Kristy21 Kristy21 komentáře u knih

☰ menu

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

Když jsem pročítala recenze na tuto knihu, neměla jsem od ní vysoká očekávání.
Proto jsem byla mile překvapena, jak je kniha zajímavě psaná. Rozdělená na dny a ty jsou rozděleny na různý počet kapitol.
Líbilo se mi, že kapitoly jsou krátké, psané v úhledných odstavcích, které se snadno a rychle četly.

Na začátku knihy je nalezeno tělo mrtvé ženy, případ je přidělen inspektorce Lottie Parkerové a jejímu týmu.
Lottie jsem si ihned od začátku oblíbila, je to osoba, která si stojí za svým, nevzdává se. Když je nalezena druhá mrtvola, visí kolem případů čím dál tím víc otazníků a je víc a víc podezřelých.

Kniha mě vtáhla do děje hned od první strany. Byla napínavá od začátku do konce.
Měla jsem dva vytipované vrahy, ale až do posledních stránek jsem netušila, kdo to byl. Závěr byl velice překvapivý.

Už se těším, až si přečtu další díly.
Knihu rozhodně doporučuji.

05.01.2021


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Skleněný trůn .... O knize jsem se dozvěděla díky knihomolkám na instargramu. Chválily ji a chválily, tak jsem si řekla, tak to zkus za to nic nedáš. Nevěděla jsem, co od knihy čekat, i když ji všude všichni vychvalovali.
Byla jsem překvapená, kniha mě od začátku vtáhla do děje a já nemohla přestat číst.
Příběh 18leté Celeany je napínavý, dalo by se říct dosti dobrodružný, plný překvapivých momentů.
I když je to vražedkyně, od začátku knihy jsem si ji zamilovala. V životě to neměla jednoduché, musela překonat smrt rodičů, v 17ti letech byla zavřená do Endovieru, kde musela pracovat v dolech a přežít krutou zimu. Dokud pro ní nepřijel korunní princ Adarlanu s poslední šancí získat si svobodu tím, že se stane královou bojovnicí. Celeana návrh po zvažování přijme, nezbyde jí také nic jiného pokud se chce dostat z Endovieru pryč.
V královském sídle ji čeká těžká zkouška, musí se znovu dostat do formy, aby porazila protivníky a vyhrála tak souboj o místo královi bojovnice. Do cesty jí je postavena spousta překážek. Jak si s tím poradí?? To nechám na vás, abyste si to mohli přečíst.
Je škoda, že v tomto díle pro prince Doriana bylo tak málo prostoru. Zato jsme mohli poznat postavu Chaola - vůdce stráží, který se k Celeaně chová chladně, nedůvěřuje jí, postupem času se jeho pohled na ni začne měnit, snaží se to nedávat najevo.

Příběh vás rozhodně vtáhne do děje a rozhodně nebudete litovat, že si knihu přečtete. Já se dokonce rozhodla si knižní sérii objednat a rozšířit o ní svou knižní sbírku.

11.06.2018 5 z 5


Sirotek č. 8 Sirotek č. 8 Kim van Alkemade

Nevěděla jsem, co mám od knihy očekávat. Zprvu jsem si myslela, že mě kniha nebude bavit, že to bude jen "slátanina" a nakonec jsem byla celkem překvapená.
Příběh Ráchel a Sama byl plný zápletek a napínavého děje.
Příběh mě do sebe vtáhl, z experimentů doktorky Solomonové jsem měla kolikrát husí kůži.

Jediné co mě na knize zklamalo, byl konec příběhu. Od ukončení knihy jsem čekala mnohem více, než se odehrálo. Je sice krásné, že se Rachel shledala se svou přítelkyní, ale jak dopadla třeba operace rakoviny? Pověděla jí to? Nepověděla? ... To jsem z konce knihy nepochopila. To je důvod, proč dávám knize 3 hvězdičky z 5, jinak knihu doporučuji k přečtení.

14.05.2018 3 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Moje první kniha od A. Marsonsové a klobouk dolů. Bála jsem se, co to zase bude za příběh, slaný a nemastný, ale upřímně, jsem se spletla!
Od začátku mě Inspektorka Kim vtáhla do případu, který vyšetřovala. Zmizení dvou malých holčiček Charlie a Amy byl plný emocí, hádek, napínavého děje.
Byl vidět i rozdíl mezi oběma děvčátky, Charlie, dcera Karen a Roberta, je statečnější, chytřejší a většina nápadů jde převážně z její hlavy. Amy dcera Liz a Stephana, je bojácnejší a raději poslouchá svou nejlepší kamarádku. Ty dvě jsou nerozlučná dvojka, jsou ochotné jedna pro druhou udělat cokoliv. Tomu se říká pravé přátelství.
V průběhu vyšetřování Kim a jejímu vyšetřovacímu týmu dojde, že únos souvisí s únosem, který se stal před rokem a čtvrt. Příběh malé Emily a Suzie.
I přesto, že bylo vydáno embargo před tiskem a zbytek celého policejního sboru, tým pronásleduje novinářka Tracy, která Kim nejednou zatopí.
Knihu mohu vřele doporučit, opravdu vtáhne do děje. Kratičké kapitoly jsou psány v přehledných odstavcích, takže jsem knihu měla přečtenou skoro hned.
Doporučuji!

02.01.2018 5 z 5


Učiněná katastrofa Učiněná katastrofa Jamie McGuire

Sice je kniha psaná z pohledu Trevise, ale podle mého je příběh více rozvedený a proto je i lepší než 1. díl, ale jen o malinko. Ano, je to předvídatelné, když je to "opakování" dílu 1., ale příběh je psát z pohledu chlapce - "děvkaře" a postupně ukazuje, jak se on cítí a co se týče Abby, mu není nic lhostejné. Kdybychom znali jen příběh ze strany "Holubičky" nedozvěděli bychom se, jak se Travis cítí.
2. díl jsem četla s vetší časovou rezervou, jelikož kniha byla v knihovně vypůjčena a poté rezervována, tak jsem musela čekat, proto jsem si příběh ráda připomenula.
Poklona spisovatelce.

28.10.2017 5 z 5


Hořká chuť lásky Hořká chuť lásky Lenka Lanczová

Krásný příběh o sympatické studentce a 2 bratrech, ovšem každý z nich je jiný. Výborná zápletka, nepředvídatelný děj.
Za mě rozhodně nejlepší knížka společně s Postel plná růží, které jsem od paní Lanczové četla. Jsem velice spokojená.

22.10.2017 5 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Jak začít?!
Knihu jsem četla na střední škole, jelikož jsme ji měli v literárním seznamu knih k maturitě. Nechápala jsem, proč jsem si knihu vybrala do seznamu mezi další knihy, když jsem se tématu holocaustu vyhýbala. Poté jsem to pochopila.
Chtěla jsem se vžít, alespoň díky tomuto příběhu, do pocitů a myšlenek lidí, kteří si prošli tímto ošklivým obdobím. Byl to velmi zajímavý, ale také hodně, ale opravdu silný příběh, plný emocí, strachu a napětí.
Ztratit dítě, je velice těžké, kort potom, když ztratíte i dítě druhé, ale musíte s tím žít dál. Sophiin příběh je plný smutku, nejistot, je dojemný, smutný a konec? Konec je srdcervoucí, rozhodně mé srdce nenechal chladné.
Proto si myslím, že díky této knize si někteří z nás mohou uvědomit, že to, co zažívají dnes, je nic oproti tomu, co zažívali naši dědečkové, babičky, pradědečkové, prababičky. Nebylo to lehké období, z dějin ho nikdo nevymaže, proto je dobře, že takovéto knihy existují a jsou přístupné.
Rozhodně nelituji, že jsem si knihu do svého seznamu vybrala!

21.10.2017 5 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Za mě rozhodně plný počet hvězdiček. Byla jsem spokojená. Od prvního okamžiku se mi zalíbil autorčin styl psaní. Perfektní vtažení do děje!

20.10.2017 5 z 5


Nespoutaní Nespoutaní Sophie Jordan

Po dočtení 1. dílu jsem se nemohla dočkat, až se začtu do dílu druhého. Dobře jsem udělala. Děj opět napínavý. Jen mě možná trochu zklamalo, jak bylo utnuté dobrodružství party mladých lidí (Davy, Seana, Gila a Sabine) to možná chtělo více rozvést.
Jinak byla kniha plná akce, romantiky, dramatu. Objevuje se tu nová postava: sympatický Caden, který Davy poskytne bezpečný úkryt. Ale co i o něm z počátku myslet? Nebylo to jednoduché. Nepředvídatelné věci jsou perfektní. Napětí až do konce.

20.10.2017


Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Od prvního řádku jsem věděla, že jsem v knihovně sáhla po správné knize. Od počátku napínavý děj, pokaždé nějaká zápletka, o které jsem netušila, jak dopadne. A tak to má být!
Zajímalo mě, jak to s Davy dopadne a jakmile jsem knihu dočetla, musela jsem ihned začít číst díl 2.

20.10.2017 4 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Supr knížka! Chytlavý děj, super zápletka, komické scény.
Mě kniha velmi zaujala, tento žánr je můj oblíbený. Knih jsem četla dost, tahle patří mezi ty nejlepší! :) jsem zvědavá na další dva díly. 2. díl mám zrovna rozečtený a zatím je na stejné úrovni jako ten 1.
Doporučuji!

20.10.2017 5 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Palce nahoru!! Četla jsem hodně románů, ale tenhle byl podle mě TOP!
Chloe mi byla už od počátku velice sympatická, měla jsem její postavu ráda od počátku příběhu a fandila jsem jí, aby to s Benettem vyšlo.
Jedním z kladných faktorů je, že v knize není žádný zdlouhavý nudný začátek. Od 1. momentu se člověk začte a nemůže a nemůže přestat číst.
Knihy od autorky Christine Lauren jsem si oblíbila už od prvopočátku, sice mi chvilku trvalo, než jsem si přivykla na "vulgární slovník," ale jinak bylo vše v pořádku.
Knihu vřele doporučuji!!

20.10.2017 5 z 5