Mandalaaa Mandalaaa komentáře u knih

☰ menu

Smrtholka Smrtholka Lucie Faulerová

Jak již název napovídá odkrývá se zde problematika smrti v rodinném kruhu. Jazyk autorky je opryvdu neotřelý, vtáhne vás do pocitů vypravěče a naprosto pohltí. Nelehké téma, ale na téma smrti by se nemělo zapomínat, je to součástí našeho života a autorka dobře poukazuje na pocity kolem smrti blízkeho čl....

23.05.2024 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Tahle kniha je prostě dobrá a to nejen, že se čl. dozvi jaké zážitky může mít doktor letecké záchranné služby, ale i praktické tipy ohledně laické první pomoci. Knihy od tohoto autora jsou vždy sázkou na jistotu.

18.05.2024 5 z 5


Poslední migrace Poslední migrace Charlotte McConaghy

Kniha, která je zde trochu neprávem opomíjena. Autorka zasadila hl.postavu do drsného prostředí, do krajiny pokryté ledem a postupně odkrývá příběh postavy jdoucí za svým cílem. Průběh cesty hl. hrdinky se prolína s jejími vzpomínkami. Hodně lze vycítit z pera autorky znepokojení ohledně důsledků globálního oteplování. I přes apokalyptickou nótu je zde cítit naděje, že vymírání zvířecích druhů lze ještě zvrátit, ale nemělo by se podceňovat. Kniha s přesahem do současného dění a styl autorky místy poetický až snový.

18.05.2024 5 z 5


Tohle město, tahle řeka Tohle město, tahle řeka Martina Leierová

Velice povedená kniha. Příběhy lidí z jednoho domu u řeky a jejich vzájemná propletenost přesně dle přebalu knihy. Autorka si s vykreslením jednotlivých postav dala záležet, snadno si čl.představil právě svého souseda, i když některé osoby se velmi vymykají běžné populaci. Knihu jsem si užila a doporučuji všem.

18.05.2024 5 z 5


Tajný pánský knižní klub Tajný pánský knižní klub Lyssa Kay Adams

"Manželství, ve kterém se člověk cítí osaměle, je ten nejhorší druh osamění, jaký vůbec existuje" Babička hl. protagonistky vystihla důležitou myšlenku. Mladý manželský pár Gavin a Thea prožívají krizi a Thea chce požádat o rozvod.Gavin se snaží o Theu bojovat a inspiraci nachází v romantických knihách. Čtivě napsaný román s jednoduchou dějovou linkou. Knihu jsem si vybrala v knihovně a to již zabalenou tzv. zajíce v pytli...často romány v tomto stylu nečtu, ale za mě příjemný román, který splnil má očekávání.

01.04.2024 4 z 5


Místo, odkud není návratu: Zpověď Ujgurky, která přežila čínský lágr Místo, odkud není návratu: Zpověď Ujgurky, která přežila čínský lágr Andrea Claudia Hoffmann

Přečtené během jednoho dne! Tak strhující čtení, že nechcete knihu odložit stranou. Neskutečná odvaha mladé ženy převyprávět svůj skutečný příběh o nelehkém životě Ujgurky v Číně. Pro člověka ze svobodně smýšlející země naprosto nepředstavitelné co vše se ještě může odehrávat v dnešním světě. V kontextu ale politických a ekonomických zájmů i tohle nakonec dopadne jako hrášek na tlustou čínskou nedobytnou zeď. Pro nás to má ale důležité poselství - zajímat se vždy o zdroje našich tužeb a nepodporovat svými nákupy bezpráví.

01.04.2024 5 z 5