Marunator Marunator komentáře u knih

☰ menu

Slavné pražské vily: Sto a jeden dům s příběhem Slavné pražské vily: Sto a jeden dům s příběhem Radomíra Sedláková

Kniha je moc pěkná, škoda, že některé vily neobsahují fotky interiérů, ale jinak jsem spokojená.

05.07.2021 4 z 5


Po kolejích za pohádkou Po kolejích za pohádkou Jitka Dolejšová

Syn je milovník vlaků (a všeho na kolejích), tak jsme na čtení před spaním zkusili železniční pohádky. Některé jsou lepší, některé slabší, ilustrace moc hezké. Já z ní odvařená úplně nejsem, syn si některé docela oblíbil (třeba tu o pavouku Karlovi, který pavučinami dokáže zachránit nádraží před demolicí nebo o závodu vlaků Praha - Brno, který děti učí, že je lepší pomoci druhým než myslet jenom na vítězství). Nicméně nevím, jsem z ní trochu rozpačitá, takže dávám 3* a uvidím, jestli se k ní budeme vracet nebo zapadne.

22.03.2021 3 z 5


Kniholap Kniholap Helen Docherty

Naprosto úžasná knížka. Syn se do ní zamiloval a já s ním - obrázky jsou krásné, příběh milý, na krátké čtení před spaní ideální (i když my ji čteme i v průběhu dne opakovaně :-) ). Rýmované je to hezky, jenom na pár místech to trochu rytmicky drhne - ale oproti některým hrůzám, které se nedají ani číst, jak to nesedí, je to naprostá perla. Moc doporučuji všem, kteří hledají krásné čtení před spaním... Eliška Hnědá už na vás čeká :-)

22.03.2021 5 z 5


U kávy o kávě a kávovinách U kávy o kávě a kávovinách Jozef Augustín

Kniha by možná byla zajímavá, ale nedostala jsem se přes stranu 30. Je napsaná (pro mne) naprosto nečitelným stylem, který mi byl vyloženě proti srsti a přinutil mě vždycky knihu velmi rychle odložit.

21.02.2021 1 z 5


Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Kniha se mi líbilo, rozjezd byl takový pomalejší, ale pak jsem se začetla a nemohla přestat. Už se těším až si přečtu další díly. Ano, ne vždycky jednají postavy tak, jak bychom si asi představovali, ale vzhledem k prostředí, době a navozené atmosféře to smysl dává. Za mne hodně povedené čtení!

14.01.2020 5 z 5


Pětka na Ďáblových skalách Pětka na Ďáblových skalách Enid Blyton

Správná pětka je naprosto skvělá!!! Četla jsem je na základce pod lavicí a naprosto je milovala :-) mám doma i dva díly a občas po nich sáhnu, když si chci odpočinout a úplně vypnout. Už se těším až je budeme číst s dětma :-)

05.12.2018


Zloba Zloba Chris Carter

Tak tenhle díl se Carterovi fakt povedl. Myslím, že se mi zatím z celé série líbil nejvíc. Geniální :)

17.05.2018 5 z 5


Pomoc, jsem mimino Pomoc, jsem mimino Ansgar Kraiker

Jsem se u knihy dobře bavila, některé scény mě skutečně rozesmály :-)

16.05.2018 4 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Teda musím říct, že tenhle díl mě trošku dožral - autor prostě podvádí :-/ A když se nad tím zpětně zamyslím, tak mi přijde, že to prostě nedává smysl. Předchozí díly byly v tomto ohledu lepší. A pak mě začíná trošku štvát, jak každá kapitola končí něčím jako: "no to si děláš srandu", "to snad ne", "máme tohle" a člověk pak čeká několik strana až kapitolu na to, co zjistili. Ale jinak ok, čte se to stejně dobře.

23.03.2018 3 z 5


Hra králem Hra králem Michael Dobbs

Ve dvou třetinách knihy jsem to zabalila. Nemůžu si pomoct, ale je to nuda. První díl se nakonec rozjel, ale tohle je jak žvýkačka na botě - táhne se a konec v nedohlednu.

23.02.2018 1 z 5


Těhotenství bez strašáků Těhotenství bez strašáků Emily Oster

Skvělá knížka, která uklidní v době těhotenství :-) Psáno čtivě, obsahuje množství užitečných postřehů. Založeno na srovnávání výzkumů.

24.08.2017 5 z 5


Meda Mládková – Můj úžasný život Meda Mládková – Můj úžasný život Ondřej Kundra

Hezky se to čte :-)

16.04.2017 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Je to nuda. V půli mě to skoro úplně přestalo bavit a jenom ze setrvačnosti jsem to dočetla. Vůbec nechápu, proč je do toho narvané tolik vaty v podobě "reálií" Austrálie a podobně. Pochybuju, že budu od autora ještě něco dalšího číst. PS: knihu jsem četla v angličtině, protože jsem nepochopila záměr překladatele nechávat v českém textu anglické věty

16.02.2017 2 z 5


Na dvoře vévodském Na dvoře vévodském Alois Jirásek

Jiráska zbožňuju, ale tohle je fakt slabá kniha :-) Červená knihovna a nic víc

26.01.2017 2 z 5


Solitér : pocta historikovi Václavu Veberovi Solitér : pocta historikovi Václavu Veberovi Petr Blažek

Kniha obsahuje různé příspěvky k tématu 3. odboje a období nesvobody. Příspěvky jsou různě čtivé, různě dlouhé, některé zajímavější než jiné, nicméně i přesto stojí za přečtení všechny. Radost udělá i úvodní rozhovor s docentem Veberem :-)

02.09.2016 3 z 5


Stasi. 1945 - 1990 Stasi. 1945 - 1990 Jens Gieseke

Naprosto souhlasím s hodnocením Wallyho - jediný rozdíl je v tom, že jsem někde ve třetině a asi ji vůbec nedočtu.

16.04.2016 1 z 5


Tvrz Tvrz Igor Janke

Výborná kniha, která čtivě popisuje mnoho aspektů Bojující Solidarity - události, osobnosti, organizaci. Vážně výborná!

10.02.2016 5 z 5


Poirot a já Poirot a já David Suchet

Za mne velké zklamání - po dočtení bych skoro řekla, že je to až kniha zbytečná. Ale pár zajímavostí se tam dá najít a za ty dávám 2 hvězdy.

10.02.2016 2 z 5