hodně pomohla svým podtextem a díky ní jsem vyřešila některé věci mnohem rychleji, než by mi to běžně trvalo.

03.04.2017 5 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Kepler dokázal touhle sérii, že umí psát detektivky. Tohle je moje teprve druhé setkání, v měkké vazbě, a jsem hodně nadšená. Líbí se mi prostředí, postavy i zápletka. Opět se dozvídáme něco víc o Joonovi a jeho životě. Jediná věc, která mě nechala nezaujatě chladnou bylo konečné rozuzlení (kapitoly v domě v horách a pozdější setkání sourozenců), ale to bude spíš subjektivní pocit ovlivněný spoustou (i neknižních) faktorů. Tak vzhůru na knížku! A pořádně se jí užijte.

22.05.2016 5 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Jako první jsem si přečetla hlavní linku a až teď dočítám povídky. Hodně mi tenhle styl vyhovuje.
A co ke knize? Je to Sapkowski, co víc? Prostě skvělá!

31.03.2016 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Krásná kniha, která by měla být v povinné četbě. Někteří tvrdí, že je to pohádka, ale právě její jednoduchost jí dává to kouzlo. Pro děti to je skvělý začátek fantasy, pro dospělé zase příjemný oddych. A každý tam můžeme nejít nějakou tu pravdu.

09.12.2015 5 z 5


Závoj smutku Závoj smutku Tommy Donbavand

Doktor. Kdo by nemiloval doktora. Panu Donbavandovi se určitě povedlo vystihnout povahu doktora i Kláry, i když ne úplně přesně, a příjemně zvolit hlavní postavy. Dobové zasazení skvělé, nápad také neurazí. Pro whoviana povinností, pro neználka asi průměr.

29.11.2015 3 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Zpočátku jsem si nebyla úplně jistá, co se mi to dostalo do rukou. Po pár hodinách, kdy jsem knihu dočetla, můžu klidně říct, že knížka, která určitě předčila má očekávání a v níž spisovatel hezky vykreslil postvy. Bohužel rozhodně nemůžu říct, že bych si ji ráda přečetla ještě jednou. Jako povinná četba překvapila, rozesmutnila a přinutila k zamyšlení.

29.11.2015 3 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Obyčejná kniha. Tak obyčejná až je vlastně velmi geniální. A ten konec. Brečela jsem jako malá.

10.08.2015 5 z 5


Příběhy obyčejného šílenství Příběhy obyčejného šílenství Charles Bukowski

Skvělá kniha, nějak nemám náladu psát sahodlouhou recenzi, takže se musíte spokojit s: je skvělá.

15.06.2015 5 z 5


Studie v šarlatové Studie v šarlatové Arthur Conan Doyle

Přečteno kvůli seriálu (Sherlock). Naprosto geniální. K tomu není co dodat, než přečtěte si tutu 100 stránkovou povídku, stojí za to. Nezabere moc času.

11.05.2015 5 z 5


Podzemníci Podzemníci Jack Kerouac

Musím si to přečíst ještě jednou. Jediné, co jsem z knihy pocítila byl smutek smíchaný s šílenstvím a alkoholem.

26.04.2015 4 z 5