Luciatta Luciatta komentáře u knih

☰ menu

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Věřím, že v mnohých tato kniha zanechá nadlouho silný a smutný zážitek. Pro ostatní je příběh Báry pouze krátkou sondou do jejich vlastní minulosti, a proto je nijak nešokuje... Spousta momentů v knize podle mě dopadla velmi mírně a vcelku citlivě.

21.07.2020 2 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Docela dlouho jsem se k ní odhodlávala a nakonec jsem se musela krotit, abych ji nezhltla naráz za jednu noc. Smutná a přesto krásná. Jsem moc ráda, že vznikla z pera české autorky.

13.03.2020 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Možná jsem už cílovou věkovou skupinu překročila, nicméně kniha mě polapila již od první stránky a já se v ní rozpustila jako oreo sušenka v mléce :) Všechny postavy působily, jakoby je člověk znal vlastně už hrozně dlouho. Nejednou se mi při čtvení na tváři rozbalil úsměv a celý příběh byl vlastně jako tabletka na spravení nálady. Super pohodové čtení, ke kterému se určitě ještě někdy vrátím.

08.08.2018 5 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

U hlavních hrdinů lze sympatie hledat asi jen stěží. Nicméně na začátku knihy mě poháněla Humbertova cyničnost a vtipné situace. U druhé poloviny knihy se jazyk pro mě začíná stávat jakoby komplikovanější, takže se kniha četla obtížněji. Někde snad až zbytečné popisy situací mi ubíraly chuť na otočení další stránky. Po překonání této krize jsem nadšeně zhltla vyvrcholení Humbertova bolestného upřímného vyprávění. Líbí se mi, jak s odstupem času může člověk na tento hořký příběh nahlížet různými způsoby, a proto se ráda k Lolitě vracím. :)

30.06.2017 4 z 5


Pořád jsem to já Pořád jsem to já Lisa Genova

Příběh ukazující, jak Alzheimerova choroba až příliš rychle postupuje Aliciným životem, mě navedla k hlubšímu vnímání takto nemocných lidí. I když se kniha četla snadno a rychle, musela jsem ji párkrát nuceně zavřít a přemýšlet. Člověk si bohužel mnohdy neuvědomuje, jak moc je jeho osobnost formována myšlenkami a vzpomínkami a jak by měl být vděčný za každou minutu v přítomnosti.

12.02.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Pro mě je to jedna z těch knih, kterou v životě nelze přečíst jenom jednou. Vždy mě její obsah zasáhne a postavy překvapí, jak se během celého příběhu realisticky vyvíjí a jak jsou ovlivňovány okolnostmi tehdejší doby... a ten konec samozřejmě nezůstává bez slzy. :)

18.09.2016 5 z 5