Liondande Liondande komentáře u knih

☰ menu

Sláva strojů a měst Sláva strojů a měst Jaromír Rašín

Povinná četba každého, komu občas připadá, že spousta věcí v jeho životě a celkově v momentální společnosti nedává smysl.
Až děsivě vizionářská kniha plná předpovědí o deformaci společnosti, které se po skoro sto letech od jejího vzniku, pomalu stávají krutou skutečností.

27.03.2020 5 z 5


Černý arcimág Černý arcimág Brent Weeks

Začátek trošku slabší, takže jsem nejdřív myslela, že knihu i odložím. A pak asi v třetině najednou člověk otočí stránku a zjistí, že knihu nemůže zavřít :D
Pokud něco nemůžu knize vytknout, tak je to nedostatek nečekaných zvratů. Nejdřív fandíte jednomu, pak zase druhému a na konci se zase s radostí vrátíte k prvnímu :D
Co mohu vytknout, je pár úletů, co se týče nelogického chování postav. Ale v které knize to nenajdete, že? On se ten děj nějak zaplést musí.
Dále musím zmínit originalitu způsobu magie. Podobnou jsem zatím nikdy nečetla.
Na začátku jsem měla trochu problém "sžít" se s postavami, což asi po 100 stranách přešlo. Takže pokud máte problém se začíst, zkuste vydržet ;)

18.09.2019 4 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Konečně kniha, která docela dostála své popularitě. Po zklamáních, jako byla Selekce a Skleněný trůn, kniha, která si svou chválu i zaslouží. Asi bych dala i 4,5*, kdyby to šlo. 5* dát nemůžu, protože jsou i lepší fantasy :)

Ještě bych dodala, že se mi velmi líbilo, jak v knize byla pojata romantika. Oproti Selekci nebo Skleněnému trůnu byla poměrně realistická a nepřeslazená. I když člověk věděl od začátku, kdo se s kým bude mít rád, nebylo tam moc takové to "bláznění" typické pro puberťačky.

28.07.2016 4 z 5


První První Kiera Cass

Co bych k celé sérii řekla?
Nu splnila svůj účel - vypnout mozek mezi učením se na zkoušky...

04.07.2016 2 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Nejvíc mě mrzí úplné "zabití" hlavního charakteru, který přitom na začátku vypadal tak dobře. Ostré poznámky a lehký sarkasmus - Jupi! Jsem si říkala a nakonec h*ovno (s prominutím)...
Ale tak na vypnutí mozku to nebylo špatné...

04.07.2016 3 z 5


Alchymista Alchymista Michael Scott

Dlouho jsem přemýšlela, co mi u této knihy chybí. Je to správné fantasy s kouzly, nadpřirozenými zvířaty a bytostmi. I příběh je zajímavý a má spád. Přesně to mám ráda. Tak proč mi tam pořád něco schází?
Až po dočtení 2. dílu mi to konečně došlo.
Humor.
Bohužel. Možná ho jen nevnímám. Možná mám prostě jiný styl humoru. Ale za celé 2 knihy jsem se zasmála tak jednou. Když budu hodná, řeknu dvakrát.
Což je, si myslím, i důvod, proč zde spousta lidí píše, že je kniha nudná apod.

19.10.2015 3 z 5


Jméno větru I. Jméno větru I. Patrick Rothfuss

Myslím, že tuto knihu nejlépe vyjádří má zkušenost přímo s její četbou:
To si tak člověk čte. Říká si, že nesmí číst dlouho, protože ráno opravdu brzo vstává. A čte a čte a čte. Je přece teprve 21:00, to můžu ještě chvíli číst. A tak čte dál a dál. Najednou ho napadne se podívat na hodiny. 2:35 ráno? O.o

14.10.2015


Miláček Miláček Guy de Maupassant

Kniha se mi velice líbila. Líbila by se mi nejspíš ještě více, kdybych si já, blbec, nepřečetla zdejší obsah, kde nějaký chytrák (a mám chuť použít velice sprostá slova) vypsal opravdu skoro celý obsah knihy. To si proboha nechte do referátu!! Nebo rozboru knihy. Tady má ten obsah spíš pouze nastínit, co od knihy očekávat. Má nalákat ke čtení knihy a ne ji celou vyzvonit! Co třeba napsat upozornění stylu - Pozor, spoiler!! Takže děkuji za zničení četby skvělé knihy....
P.S.: Taky jste si celou knihu říkali: "To je ale haj*lík!" ?

10.03.2015 5 z 5


Detektivní agentura Půlměsíc Detektivní agentura Půlměsíc Eoin Colfer

Jakkoliv mám tohoto autora velmi ráda, tato kniha byla zklamáním...

16.08.2011 2 z 5