kurelka.j kurelka.j komentáře u knih

☰ menu

Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Jaroslav Foglar

Tato knížka je pro mě srdcová záležitost. Příběh nerozlučného přátelství, poctivosti a lásky k přírodě musí každého zasáhnout. Četla jsme sice jen jako knihu, ale je to moje nejoblíbenější dílo od Jaroslava Foglara.

26.12.2014 5 z 5


Limit Limit Frank Schätzing

Takhle dlouho jsem ještě žádnou knížku nečetla.Dost těžko se čte a rozhodně není pro ty typy lidí, kteří když je na chvilku knížka přestane bavit, tak jí nedočtou.I když je pravda ,že mohla být napsána na polovinu stránek, mě se prostě takhle dlouhá líbila.Autor dokázala perfektně vylíčit jeho představu o budoucím světe.Děj se prolíná a všechno je promyšlené.Určitě by to byl skvělý film. Rozhodně doporučuji těm kteří mají rádi něco jako sci-fi detektivky a dlouze popisované knihy je nezastaví.

22.10.2014 4 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Co dodat....Karel Čapek byl prostě NĚKDO!

07.10.2014 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Na to ,že to byla první detektivka Rowlingové se mi kniha velmi líbila.Sice to není typická detektivka, ale autorka prostě umí psát.Hodně jsem si oblíbila Cormorana Strika a těším se na další díl!

06.10.2014 4 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Byla to moje první " knižní komedie" a nevěděla jsem co od ní čekat. Knížka je, ale opravdu velmi zábavná a události, které se v ní odehrávají jsou zajímavé až překvapivé.Některé situace byly až moc nereálné, knížce to ale vůbec neuškodilo.
Rozhodně nedoporučuji se dívat na film, který je spíš parodií ke knížce.

04.10.2014 3 z 5


Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Nápad byl velmi nadějný, ale rozhodně jsem od této knížky čekala víc.Je sice hezky napsaná, ale člověk se ani nemůže pořádně seznámit s postavami, protože knížka hned skončí.Skoro od začátku jsem tušila, jak knížka skončí a myslím, že i kdyby skončila jinak, moc pocitů by to ve mě nevyvolalo.Takže bohužel 2*

04.10.2014 2 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Jak tady většina lidí píše, nápad byl velice zajímavý.Je hrozná škoda, že si s tím autorka nemohla trochu víc pohrát.Je pravda, že to sice bylo psané pro děti, ale stejně mi přijde, že autorka by prostě nedokázala svůj nápad shrnou víc jak do 300 stránek. Postavy nejsou dostatečně popsaně a celý ten svět má mnoho nevysvětleného.Aspoň konec se povedl a dodal tomu důvod k zamyšlení.Rozhodně doporučuji film, který se velmi povedl!!!!

04.10.2014 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tato knížka mě velmi překvapila, příběh je sice zajímavý, ale když to vezmu ze všech stran moc převratů nebo akcí tam nebylo. Jojo Moyes prostě, ale umí psát. Knížku jsem přečetla za 1 den a nikdy jsem se nenudila. Autorka píše tím způsobem, že čtete a ani nevíte, jak daleko jste se dostali. Konec jsem sice čekala, ale přesto je knížka úžasná.

04.10.2014 4 z 5


Přechod Přechod Justin Cronin

Dlouho jsme přemýšlela jestli si mám tuto knížku přečíst a rozhodně nelituji, že jsem jí nakonec přečetla. Velmi zajímavá knížka (nejen dějově) způsob autorova psaní se mi velice líbil- byl nepředvídatelný :D. Děj je velice napínavý a nechápu, co na něm může být nudný, kniha mě ani chvíli nenudila , ale je to věc názoru. Rozhodně doporučuji všem, kdo mají rádi postapokalyptický sci-fi!

30.09.2014 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Nápad je hezký, jak tady už někdo psal nerozvinutý.Některé části my přišly nudné až směšné např. rmuti nebo chování ostatních postav. Knížka mohla být rozhodně líp zpracovaná, ale jako plus připisuju konec, který byl aspoň trochu napínavý a vyjasnil některé věci.
Nakonec dávím 3* a doufám, že další díly budou mnohem lépe promyšlené!

30.09.2014 3 z 5