Medasek Medasek komentáře u knih

☰ menu

Slunce a hvězda Slunce a hvězda Rick Riordan

(SPOILER) Abych pravdu řekla, tak z knihy jsem nebyla, tak moc nadšená. Spíše pro mně byla zklamáním.
Co se mi nelíbilo asi nejvíce, tak to bylo, že mi přišlo, že postavy totálně změnily svůj charakter. Nico vůbec nepřemýšlel tak jak v předchozích dílech, kde jsme mohly vidět kapitoly z jeho pohledu. Will mi přišel v podstatě jako myšlenková kopie Jasona.
Objevily se tu vztahy, které vůbec nebyly popsané v předchozích knihách (viz. scéna s Piper na konci knihy). A obecně mi přišlo, že i vztah mezi hlavními hrdiny zde ztratil svou šťávu.
Poté zápletka byla zajímavá, ale její rozuzlení už moc ne. Upřímně mi to přišlo takové nereálné až vyloženě cringe (nevím, jaké lepší české slovo by se proto hodilo).
Ať ale nepíšu jen negativy, tak bylo hezké seznámit se více s podsvětím, jeho bohy a tím, jak tam vůbec všechno funguje.
Bohužel i když autora mám ráda, Nica a Willa v ostatních knihách miluji, tak tohle mě vážně zklamalo.
PS. V některých částech bylo jasně vidět, co psal Rick a co zase Mark. Což podle mě knize také uškodilo.

22.04.2024 3 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Čteno v originále. Tak tohle bylo úžasné. Už dlouho mě takhle příběh nechytl. Sice se tu objevilo pár typických klišé, ale jinak byl příběh originální. Nemůžu se dočkat dalších dílů.

16.04.2024 5 z 5


Magie Svaté je všemocná 4 Magie Svaté je všemocná 4 Juka Tačibana

Krásně romantické. Vyvíjecí se vztah Sei a Hawka je nádherný. A líbí se mi, že se tu dozvídáme něco víc i o Aire.

09.04.2024 5 z 5


Magie Svaté je všemocná 3 Magie Svaté je všemocná 3 Juka Tačibana

Tak tohle je čím dál tím lepší. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

04.03.2024 5 z 5


Magie Svaté je všemocná 2 Magie Svaté je všemocná 2 Juka Tačibana

Hezké polračování. Nemůžu se dočkat až uvidím pomalu se rozvíjející vztah Sei a komandéra.

04.03.2024 5 z 5


Magie Svaté je všemocná 1 Magie Svaté je všemocná 1 Juka Tačibana

Tak tohle je velmi roztomilé. Krásný začátek romantického příběhu.

04.03.2024 5 z 5


Bohové jadeitu a stínu Bohové jadeitu a stínu Silvia Moreno-Garcia

Tahle kniha se strašně špatně hodnotí. Příběh má hezký a zajímaví. Člověk se zde dozví i něco nového o Mexiku a mayské mytologii.
Ale když jsem to četla, tak jsem chvílemi měla pocit, že čtu až vyloženě filozofický text. Autorka má velmi specifický styl psaní, který mi připomínal právě takové díla. Ne, že by to bylo špatně, ale pro tento typ žánru se mi to vyloženě nehodilo.
Příběh se kvůli tomu vlekl, a hezké myšlenky se ztráceli v přehršli nepotřebných informací.
Co však na knize musím ocenit, je vcelku originální konec.

17.02.2024 3 z 5


Šťastně až do smrti Šťastně až do smrti Julia Quinn

Tak tohle bylo hezké. Příběh Violet mi málem zlomil srdce. Nevadilo by mi se do tohoto světa s rodinou Bridgertonů ještě jednou vrátit, například s novou generací.

12.02.2024 5 z 5


Osamělý vévoda Osamělý vévoda Christi Caldwell

Tak tohle se mi hodně líbilo. Nádherná obálka, hezký příběh a ta chemie mezi hlavními postavami. Prostě nádhera.
Taková hezká jednohubka na zimní měsíce.

06.02.2024 5 z 5


Vztek Vztek Tracy Wolff

Tak tohle bylo mírně nudnější než jsem čekala. Kniha se pořád dobře čte, ale příběh se tentokrát táhl jako týden před výplatou.
Upřímně jsem měla pocit, že z Jaxona se stal takový slabší odvar Tamlina. Grace je pořád charakterově stejná a v podstatě žádným charakterovým vývojem neprošla. A Hudson byl jediný, kdo to zachraňoval, i když se mi úplně nelíbí, že z něj autorka dělá Rhysanda.
Jinak jedna z věcí, které bych knize vyčetla je, že nedodržuje pravidla svého světa. Na začátku platí jedna věc, ale ke konci knihy jako by na ni autorka zapomněla.
I přesto jsem zvědavá na další díl, protože konec mě dost navnadil.

06.02.2024 3 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Oproti knize Hypotéza lásky, se mi tahle moc nelíbila. Postavy mi přišli protivné a tak nějak jsem se s nimi neuměla vůbec sžít. Příběh taky pokulhával a co mi na něm vadilo asi nejvíce, byla jeho strašná předvídatelnost. Vím, že u tohoto typu knih se jistá předvídatelnost dá očekávat, ale tady to bylo až do očí bijící. Po prvních dvou kapitolách jsem v podstatě předpověděla každou scénu v příběhu a to mu dost ubralo na zajímavosti. Obecně mi připadal takový nemastný neslaný.

16.11.2023 3 z 5


Víc než pokušení Víc než pokušení Stephanie Laurens (p)

Tak tahle kniha se mi hodně líbila. Příběh i postavy byly úžasné. Rozhodně mnohonásobně lepší než v minulém díle. Bylo milé potkat i pár starých známých. Už se nemůžu dočkat na další díl.

12.11.2023 5 z 5


Případ tajemné krinolíny Případ tajemné krinolíny Nancy Springer

Kniha nebyla špatná. Případ mi přišel velmi zajímavý. Jenom trochu škoda, že to autorka více nerozepsala.
I když se musím přiznat, že ji obdivuji za to, že je schopna vymyslet takto krátké příběhy, aby dávaly smysl.

24.10.2023 4 z 5


K zbláznění K zbláznění Stephanie Laurens (p)

(SPOILER) Zatím pro mě nejhorší kniha z série. Tentokrát jsem neměla problém s příběhem. Ten se mi líbil a přišel mi i hodně zajímavý. Ale koho jsem nemohla vystát byl hlavní hrdina Deverell. To jak se choval k hlavní hrdince se mi vůbec nelíbilo. Jeho chování mi přišlo až na hranici sexuálního predátora a skoro každá jeho scéna s Pheobe u mě rozsvěcoval červené vlajky. Do jisté míry i tak moc, až mi z toho bylo fyzicky špatně s tím, co s ní chudinkou v některých scénách dělal.

19.10.2023 2 z 5


Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Tak tento díl se mi líbil mnohem více než ten předchozí. Jsem ráda, že překladatelé si tentokrát odpustili výrazy jako broskvička, čárečka atd.
Postavy se mi líbili i trochu více než v minulém díle. Hlavně tady mi připadala uvěřitelnější jejich vzájemná přitažlivost.
Jsem zvědavá, co autorka vymyslí v příštím díle.

15.10.2023 5 z 5


Ušlechtilá vášeň Ušlechtilá vášeň Stephanie Laurens (p)

Skvělá knížka. Vážně mě hodně bavila a rozhodně se mi líbila mnohem více než předchozí dva díly. Jsem zvědavá, co za trampoty si autorka vymyslí pro hrdiny příště.

05.10.2023 4 z 5


Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Popravdě kniha byla pro mě trochu zklamáním. Styl psaní je úžasný a kniha se díky tomu čte velmi dobře. Bohužel pro mě se děj odvíjel směrem, který se mi nelíbil a ke konci mi i přestával dávat smysl.
Nápad rozhodně dobrý, ale bohužel mi to moc nesedlo. Číst to tak v patnácti, tak si myslím, že bych tu knihu milovala.

29.08.2023 3 z 5


V hotelu Bertram V hotelu Bertram Agatha Christie

Kniha byla pro mě trochu zklamáním. Rozhodně nejslabší, kterou jsem od autorky, zatím četla. První půlka se táhla jako týden před výplatou a v té druhé mi bylo hned jasné, kdo je oním záhadným zločincem.

24.08.2023 3 z 5


Tři týdny do svatby Tři týdny do svatby Ella Quinn

Knížka se čte dobře a lehce. Bohužel děj byl takový hodně slabý. Nápad měla autorka dobrý, ale provedení za moc nestálo.

11.08.2023 3 z 5


Zaklínačky potíží Zaklínačky potíží Kristin Cast

Tato kniha byla pro mě zklamáním. Sérii škola noci se mi od autorek moc líbila. Ale tohle bylo o ničem. Postavy bez charakteru, děj se táhl jako týden před výplatou a zvrat na konci takřka vůbec nepřekvapil. Upřímně pokud u nás někdy vyjde druhý díl, tak se budu hodně rozmýšlet jestli se do něho pustit.

28.06.2023 2 z 5