magdalene7 magdalene7 komentáře u knih

☰ menu

Cesta za štěstím Cesta za štěstím Jenn Bennett

Jenn Bennett je jedna z mých oblíbených autorek, když si chci trochu přesunout myšlenky jinam - a její příběhy mě nikdy v tomhle ohledu nezklamou. Její hlavní hrdinky jsou vždycky sympatické a takové uvěřitelné, přece jim je jenom 18, tak se podle toho i chovají, a Josie není výjimkou. A Lucky... ah, my sweet boy, krásná osobnost. Na Jenniných příbězích se mi líbí, jak se na papíře děje více věcí, než jenom romance, vždycky je tam i něco o reálných problémech, kterými si běžní lidé v životě procházejí.
Za mě je to solidní knížka, ale musím zmínit, že se tam v pár částech nic moc neděje, ale nic co by odradilo od dočtení. Knížce dávám 4,5/5 hvězdiček.

24.04.2024 5 z 5


Vzdálenost mezi námi Vzdálenost mezi námi Kasie West

Pěkný příběh, jde trochu poznat, že je to jedna z jejích starších knih. Caymen je zajímavá. Taková parádní oddychovka.

20.03.2024 4 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Poslední díl se mi líbí snad nejvíce ze všech třech. Ta akce, napětí, postavy a vztahy. Člověk přečte celou sérii na jedno sezení, tak lehce se čte. Všechny postavy jsou takovým způsobem své, že si je nejde nezamilovat. Ty zvraty taky stojí za zmínku.
Anotace nečtěte, ty jsou nudný, ale příběh Ranhojičky opravdu stojí za přečtení, alespoň jednou.

14.03.2024 5 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

(SPOILER) No tak dvojka, je snad lepší jak první díl. Nádherně napsané osobnosti, vztahy, intriky, akce a hlavně ten DĚJ. Jsem úplně nadšená, těším se kam nás poslední knížka zavede a jak to všechno vyvrcholí. Jarenovi bych nejradši dala pusu, takovej cukroušek. Caldon taky neotálí za Jarenem, a jeho chování je on top.
(!SPOILER PRO 1. DÍL!) Kiva je taky velmi pěkně napsaná, je osvěžující vidět, jak se jí většinou nedaří a neumí hned ovládat svoji magii, většinou jsou hlavní hrdinky úplně instatně zdatné ve všech ohledech, ale Kiva je docela obyčejná. Ale zase ne TAK obyčejná.

09.03.2024 5 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Musím říct, že ta anotace je nezajímavá. Ale ten příběh! To prostředí, myšlenky, charaktery, vztahy... úžasné. Nebyla ani jedna kapitola co bych se nudila. Opravdu.
Kiva se může zdát nezajímavá na první pohled/přečtení, ale průběhem knihy s ní začnete soucítit, přece jenom strávila v tom vězení více let, než když byla svobodná proboha. Jaren je hrozný zlatíčko a těším se na jeho vývoj v dalších dílech. Kivin taky samozřejmě.
A ty plot twisty, některý jsou předvídatelný - když člověk opravdu ČTE a ne jenom hltá slovo za slovem - ale pak je tady jeden co (aspoň mě teda) doslova donutil vyskočit 5 metrů z místa a udělat si určitě tak 10 koleček po pokoji. To už se mi dlooouho nestalo.
Jediné co mě otravovalo bylo stálé opakování "Nenech ji zemřít. Už jdeme." UGRHRHR.
Anyway, za mě je to 4,9/5 hvězdiček :)

29.02.2024 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Budu upřímná, trvalo mi docela dlouho, než jsem se knížku odhodlala přečíst. Ale vzhledem k tomu, že čekám až vyjde trojka Půlměsíčního města, tak jsem si řekla proč ne. Nehledně na to, vím snad všechno co se v sérii odehraje a chci si udělat obrázek o všech jejích knížkách, hlavně kvůli *TÉ* věci co se stala ve dvojce PM - takže se po ACOTARu hnedka vrhnu na Skleněný trůn a pak upadnu do depresí :(
Děj mě docela překvapil a zdá se, že jsem nevěděla o všem co se stane :D. Jinak jsem strašně zvědavá na dvojku, kterou všichni milujou.
Stále u mě ovšem vede PM. See ya

01.03.2023 5 z 5


Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Užasné pokračování, některé plot twisty jsem čekala a některé mě úplně odrazily do vzduchu lol. Nemůžu se dočkat třetího dílu. Prakticky nemám odpovědi na žádné z otázek z prvního dílu, ba naopak mám teďkom ještě víc otázek. Nemůžu se dočkat co se stane!

23.02.2023 5 z 5


Most duší Most duší Victoria Schwab

Strašně milá série, i když spíš pro mladší čtenáře. Přatelství mezi Cassidy a Jacobem je krásné a myslím, že to ocení lidé všeho věku :)

19.08.2022 5 z 5


Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Čtu podruhé po dvou letech. Při prvním čtení mě kniha nadchla, teď jsem si všímala i věcí, co mi úplně nesedly, ale pořád si myslím, že je to super příběh! Před dvěma lety jsem tuhle sérii nedočetla, ne kvůli nezájmu ale díky nedostatku času. Anyway... těším se na další díl!

27.07.2022 4 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Nádherný příběh. Tempo příběhu, zápletky, zvraty a postavy - všechno mi sedlo. Já jsem se ani nenadála a knížku jsem měla přečtenou raz dva. I když jsem už zvyklá číst knížky spíš pro dospělé, musím přiznat, že děj mi doručil mnohem víc, než jsem očekávala. Opravdu jsem nečekala, tu věc s jejím otcem.
Určitě si přečtu autorčiny další díla :).

P.S. občas mi připadal překlad trochu krkolomný, ale nebylo to nic z čeho bych si rvala vlasy z hlavy.

11.03.2022 5 z 5


Bohové a monstra Bohové a monstra Shelby Mahurin

Páni, po tak dlouhé době už mám dokončenou další sérii. A že se vyplatilo čekat.
Třetí díl byl chvilkami zmatující, protože už je to dlouhá doba, co jsem četla první a druhý díl, ale pak jsem se chytla.
Třetí díl byl parádní, nebyl perfekní, měl i svoje chyby, ale četl se velmi svižně a taky jsem se hodněkrát zasmála.
Lou byla zase stejně skvělá jako v prvním díle, Reid byl po svém "uvědomění" taky skvělý, ti dva se k sobě prostě hodí.
Beau je totalní zlato, přeju mu jen to nejčistší oblečení a dokonalý vlasy. Célii jsem si taky dost oblíbila.
Série měla svoje chybky a pomalé části, ale vůbec nelituju, že jsem si ji přečetla. Velmi ji doporučuji :)!

18.12.2021 5 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Pěkná knížka, poměrně hezky se četla a postavy byly originální. Dějová linka byla zajímavá, akorát jsem od 80% začala trochu se čtením otálet. Pak jsem se ale kousla a dočetla jsem. A byla jsem mile překvapená. Celkově hodnotím 4,5 hvězdami :).

11.12.2021 4 z 5


Přízraky noci Přízraky noci Kateřina Ševčíková

Za mě velmi povedené. V knize se neustále něco dělo a já jsem se prakticky nenudila. Nápad s českou mytologií je velmi zajímavý a příběh byl originální. Postavy měli hloubku a svět byl pěkně vyobrazen. A panejo, ty ZVRATY! Kolikrát jsem se přistihla jak valím oči, až mě bolely.
Čtyři hvězdy jsou podle mě fér. Ze začátku jsem docela často musela listovat slovníkem. A abych pravdu řekla, konec mě trochu zklamal, čekala jsem něco jiného, i když asi máme po celou délku knihy takové lehké náznaky, jak to vlastně všechno dopadne...
Ale doporučuji! Knížka se vám v knihovně rozhodně neztratí :).

21.11.2021 4 z 5


Tunel kostí Tunel kostí Victoria Schwab

Podle mého názoru je druhý díl ještě lepší, než první. Zápletka je zajímavější a trvá déle její vyřešení. Moc se mi líbilo přátelství mezi Jacobem a Cassidy, oni jsou tak pure, že je chci oba dva zmáčknout! Líbilo se mi jak jsme se dostali i do Jacobova příběhu. Těším se na pokračování!

02.11.2021 5 z 5


Město duchů Město duchů Victoria Schwab

V knížce pro spíše mladší čtenáře jsem našla zalíbení prakticky hned na začátku. Sice je trochu předvídatelný, ale co už. Děj svižně plyne, zápletka je jednoduchá a člověk má příběh hned dočtený - hlavně díky velkému odzasení vět. Celková myšlenka je trochu jiná, než u ostatních knih o paranormálnu (teda alespoň podle toho co jsem zatím přečetla), ale koncept se Závojem mi přijde zajímavý. Cass a Jacob jsou mi moc sympatičtí a já se těším jak bude jejich cesta pokračovat.

31.10.2021 4 z 5


Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Velmi krásná a milá knížka, Breein a Archerův vztah je tak čistý a láskyplný, že mě z nich sem tam bolelo u srdíčka. Oba dva si prošli peklem a my jsme mohli sledovat jejich cestu k vyléčení sebe samých. Doporučuji všem kdo rádi čtou o spřízněných duších.

05.10.2021 5 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Jako druhý díl to ujde, řekla bych ale, že se to trochu táhlo, sem tam se něco stalo a pořádná akce byla až v posledních cca 60 stránkách.... škoda, řekla bych že nemilosrdné prostředí Vendy je úplně stvořené k vyvolání nějaké akce. Velice jsem si ale oblíbila postavy: Liu, Rafa, Kadena i Pauline, takže si jdu přečíst poslední díl, abych se teda konečně dozvěděla jak to všechno dopadne, když to skončilo tak napínavě :).

14.08.2021 4 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Velice pěkný start. Svět ve kterém se příběh odehrává je mi sympatický a autorka hodně popisuje myšlenky hlavních postav. Postavy mi přišly také sympatické, ale tak nějak jsem si k nim zatím neudělala nějak extra významný vztah... no doufám, že se to v druhé knize zlepší. Strašně se mi líbilo, jak jsem jako čtenář nevěděla kdo je zabiják a kdo princ, i když jsem tušila, že se nám autorka trochu snaží vnutit jednu verzi, tak i tak mě překvapilo, že to nakonec bylo tak jak to bylo. Jediné co bych prvnímu dílu vytkla, je ta chybějící akce. Připadalo mi že se tam prakticky skoro nic nestalo (až na pár výjimek). Uvidím jak bude pokračovat druhý díl :).

28.07.2021 4 z 5


Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Tahle se teda opravdu povedla. Od Kassie West už jsem četla P.S. Líbíš se mi a Po tvém boku, obě mám hodně ráda, ale Kluk od vedle je lehce převyšuje. Charlie mi byla jako hlavní postava velice sympatická a Braden se mi líbil od začátku. Štvaly mě ale ty stereotypy, které si Charlie úplně zbytečně vnucovala (např. že klukům se líbí jenom namalované a "spořádané" holky) - chápu, že bez toho by příběh nefungoval, ale prostě mě to trochu deptalo - líbilo se mi že byl Braden jejím myšlením frustrovaný. Příběh měl hloubku a já se k němu určitě někdy zase ráda vrátím :).

22.07.2021 5 z 5


Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

(SPOILER) Když jsem se tuhle sérii začala číst, ani jsem vlastně nevěděla do čeho jdu. Neznala jsem vůbec styl psaní autorky a zákony Lovců stínů, ale na všechno jsem si rychle zvykla a ponořila jsem se do světa našich postav. Když jsem však sérii četla, tak jsem si v duchu říkala: "neupínej se k tomu tak moc, budeš toho litovat", a BOOYYY, že já jsem měla pravdu. Will si mě tak strašně moc získal, jako už dlouho žádná postava ne, takže když jsem četla epilog, byla jsem naprosto zničená. I když to dává naprostý smysl a všechno "dobře a poklidně dopadlo", možná bych se bez toho srdcervoucího převyprávění od Tessy obešla. Přiznávám, jsem měkká.
...
Jediné co bych sérii vytkla, je posledních pár kapitol téhle knihy. Jo jsem spokojená jak to autorka všechno ukončila, plno věcí se vysvětlilo a dořešilo, ale to jak se pak všichni začali brát, jak se Charlotte stala Konzulem potom co jeden automat náhodou podříznul krk Konzulovi Waylandovi... já nevím, mě to připadalo trochu přitažené za vlasy.
...
Jinak jsem se do téhle série zamilovala a celkově jí hodnotím 4,5/5* :).

21.07.2021 5 z 5