lokomotiva885 lokomotiva885 komentáře u knih

☰ menu

Pohádky z naší zahrádky Pohádky z naší zahrádky Šárka Rosová Váňová

Velmi jsem se těšila na Pohádky z naší zahrádky a přečetla jsem je jedním dechem. Skutečné příběhy jsou ,,zpohádkovány,, pro děti srozumitelným jazykem. Pohádky mají to, co právě k pohádkám patří, tedy i výchovný podtext, že o zvířátka se staráme a ponaučení o dobru, které vítězí. Citově zabarvené básničky hezky doplnují a obrázky jsou přesně takové, jaké podle mne mají být. Tedy vyzařující klid a mír, pozitivní, úsměvné s velkýma očima, prostě promlouvající k dětem. Sama se ke knížce budu vracet, i když od dětského věku jsem dávno utekla k babičkovskému. Všem dětem, ovšem nejen jim, přeju Pohádky pod stromeček, tato knížka najde cestu ke každému srdci.

26.11.2021


Moje puberta na draka Moje puberta na draka Šárka Rosová Váňová

Knížku jsem přečetla jedním dechem a jakoby mě navrátila do těch let, kdy jsem tyto roky také prožívala. Barvitě viděno očima ne už dítěte a ne ještě dospělého, kdy všechno bylo opravdové, pravda se chtěla říkat a cítit pevně. Víra v to, že vše je nádherné a pokrytectví nemělo místo. Složité roky, pády i cesty vzhůru; Šárko je vidět, že jsi vždy byla velmi silná a dodneška se dokážeš zase postavit rovně a jít dál. S modrou knížkou ...dětství na draka jsou tyto dvě moje oblíbené a pro pěknou pohodu se k první vracím a ke druhé vracet budu.

24.11.2020 5 z 5


Moje dětství na draka Moje dětství na draka Šárka Rosová Váňová

S lehce chápajícím pocitem jsem se začetla do knížky,která má kořeny v Mostě,kde jsem vyrůstala.Vše mi bylo jakoby blízké,v lečems jsem viděla sebe jako kdybych šla...Knížka je psaná duší dítěte a tomu se dá dobře rozumět. Ano,tak a tak to tehdy bývalo - i ve výchově,každá doba nese své. Šárko,děkuji Ti za tu knížku,budu se k ní vracet a nořit se do těch míst,časů a patálií...Stala se totiž kouskem mě samotné.A zároven Ti děkuji,že i přes ne příliš radostné a pozitivní dětství jsi nezahořkla,ba naopak se umíš se vším dobře poprat,být štastná a nadšená,nemáš problém rozdávat smích a dobrou náladu.Závěrem - knížka je osobitá i formátem a písmem a tím unikátní.

09.10.2018