may_s_knihovnou may_s_knihovnou komentáře u knih

☰ menu

Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

(SPOILER) Krásně vymyšlený příběh, který se nikde nezadrhávala a dobře se četl.
Jediné, co bych mu vytkla je konec. Zabití Olšového krále mi přišlo příliš jednoduché, to ho přece mohl zabít kdokoli u dávno.
Vztah Havrana a Isobel se hezky vyvíjí.

04.07.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

(SPOILER) Naprosto bombastická kniha!
Hlavní hrdinkou Brexley sice docela dost zmítají hormony, ale jinak se mi líbilo její chování. Bylo mi jí upřímně líto, když jí řekli, že si musí vzít Sergeje. Ale zase několik stran na to jí zavřeli do vězení, takže nevím co je horší. Takhle, já bych si vybrala vězení než svatbu s tyranem.
Tad, Kek a Opie s Mrňouskou byly naprosto dokonale povedené vedlejší postavy, které jsem si zamilovala.
Fakt mě naštval Aron, jak za to že kvůli němu Brexley přišla o panenství a tak za to, že se jí při Hrách pokusil zabít.
Warwick asi není úplně můj typ, ale nic proti němu.
Kniha si ode mě rozhodně zaslouží 5/5 hvězd!

04.07.2023 5 z 5


Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

(SPOILER) Skvěle napsaná kniha. Bastian mi byl už od začátku celkem sympatický, Sandra zas tak moc ne. Nadchlo mě čtivé zpracování, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Této knize rozhodně dávám 5/5 a rozhodně ji doporučuji!
Zezačátku jsem si myslela, že Georg nebo Paul jsem kamarádi Simona, nebo dokonce že je jeden z nich přebarvený Simon. Konečné rozuzlení bylo dokonale promyšlené, Iris si mě získala svých chováním.

04.06.2023


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

(SPOILER) Skvělá detektivka. Robin je mi sympatická, nechápu proč si chce vzít Matthewa. Cormoran je taky fajn. Většinou, když čtu detektivky, tak mám vždycky nějaký tip na vraha. Ale v této knize mi všichni přišli nevinní.

04.06.2023


Podlý král Podlý král Holly Black

(SPOILER) Hned jakmile jsem dočetla Krutého prince jsem si v knihovně vypůjčila Podlého krále. Za mě se kniha ze začátku trochu vlekla, když autorka vysvětlovala čtenářům, kteří nečetli první díl, ce se odehrálo. Pak už se kniha rozhela a já se od ní nemohla odtrhnout. Tento díl má velkolepý konec. Cardanova zrada mě neskutečně naštvala, protože po svatbě to vypadalo, že už budou navždy spolu. Této kniza dávám 5/5 a rozhodně ji doporučuji.

04.06.2023 5 z 5