KristynaZak KristynaZak komentáře u knih

☰ menu

Černá hra Černá hra Jozef Karika

“Nikdy nebuď jediným fungujícím kolečkem v nefunkčním soukolí”

Po přečtení knihy dostávají slova “starého estébaka” nový rozměr.

07.12.2021


Strach Strach Jozef Karika

Tak já Vám vůbec nevím. Neříkám, že by to byla špatná kniha - popis prostředí, emocí a myšlenek je perfektní, akorát...
Patrně kdybych četla Strach jako první knihu, po Trhlině bych nikdy nesáhla, protože bych pana Kariku strčila do police a nechala jej tam napospas (nejlépe Černému králi, že..).
Opravdu nevím zda jsem si jenom nenasadila laťku s Trhlinou nebo ta kniha byla jednoduše zvláštně pojatá, nerozpracovaná, nedotažená (?).

29.07.2021 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Ztotožňuji se s komentáři níže - tedy, že se jedná o knihu na kterou asi jen tak nezapomenu. První polovina byla táhlejší, šlo o seznámení s Třibečem (velmi sympatické je, jak autor pobízí čtenáře ke "gůglení" faktografických informací) a aktéry knihy. To, co ale přišlo v druhé polovině knihy bych nikdy nečekala. Strach, úzkost, bušení srdce, husí kůže. Po dočtení knihy přišlo minimálně tříhodinové zírání do stropu, s myšlenkami na to, jak se v knize neobjevil žádný démon, litry prolité krve nebo násilí, ale byl to právě strašák s podobou každého z nás a tedy i našeho nitra.
Nepochybně jedna z nejlepších knih, pana Kariku dávám do oblíbených a těším se na další knihy - tedy až poté, co zpracuji tento zážitek.

27.07.2021


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Zbytečně zdlouhavé, nezáživné - a to jsem se na knihu opravdu velmi těšila. Hvězdičku dávám za originální téma, bohužel to je tak jediné.

09.01.2019 1 z 5


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Ačkoli se mi to nestává často, přistihla jsem se u druhé poloviny knihy s jakým obrovským nezájmem ji čtu. První polovina byla fajn, člověk opravdu netušil co se bude dít dál. Ovšem od druhé poloviny, kdy jsem měla v hlavě tolik otazníků, se příběh vyvíjel velmi nereálně, chaoticky až směšně. Závěr knihy je dle mého úplně mimo - přestřelený a nepovedený. Ostatně jako větší část knihy.

01.11.2018 2 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Souhlasím s komentářem pode mnou. Po každé knize Keplerů mám takový dojem, že nemohu číst nic jiného.
Jejich knihy dokáží člověka spoutat a ikdyž si říká že si dá od čtení chvíli pauzu, knihu vezme po pár vteřinách zpátky do ruky.
Dávám knize 10/10. Zvraty v průběhu děje jsou naprosto jedinečné. Vřele doporučuji, nejen Lazara, ale celou ságu. Keplerovi jsou geniální.

31.10.2018 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Jsem prakticky začátečník co se týče knih pana Browna. Ovšem tahle kniha předčila jakékoli očekávání. V prvních stranách mě pohltila jedinečným dějem (nemluvě o nádherném Španělském prostředí) a držela mě až do posledních stran.
Mé obrovské nadšení může ale proudit i z faktu, že je to má prvotina od Browna. Inu, uvidíme jaké budou další knihy.

11.10.2018 5 z 5


My My Jevgenij Ivanovič Zamjatin

Kniha složitější na čtení. Nenechte se ale odradit.
Až děsivá nadčasovost. Pro vášnivé čtenáře antiutopií by měla být tato kniha povinná.

07.10.2018 5 z 5


Do politiky prý žena nesmí – proč?: Vzdělání a postavení žen v české společnosti v 19. a na počátku 20. století Do politiky prý žena nesmí – proč?: Vzdělání a postavení žen v české společnosti v 19. a na počátku 20. století Jana Malínská

Tato kniha je především pro lidi, kteří ještě nemají ucelenou představu o vzdělávání a celkovém postavení žen ve společnosti. Je zde krásně popsaná linie školství pro dívky -od samého počátku až po uzákonění vysokoškolského studia.
Vřele doporučuji, kniha je velmi čtivá.

07.10.2018 5 z 5


Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Tvorba stejná jako sám autor, geniální.

05.10.2018


Banka těl - Mladší Banka těl - Mladší Lissa Price

Musím souhlasit s ostatními. Nápad výborný, zajímavý a celkem unikátní. Ovšem zpracování velmi nudné, chvílemi zbytečně zdlouhavé.
Pokud bych to měla shrnout? Jednou bohatě stačí.

05.10.2018 3 z 5


Ženy ve spektru civilizací Ženy ve spektru civilizací Josef Tomeš

Velmi srozumitelně sepsaný sborník, který poslouží k získání základních znalostí v dané problematice.
Pokud se začínáte zajímat o vzdělávání žen v ČR a jejich celkový vývoj, tento sborník poslouží jako výborný základ.

06.09.2018