Kubikula4 Kubikula4 komentáře u knih

☰ menu

Zhroucený čas Zhroucený čas Blake Crouch

Parádní jízda... :)

13.01.2021 5 z 5


Konec hry Konec hry Daniel Cole

Jako ostatní musím přiznat, že jsem se v ději občas ztrácela, protože jsem si předchozí díly moc nepamatovala. Co mě ale zklamalo byl děj, oproti předchozím dvěma dílům byl plytký, méně záživný a rádoby vtipné pasáže byly občas až trapné. Opět mi přišlo, že je kniha psaná spíše jak popis akční komedie, což mi moc nesedlo. Celkově nejslabší díl z celé série, proto mě překvapuje tak vysoké hodnocení knihy. Přesto ale na autora nezanevřu a těším se na další knihy, ovšem již s novými hrdiny, prosím:)

30.10.2020 3 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Neskutečná emocionální jízda. Ze začátku mi dělalo problém se začíst, cca po deseti stranách to už odsýpalo, vůbec jsem se v tom neztrácela, naopak prolínání časových rovin bylo geniálně napsané, prostě parádní segedín v hlavě totálně rozhárané hrdinky. Klidně bych si dala druhý díl. Po dlouhé době kniha, o které budu ještě dlouho přemýšlet.

07.09.2020 5 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Dočteno, tak rovnou zhodnotím...: Po Stalkerovi má druhá kniha této autorské dvojice, která musí být dle mého osobního názoru tak trochu zvrácená a vyžívající se v brutalitě, ač (snad) jen na papíře, protože ten příběh prostě brutální je a chvílemi mi bylo blivno dočíst kapitolu. A to nejsem žádnej měkejš. Někdy mi to přišlo až moc přes čáru, jako by šlo především o to šokovat čtenáře... Kvalita příběhu je opět nadstandardní, motivy pachatele uvěřitelné. Pachatele jsem netušila, tentokrát to však bylo díky stylu vyprávění a popisu autorů myšlenkových pochodů vraha, které byly popisovány rozdílně na začátku knihy a pak dále v příběhu, což se mi zdálo trochu nefér vůči pozornějšímu čtenáři. Konec knihy nejspíš otevírá příběh další knihy, podle mě je tam úplně zbytečný, ale uvidíme. Líbilo se mi střídání většího množství míst, kde se příběh odehrával. Celkově vzato velmi dobré čtení.

04.04.2020 5 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Stalker je mou první přečtenou knihou od této dvojice autorů. Příběh je čtivý, poutavý, konec knihy jsem vyloženě hltala. Pachatele jsem, přiznám se, netušila do konečného odhalení. Některé pasáže jsou dost brutální, ale jsem potrénovaná od Kinga, takže v pohodě :)) Ač tu spousta lidí tvrdila, že není třeba mít načtené předchozí knihy, mně to trochu mrzelo, protože jsem v příběhu zaznamenala spoustu odkazů na minulost některých postav a nemohla se tak naplno vcítit do jejich prožívání, popř. pochopit motivy jejich jednání. V knize mi taky trochu vadilo, že u některých postav jsou některé momenty detailně popsané a v závěru knihy se ani nedozvím, jak daná postava dopadla... Je však možné, že v dalším příběhu se autoři k postavě opět vrátí, těžko říct. Celkově je ale kniha výborně napsaná, ráda si přečtu další z řady.

28.03.2020 5 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Kniha volně navazuje na Hadrového panáka, asi se mi četla o chlup lépe. Vraždy brutální, motivy méně uvěřitelné, postavy detektivů sympatické, ač opět neoriginální. Líbila se mi chemie mezi některými postavami, vtipné dialogy, ale! Celá kniha je stejně jako Hadrový panák psaná jakýmsi až scénáristickým stylem, no a ten konec naznačující pokračování... Pan autor je určitě fandou akčních filmů devadesátých let :) Ale i tak je kniha čtivá a jsem zvědavá na trojku.

21.03.2020 4 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Svižný detektivní příběh, místy velmi vtipný, což byla trochu raritka u tohoto žánru, ale mě to bavilo. Knihu by se dalo určitě dobře zfilmovat, postavy byly jednoduše vykreslené a tak trochu neoriginální. Publikum by určitě bylo napjaté, zároveň by se bavilo hláškami hlavního hrdiny i dalších protagonistů... :) Od začátku knihy má příběh spád, zhruba ve dvou třetinách vyprávění jsem se ale chvílemi ztrácela a některé myšlenkové pochody a rozuzlení mi přišly přitažené za vlasy. Motiv celkově mi přišel "praštěný", ale což, autor chtěl překvapit a to se mu povedlo. Konec knihy tedy slabší, chvílemi nesmyslný, sem tam nějaká nezodpovězená otázka, ale má to pokračování, tak uvidíme, co bude dál :)

12.03.2020 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Hodně čtivé, trochu jsem si musela zvykat na styl vyprávění a popis emocí a myšlení jednotlivých postav, ale díky rychlým zvratům se kniha čte sama. Jako kojící matka jsem děj prožívala asi krapet intenzivněji :) Poslední cca tři strany být však v knize ani nemusely, za mě úplný závěr vyzněl trochu béčkově.

06.02.2020 4 z 5


Povznesení Povznesení Stephen King

Krátký příběh se zajímavým námětem, řekla bych, že se jedná o Kinga, na kterého jsou zvyklí především skalní fandové. Kniha je tištěná písmem hodným čtenáře první třídy, myslím, že stačilo příběh zařadit mezi další povídky a ne vydávat samostatnou knihu... Nicméně, na zkrácení jednoho večera dobrý výběr.

25.01.2020 3 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Zajímavý nápad, bavilo mě střídání dějiště i propojení s předchozími knihami. Co mě ale iritovalo byl překlad (Beta nakladatelství), resp. špatná korektura textu (chybějící uvozovky, závorky, záměna jmen či oslovení...), která mě občas nutila vracet se v textu, abych pochopila souvislosti. Některé pasáže byly zdlouhavé, ale celkově pořád dobrá "kingovina". Jsem zvědavá na seriál, ale kniha bude vždycky kniha :)

18.01.2020 4 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Knihu jsem měla přečtenou za tři večery, vývoj pátrání byl dechberoucí, v knize nejsou žádné nudné pasáže, určitě stojí za přečtení.

04.01.2020 5 z 5


Cujo Cujo Stephen King

Knihu jsem přečetla jedním dechem, některé pasáže trochu nudily, ale jinak velmi čtivé a dechberoucí. Nechápu, že jsem ji nečetla už dřív, na Kingovi ujíždím už
minimálně patnáct let... Zjistila jsem, že mám raději jeho tvorbu z osmdesátek, než tu pozdější. Asi je to tou atmosférou a životním stylem před érou mobilů a internetu. Spoiler: Konec mě rozplakal a Kinga jsem nazvala nebetyčným "č...". A o psa mi jako jiným tady fakt nešlo... Jak nemilosrdný umí být. Vykreslí vám postavu i s jeho pocity, sny a strachy, navodí sympatie a pak tadaaaaa, necháme postavu zemřít. Je to sadista, tak je to... Knížku jsem ani nechtěla dočíst... No dočetla jsem ji a chystám se na další, nu.

11.04.2019 4 z 5