LightwoodBitch LightwoodBitch komentáře u knih

☰ menu

Setkání stínů Setkání stínů Victoria Schwab

První díl - "Temnější tvář magie" byl dobrý, zajímavý...ale něco mi do ohromeného "woow", chybělo.
No a pokračování bylo....TOTÁLNĚ NEUVĚŘITELNĚ COOL!!!!@€€_#!!!°@%!!!&@!&@*!!
Tohle asi bylo to nejlepší pokračování, které jsem kdy četla. Vážně!!!!
Trilogie "Tvář magie" se zařadila do seznamů mých nejoblíbenějších youngadult-fantasy sérií Sary J Maasové a Saaby Tahirové!
Dějové linie prvního dílů a jeho pokračování jsou tak mistrovsky propojeny, že musím v hysterickém fanouškovém záchvatu před Paní Shwabovou smeknout vypůjčený od kapitána Alucarda klubouk! :DD
Tak takhle se mají psát doopravdy dobré fantasy knihy pro mladší dospělé! Hell yeaaah!^o^
Všechny postavy se potýkají se svými démony, z Lily se stála pirátka, vyvádí ještě více bláznivé a působivé kousky, Rhy deriguje přípravy k Živlovým hrám, Kell se snaží uhlídat Rhye, Bílý Londýn kuje pikle(ale má k tomů svůj důvod) a Černý Londýn natahuje stíny svých lačných pařátů k ostatním nepohlceným světům.
Setkání stínů osahuje oproti prvnímů dílů více akce, a dobroudružství na Vás číhá z každé stránky, takže budete mít někdy potíže s dýcháním (do takové nebezpečné míry Vás pohltí a nepustí děj knihy;)
Hranice světa Červeného Londýná se nám, čtenářům, díky Lile a jejím dobrodružství rozšíří, takže nemusíte být Anturi, abyste mohly cestovat mezi světy.^_~
As Travas, milí milovníci fantasy))
P.S.: tahle kniha je vážně NĚCO. Prosím, prosíím, musíte si jí přečíííst!!)))

30.12.2017 5 z 5


Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Skvělý děj, skvělé postavy. Trochu hollywoodský konec, "ala" povídačky zlodějů o tom, jací jsou povedení zlodějové, a odtahování hlavního - zabití hlavních hrdinů.
Jinak velmi povedená kniha.
Lila, to je něco mimořádného. Zbožňuju tuhle ženskou, která sní o jediném - poznat celý svět (a nebo možná světy), získat si loď a posádku a vydat se do širého moře, napříč neznámu.
Kell - anturi, který ovládá nejsilnější magii - magii krví, a proto je schopen cestovat jen mezi třemi Londýny, protože Černý Londýn je pro něj tabu (a nebo možná ne).
Takže máme tady Bílý Londýn, kde tamní obyvatelé vypadají jako vychrtlí černokněžníci z Obrtlí ulice, kteří dokonce i zabíjí, jen aby získali kousíček zbylé magie.
Šedý Londýn - který se nachází v našem obyčejném světě bez magie.
Červený, kde naopak magie dýchá doslova ze všeho a z každého.
A nakonec Černý, který mi připomíná černou díru po výbuchu slunce, která chce do sebe vcucnout včechno kolem sebe, a z toho důvodu se ostatní Londýny od Černého izolovaly a zákazaly anturiům do něho vstupovat.
Zápletka knihy - suprová.
Moc se mi líbilo jak autorka popsala magii. Nadělila ji svým vlastním šarmem a charakterem. To je něco mimořádného. Vnímala jsem jí jako jednu zhlavních postav)
Moc se těším na druhý díl - "Setkání stínů"!))
Anotace a recenze nám slibují dobrodružství, pirátské střety a víc detailných popisů za hranicemi čtyř paralelních Londýnů)
As Travas.

21.11.2017 5 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

I když většině se druhý díl série líbil o trochu víc, než "Jiskra v popelu", musím říct, že jsem z Plamene poměrně zklamaná. Bylo to na mně příliš rychlé. Nestihla jsem si knihu vychutnat jako to bylo u předěšlého dílu. Jiskru v popelu jsem doslova na vlastní kůži a do hloubi duše procítila, ale druhý díl mi už hodně připomíná směs jiných young-adult knih. Ale i tak je to povedená, dost dobrá kniha od skvělé autorky)) Jenom mně osobně mrzí, že Sabaa Tahirová změnila svůj styl psaní((
A jo, moc se těším na další obálky od Hostu. Jsou úplně boží!)

20.11.2017 4 z 5


Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Další vynikajicí kniha od královny zločinu. Pravda, nejprve mi dělalo problémy se začíst a zorientovat se v ději knihy a postávách v Orient-Expressu, (proto jsem Christie odebrala tu jednu hvězdičku)ale pak jsem se do toho "obula", vystála a dočetla do konce. A musím říct, že závěr Vraždy v Orient-Expressu ze mně vysál úplně všechno! Naprosto úchvatné, šokokujicí, brilatní!))

20.11.2017 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Po přečtení této knihy, mojí první myšlenkou bylo: UŽ NIKDY V ŽIVOTĚ NEBUDU STAVĚT SNĚHULÁKY!
Zřídka kdy se odhodlám k napsání recenzí, ale tato kniha mně fakt dostala!)
Když jsem poprvé uviděla trailer k filmu s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli, tak jsem si řekla: "woow, tak Sněhuláka si rozhodně musím přečíst."
Tehdy jsem se rozhodla, že seznámení s Jo Nesbo nesmím nadále odkládat. Přečetla jsem si pár rezenzí ohledně sedmé knihy Nesbo a před přečtením Sněhuláka jsem si udělala o charakteru Harry Holeovi a stylu psaní Jo Nesbo, takový "krutý, drsňácký" obrázek, ale doopravdy jsem si ty dva chlapy oblíbila.
Jednak Holea za jeho oddanost práci, který sám Harry a ostatní nazývají drogou, a Jo Nesbo, za jeho neuvěřitelně čtivý a napínavý styl psaní.
Ve Sněhulákovi (a taky pevně doufám i v dalších dílech Nesbo), se vyskytuje spoustu zajímavých hlášek a informací z různých sfér, jako např. z medicíny, historie a t.d. Tak že pán Nesbo píše nejenom čtivé detektivy, ale taky do nich zahrnuje zajímavá fakta. Což je vlastně super!)
Humor, sarkasmus - vše na svém místě a ve správných dávkách. Místy bych řekla kniha byla dokonce i poetická.
Takže, přejdeme k největším peckám Sněhuláka:
1) Máme tady jednak pořááádně velkej, nečekanej zvrat (asi tak někde v polovině knížky), který byl spojen s příbuzenstvím....Víc vám k tomu nic neřeknu. Nechci totiž hodně spoilerovat, ale podělím se s vámi s tím, že jsem seděla s odpadlou čelistí asi tak minutu, než jsem byla schopná pokračovat ve čtení dál.
2) Akce, tajemství, záhadný, skoro až mystický Sněhulák, který mi první půlku knihy naháněl husí kůži.
A to nejlepší na konec - vlastně ten konec knihy....PANE BOŽE!!! Mně se snad na posledních 40 stránkách několikrát zastavovalo srdce. Pak znovu nastartovalo, poháněné stejným adrenalinem jako i vyšetřovatele Holea.
Zapomínala jsem dýchat, ani jsem nevnímala jak jsem otáčela stránky.
Zkrátka jsem se totálně propadla do toho světa!
Rozhodně si koupím všechny knížky Nesbo. A začnu číst od zažátku série o HH. A jsem připravená i na to, že předešlé díly mohou být slabší)))
A samozřejmě....VŠEM DOPORUČUJI!!!

20.11.2017 5 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Woow.Tak takhle zvrácenou a docela pěkně šílenou knihu jsem fakt dlouho nečetla. Hluboký poklon autorce.
Čekala jsem od Šepotání pořádnou dávku "TimaBurtonovky" a dostala jsem ji.
Jak popsat tuhle knihu? Hmm. Ani nevím jak. Můžu vám však s jistotou říct, že samotný bláznivý děj, který se odehrává v dané knize, vás nenechá klidnými. A nemám na mysli ten milostný, docela podivný trojúhelník (který už ve všech young adult knihách vídáme pořád, furt dokola a já už toho po pravdě řečeno mám už po krk). Vůbec ne. Naše hlavní hrdinka - Alyssa je vlastně šílená...
Totiž, ona asi to o sobě myslí. A proč by neměla? Slyší přece jak si povídají všelijací brouci, pavouci a ostatní hmyzí havěť a k tomu ještě přidejte užvatlané květiny. Zkrátka Alyssa slyší jak jí rostliny a hmyzí tvorové celý život něco našeptávají (odsud plyne název knihy).Myslí si, že to všechno jsou jen její bludy a halucince. A tak se bojí, že s tím skončí v blázinci....stejně, jako její matka. Alyssa se svojí maminkou jsou totiž potomky Alenky Ridlové. Té samé Alenky, která prý spadla do králičí díry rovnou do Říše divů a podlé které se Lewis Carroll inspiroval k napsání všem známé pohádky "Alenka v říše divů". Nikdo však netušil, že stará dobrá pohádka vlastně není pohádkou ale skutečností.A že skutečná Říše divů vůbec není dobrá. Svědčí o tom Králík, který v knize tady vystupuje jako kostlavý skřet s parohy, nebo upečená kachna, která tancuje na vlastní hostině a uždíbavá ze sebe kousky masa, protože už se nemůže dočkat až jí hosté sežerou (brrr, to byl asi ten nejšílenější moment v knize).
Vůbec si nemyslete že Šepotání je jen laciná verze knih Stevena Kinga. Tato kniha je velmi čtivá, svým spůsobem kouzelná, zajímavá, skoro pořád vás drží v napětí, až vám někdy mohou vypadnout oči z důlků, tak bacha nato!
Je to trochu horror, ale spíše ten lehči a zvrácenější horror, který je nadupaný pořádnou dávkou akce a svůdných řečí Morfeuse (vězte, že fandím jemu. Jsem Morfeusteam!! Nemám ráda Zacha).
Rozhodně doporučuji všem, kdo si rád čte young adult fantasy.
Nebojte se tohohle šíleného příběhu. Kniha má hlavu a patu(i když ne vždycky na těch místech kde jsem obvykle zvyklí) V Říši divů totiž není nikdo tak úplně sám sebou...

03.10.2016 5 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Woow.Tak takhle zvrácenou a docela pěkně šílenou knihu jsem fakt dlouho nečetla. Hluboký poklon autorce.

03.10.2016 5 z 5