Lestate Lestate komentáře u knih

☰ menu

Vampýrská akademie (komplet) Vampýrská akademie (komplet) Richelle Mead

Do této série jsem se pustila spíše z nudy, prvně jsem viděla film, který jsem přešla s úsměvem jako pohádku pro náctileté, avšak zaujal mě vztah Dimitriho a Rose a chtěla jsem aspoň nakouknout, jak to s nimi dopadne. A bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí - už po přečtení prvního dílu (od kterého jsem po filmu věru moc nečekala), mě tato série chytla a nepustila, dokud jsem neotočila na poslední stránku šestého dílu - děj, který má spád ve všech šesti knihách, vtipné i vážné dialogy (vždy na tom správném místě) i popisy, které Vám sice přiblíží, jak prostředí kolem hrdinů vypadá, avšak nechá i dost prostoru pro vlastní fantazii. Opravdu vřele doporučuji, konečně po dlouhé době autorka, která umí vystihnout osudovou lásku bez až nebezpečně dlouhých popisů emocí či postelových scén.

11.05.2015 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Krásná oddechovka. Nemůžu říct, že by mě překvapila, ale zase ani nezklamala. Pro dlouhé zimní večery ideální knížka. Čtyři hvězdičky proto, že mi v knížce stále něco chybělo, ačkoliv nemůžu přesně říct co, možná víc napětí, akce - ale snad se dočkám v pokračování. Vřele doporučuji pro ty, kteří mají rádi pohádky pro dospělé :-)

04.11.2014 4 z 5


Lvice Lvice Iny Lorentz

Tato kniha byla velkým zklamáním, vzhledem k autorčiným předchozím dílům jsem od ní očekávala víc. Často se mi to nestává, ale tuto knihu jsem opravdu dočetla jenom silou vůle.

11.10.2014 2 z 5


Úklady královského dvora Úklady královského dvora Michelle Diener

Co se týká románku hlavních postav, tam je vývoj naprosto předvídatelný, trochu mě i zklamalo rozklíčování zápletky, zde možná autorka ne zcela šťastně zvolila ústřední postavy - s jejich všeobecně historicky známými jmény se pak autorka musí držet jejich skutečného historického osudu, těžko je může nechat popravit - což by si zasloužily. Ale jinak knihu hodnotím kladně, nebyly zde žádné zbytečné pasáže o ničem či se zdlouhavými popisy, četla se dobře, jedná se o klasickou oddechovku.

17.04.2014 3 z 5


Dcery hříchu Dcery hříchu Iny Lorentz

Popravdě jsem od závěru pentalogie očekávala víc. Dokonalé vypravěčské umění autorky bohužel nenahradí nedostatek akce, čili jsou v knize pasáže, které jsem přeskakovala či četla velmi zrychleně, neboť nudily. Snad kromě posledních dvou kapitol mi přišla kniha oproti předchozím dílů slabší, daleko více jsem čekala rozvinutí vztahu mezi Falkem a Markétou, ale číst se dala - kdo chce vědět, jak to dopadne, vždy to nějak přelouská. Z toho důvodu pouze 4 hvězdičky.

17.03.2014 4 z 5


Dcery hříchu Dcery hříchu Iny Lorentz

Henriette - a můžete mi napsat město, kde je třetí díl (Křesťanská otrokyně) k sehnání v kamenných obchodech? V Plzni jsem oběhala všechna knihkupectví, dokonce většinu internetových, ale k dostání není, je rozebraná a poslední dotisk byl roku 2007.

13.03.2014 4 z 5


Pokoušená Pokoušená Kristin Cast

Tak jsem se konečně prokousala k šestému dílu, který po pátém velmi mile překvapil. To, že je kniha psána z více pohledů, je určitě k dobru, alespoň se příběh může ubírat více směry a netočí se už jenom kolem Zoey. Opravdu moc hezké odpočinkové čtení, už se těším na další díl a velmi oceňuji nápad autorek s otevřenými konci - je to skvělý marketingový tah :-)

08.01.2014 4 z 5


Pronásledovaná Pronásledovaná Kristin Cast

Hezké, čtivé, spíš oddechovka, přijde mi to už trochu moc natažené, ale stejně jsem pořád zvědavá na další díly, tak uvidím, jestli mě autorky dokáží ještě znovu zaujmout.

03.01.2014 3 z 5


Nezkrotná Nezkrotná Kristin Cast

Ze začátku jsem se u knížky docela nudila, a to hlavně díky tomu, že autorky neustále opakují předchozí knihy, což už mi fakt dost leze na nervy. Na druhou stranu mě opravdu chytil závěr, který se četl opravdu velmi dobře. Pokud další díl bude jako závěr této knihy, tak už se nemůžu dočkat, až se do něj pustím.

28.12.2013 4 z 5


Dcery hříchu Dcery hříchu Iny Lorentz

jad2310 - ahoj, knihy jdou za sebou Kočovná nevěstka, Markytánka, Křesťanská otrokyně, Dcera kočovné nevěstky a teď Dcery hříchu. Přečetla jsem všechny (krom poslední) a vřele doporučuji - první tři díly vypráví o osudech Marie, Dcera kočovné nevěstky pak o její dceři Trudi. Co se týká dostupnosti knih, tak Kočovná nevěstka a Markytánka vyšly před pár lety v novém vydání, takže jsou bez problémů k dostání, Dceru kočovné nevěstky taky ještě vídám na pultech knihkupectví, akorát s Křesťanskou otrokyní bude trochu problém - je k dostání jen v knihovnách, případně od někoho z bazaru, ta zatím v novém (bohužel) nevyšla

17.12.2013 4 z 5


Dvakrát dospělá Dvakrát dospělá Lenka Lanczová

Jako velká fanynka této autorky (na jejích knížkách jsem od 11 let vyrůstala), jsem prostě nemohla počkat do Vánoc a knihu přečetla ihned po zakoupení. Trochu jsem se sice bála, jestli už konec nebude jasný dopředu, jak se to v dívčích románech občas (většinou) stává, ale Lenka Lanczová mě opět mile překvapila a knížku jsem přečetla doslova jedním dechem - kniha má spád, žádné dlouhé odstavce a prostoje, hodně přímé řeči, dialogů, legračních situací atd. atd. Akorát mě možná jen trochu zklamal důvod odchodu hlavní hrdinky z minulé školy - těšila jsem se, že to bude rozvedeno víc. Ale i tak má tato kniha plné hodnocení a řadím ji k jedněm z autorčiných nejlepších :-)

17.12.2013 5 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Tuto knížku jsem si koupila vyloženě z nouze, kdy jsem rychle potřebovala něco na čtení a ona byla první, na kterou mi padl pohled. Nelitovala jsem. Sice mě poněkud nudný začátek zprvu odrazoval, ale po zdolání zhruba 20 stránek se začalo něco dít a já se do příběhu Luce a Daniela zcela ponořila. Po přečtení (během jedné noci) jsem hned dokoupila zbytek dílů a nedočkavě se vrhla na čtení. Vřele doporučuji a dle mého osobního názoru, pokud se tyto knihy někdo rozhodne zfilmovat (protože knihy se srovnávat opravdu nedají) - Twilight sága bude mít reálného konkurenta :-)

25.10.2013 5 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Díky této knize jsem si tématiku 2. světové války "oblíbila". Ne že by se mi líbily popisy smrtících scén, ale Merle vás svým poutavýmm popisem příběhu tak vtáhne do děje, že knihu nemůžete odložit, dokud ji nedočtete, ačkoliv nad některými stránkami mi běhal mráz po zádech.

25.10.2013 5 z 5


Utajený vévoda Utajený vévoda Jo Beverley

Krásně napsané, knížka se dá přečíst jedním dechem, pokud milujete historické romány. V některých pasážích se mi zdála moc natahovaná, ale to asi jen proto, že miluji akci a děj, avšak ani o toto není v knize nouze. Obzvlášť se mi líbila pasáž, kdy dojde k odhalení zhýralého bratra, který se navenek tváří jako upjatý aristokrat - smála jsem se nahlas a hodně jsem mu to přála za to, co hlavní hrdince provedl. Do kapitána Růže stejně jako do vévody bych se z knižní charakteristiky klidně zamilovala ;-)

25.10.2013 4 z 5


Království za botu Království za botu Lenka Lanczová

Tuto knížku dám jednou přečíst své dceři - ať si přečte, že není všechno zlato, co se třpytí, a že za lehkovážnost a zaslepenost se těžce platí. Výborné poučení - ostatně skoro jako ve všech knihách autorky.

25.10.2013