U kávy o kávě a kávovinách

U kávy o kávě a kávovinách https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259215/bmid_u-kavy-o-kave-a-kavovinach-7gx-259215.jpg 4 29 9

Kniha, která neřest povýší na umění, z jejíchž stránek voní nejen káva, ale i moře, hory a exotické dálky. Už jen cesta kávových zrn má v sobě nádech tajemství a dobrodružství, o jakých jsme čítali jako děti. Nečekejte ale romantické vyprávění, U kávy o kávě a kávovinách je kniha pro kávové znalce i běžné konzumenty. Seznámí vás poutavou formou s historií i současností pěstování kávovníku, zpracování kávových zrn a zasvětí do tajemství pražení. Jozef Augustín, oceňovaný odborník na kávovou tematiku, ale nenechá své čtenáře o kávě jen snít, v jeho knize najdete i množství prověřených receptů na kávové speciality, které si můžete připravit i v domácích podmínkách. Hledáte-li knihu, která vám otevře obzory, provede vás různými kouty světa a o jednom z nejoblíbenějších nápojů vůbec podá opravdu do detailů propracovanou zprávu, nehledejte. Držíte ji v ruce. Aktualizované rozšířené vydání jedinečné publikace, která vyšla poprvé před patnácti lety, a stala se biblí nejen mezi baristy.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Kuchařky

Vydáno: , Jota
více info...

Přidat komentář

Marunator
21.02.2021 1 z 5

Kniha by možná byla zajímavá, ale nedostala jsem se přes stranu 30. Je napsaná (pro mne) naprosto nečitelným stylem, který mi byl vyloženě proti srsti a přinutil mě vždycky knihu velmi rychle odložit.

klukztesina
23.12.2019 5 z 5

Zajímavá knížka o historii pěstování kávovníků. Také zajímavé poznatky jak a kde se pije káva. Za mě naučná knížka. Není to na běžné čtení.


vodnář
12.02.2019 4 z 5

Některé informace jsou pro laika příliš podrobné, ale celkově hodnotím knihu jako přínosnou pro každého konzumenta kávy.

kraah
04.06.2018 3 z 5

Kniha je určena začátečníkům, kteří chtějí získat ucelený přehled a dozvědět se i něco o historii. Autor se snaží o odborný popis, nicméně mu to občas trochu "ustřelí" a použije přirovnání, která jsou ke zvolené formě nepatřičná.

Texty jsou docela čtivé, a doplněny fotografiemi. Osobně bych dal přednost méně uměleckému zpracování fotografií výměnou za vyšší vypovídající hodnotu.

Popis historie konzumace kávy a o začátcích kaváren se mi líbil, naopak mě zklamala pasáž věnující se přípravě kávy.

Pokud jste kávový začátečník, knihu si klidně přečtěte, pokročilí kávomilci se ale musí poohlednénout jinde.

RSR
22.04.2017 4 z 5

Poměrně dobrá kniha, jednoduchá, ucelená, pro začátečníky akorát. Může motivovat, vyzkoušet něco nového, nové způsoby přípravy, nové druhy. Krásné fotografie, ale spíše "umělecké". Ocenila bych možná více odbornějších fotek, nebo schémat např. k technologii zpracování kávovníkových bobulí apod.

bouncer
18.03.2017 2 z 5

Poměrně špatná kniha. Informací minimum, většina textu je jen nic-nevypovídající vata. Grafická úprava a fotky jsou pěkné, ale to dnes umí udělat každý. Pokud hledáte základní i pokročilejší informace, zajděte k poličce se jménem Petra Veselá. Jako kávový nadšenec jsem rád za každou knihu o kávě v češtině, která se pokusí trochu povznést kávovou kulturu, ale tohle pro mě bylo prakticky nečitelné a věčně opakování o posezení u kávy mě spíše odradilo. Stovka různých stupnic hodnocení kávových zrn, to člověk nutně potřebuje v knížce mít... Takový příklad, co můžete čekat: "Někteří kávičkáři , kterým záleží více na objemu než na kvalitě, si přejí pít tzv. lungo, což asi v hantýrce kávičkářů znamená "natáhnout se", získat větší množství." A bohužel to není ojedinělá perla, ale něco podobného máte v každé kapitole a vždy to "zabije" celkem ucházející odborný popis tomu předcházející.

J.books
09.02.2017 5 z 5

Absolutně skvělá kniha, která je ideální pro laiky, profesionály a i kávové nadšence,kteří touží po své vlastní kavárně. Kniha obsahuje mnoho cenných rad, základní i hlubší informace o kávě, přípravě, historii, tradicích apod. Prostě krásná a obsáhlá publikace o kávě. Vřele doporučuji.

ŽabákDokvákal
05.01.2017 4 z 5

Souhlasím s komentářem terezy2317, nicméně pokud se o kávu zajímáte delší dobu a toto nebude vaše první kniha o kávě, tak kniha nenabídne „nic nového“. Například část, ve které autor popisuje různé způsoby přípravy kávy, mi přišla popsána jen tak „letem světem“, uvítal bych detailnější technologické postupy přípravy.
Ale ve výsledku je to skutečně zajímavé čtení doplněné krásnými fotografiemi.

Knihu bych doporučil těm, kteří do tajů kávy teprve pronikají, zejména zatvrzelým milovníkům českého turka, kteří odmítají vyzkoušet jakýkoliv jiný způsob přípravy kávy :-).

tereza2317
18.11.2016 5 z 5

Zajímá vás, jaký je vliv kávy na naše zdraví? Jestli je instantní káva kvalitní a silnější nebo slabší než klasické espresso? Nebo či existuje chutná bezkofeinová káva? Kde ve světě je pití kávy důležitým obřadem? Kdy vznikly první kavárny? Kteří umělci se kávou upíjeli? Kdo patří mezi největší výrobce kávovníkových zrn? Jak se káva hodnotí v profesionálních kruzích? To a ještě mnohé další zjistíte v nové kávové bibli! Vřele doporučuji široké veřejnosti a zejména všem konzumentům kávy. Kniha je psána velmi čtivě a doplněna pěknými ilustracemi.

Štítky knihy

káva

Autorovy další knížky

Jozef Augustín
slovenská, 1940
2015  74%Pri káve o káve a kávovinách
2001  72%Povídaní o čaji
2000  90%Povídání o kávě
2009  100%Dobrou chuť!

Kniha U kávy o kávě a kávovinách je v

Právě čtených8x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených2x
Knihotéce40x
Chystám se číst27x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x