Markisska Markisska komentáře u knih

☰ menu

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Krásný, dojemný příběh, kdo má rád válečné romány, určitě se mu kniha zalíbí. Ovšem část, kde se přechází do červené knihovny byla na mě moc...jakoby to psal už někdo jiný a hodlala jsem za to strhnout hvězdičku! jenže pak jsem zjistila, že Alexandr má narozeniny ve stejný den jako můj manžel a za to prostě musím dát plný počet :-))

08.03.2019 5 z 5


Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Krásný příběh, který mě vtáhl do děje, protože ztracený chlapeček byl ve stejném věku jako je teď ten můj. Konec trošku absurdní, ale aspoň šťastný. Zatím top od této autorky je pro mne Tajemství letního odpoledne.

09.01.2019 4 z 5


Slavičí píseň Slavičí píseň Fiona McIntosh

Knihu jsem měla dlouho odloženou, než jsem si ji vzala do ruky a začala číst. Slabší hodnocení mne odrazovalo. Byla to chyba, román se mi velmi líbil. Lehké čtení, nenašla jsem pasáže, které by mne nudily. Příběh je romantický se šťastným koncem, ale ne přeslazený. Nejspíš jsem si ji přečetla v pravou chvíli, líbila se mi.

16.11.2018 5 z 5


Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

Tak jako většina knih od této autorky mi přijde, že se začátek táhne a nemohu se začít. Snažím se dávat pozor na detaily, které vedou k rozluštění záhady na konci příběhu. Od poloviny už knihu nechcete odložit. Krásně barvitě napsaná kniha se smutným koncem...jako vždy.

12.11.2018 3 z 5


Jdi za štěstím Jdi za štěstím Tracy Rees

Zajímavý příběh v krásném viktoriánském prostředí, přesto jsem se do knihy nemohla začíst, nudila mě. Ani závěr knihy nepřinesl nic překvapujícího.

05.07.2018 3 z 5


Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Moc krásné čtení, knihu doporučuji. Těším se na pokračování, doufám, že u nás brzy vyjde.

04.12.2016 5 z 5


V zemi bílého oblaku V zemi bílého oblaku Sarah Lark (p)

Malinko jsem se zalekla tloušťky knihy, ale četla se velmi dobře! Hrdinky jsem si hned oblíbila, škoda že v závěru se vše zrychlilo a spisovatelka se věnovala převážně dětem hrdinek a příběh Gwyn a Helen ztratil hloubku. Sága je velmi podobná té od Sofia Caspari, ale ta z Nového Zélandu se mi zatím líbí víc.

07.11.2016 5 z 5


Stopy větru Stopy větru Kayla Fleming

Příběh je zajímavý, najdou se místa k zamyšlení. Jen bych klidně prvních 50 stran ubrala a přidala je na konec knihy...určitě by se mi líbilo její pokračování.

25.10.2016 4 z 5