koubi koubi komentáře u knih

☰ menu

Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Je opravdu důležité, aby si budoucí čtenáři správně nastavili očekávání. Kniha je pojatá vědecky, to znamená že v ní je spoustu citací a odkazů na zdroje. Nemusíte ale všemi zdroji procházet, abyste pochopili, oč autorovi jde - abychom více spali. :) Kniha obsahuje i praktické tipy a rady na to, jak svůj spánek zkvalitnit a zefektivnit. Doporučuji přečíst všem, kterým není jejich spánek lhostejný.

03.05.2022 5 z 5


Česko na křižovatce Česko na křižovatce Václav Cílek

Děkuji za tuhle zajímavou knihu, která díky jednotlivým názorům získává na prestiži, což je knize jen k užitku. Možná nejsme na křižovatce, ale všichni cítíme, že se ve společnosti něco mění a polarizace dosahuje vysoké úrovně nejen v České republice, tak se pojďme ozvat a ukázat, že nejsme jen národ Švejků, ale i Masaryků! #pravdaalaskamusizvitezitnadlzianenavisti

03.08.2020 5 z 5


Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Martin Řezníček

Jedna z nejlepších knih, kterou jsem za poslední dobu četl. Mám srovnání s knihou Jakuba Szántó: Za oponou války a netroufnu si říct, která je lepší. V obou se spojila zmiňovaná pokora s profesionálním přístupem k reportážím a leckdy velmi emotivními příběhy. Děkuji za tyto knihy a doufám, že kvůli těmto knihám si bude alespoň někdo další cenit reportérů ČT více. :) Děkuji za odvedenou práci.

26.05.2020 5 z 5


Továrna na absolutno Továrna na absolutno Karel Čapek

Jednoduše super!

05.12.2018 5 z 5


Hobit (aneb Cesta tam a zase zpátky) Hobit (aneb Cesta tam a zase zpátky) J. R. R. Tolkien

Tomuhle se nedá nic vytknout :) prostě nádhera!

23.11.2017 5 z 5


Radost až do rána Radost až do rána Vladimír Páral

Super připomínka toho, co se u nás dělo :)

29.10.2017 4 z 5


Záře nad pohanstvem nebo Václav a Boleslav Záře nad pohanstvem nebo Václav a Boleslav Josef Linda

Trochu mně to připomnělo Lovce mamutů :) jinak mne tato kniha neurazila a dala se přečíst i přes počáteční obavy :)

28.02.2017 3 z 5


Ohlas písní českých / Ohlas písní ruských Ohlas písní českých / Ohlas písní ruských František Ladislav Čelakovský

Ohlas písní českých se mi četl lépe než Ohlas písní ruských a to nemám žádný problém s ruskou literaturou. Některé lidové říkanky se mi zamlouvaly více, jiné méně...proto také pouze tři hvězdy.

07.02.2017 3 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Návrat krále musí nadchnout všechny, kteří kdy měli co do činění s Tolkienem :) Opravdu skvělé dílo s velmi propracovanými detaily. Nezbývá než smeknout.

25.01.2017 5 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Perfektní dílo. Děkuji panu Tolkienovi za jeho vytvoření!

15.01.2017 5 z 5


Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

S očekáváním jsem si tuto knihu přečetl, ale nejspíše jsem od ní čekal více, než mi dala. Byl to zajímavý vhled do života statného děvčete, které chtělo mít tolik štěstí, až mělo smůlu. Některé části na mne byly až moc popisné, nicméně tak to působilo možná jen na mne :)

29.12.2016 3 z 5


Žraloci Žraloci Jens Bjørneboe

Název "Žraloci" moc neodpovídá obsahu, protože o žralokům není dám v podstatě žádný prostor. Nicméně je to pohodové čtení, které neurazí.

21.12.2016 3 z 5


Absence hrdiny Absence hrdiny Charles Bukowski

Do rukou se mi dostala tato kniha na doporučení od kamaráda, který čte Bukowského už nějakou tu chvíli a moc si ji chválil. Nejdříve jsem se trochu bál, a nevěděl jsem, co očekávat, ale postupně jsem se do knihy začetl a některé příběhy opravdu stojí za to :) jiné mne trochu nudily :/ nicméně nelituji času stráveného s touto knihou a třeba se v budoucnu k Bukowskému vrátím :)

24.07.2016 3 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Opravdu skvělé dílo od Tolkiena. Jen si člověk musí dát pozor, aby se v těch postavách a všelijakých místech neztratil :) Určitě je proto dobré, použít mapu :)

23.05.2016 5 z 5


Našeptavač Našeptavač Jaroslav Velinský

Říká se, nesuď knihu podle obalu....a dle mého názoru, je toho tato kniha důkazem :) náhodou jsem ji našel v knihovně rodičů, kteří si ani nepamatovali, o čem je....tak jsem se do ní pustil a na dva zátahy přečetl :) moc hezké čtení s celkem nečekaným koncem :)

27.02.2016 5 z 5


Žena ve vaně Žena ve vaně Zdeněk Rosenbaum

Kniha založená na příbězích ze života a nutno říct, že některé byly celkem dobře napsané :) takové klidné čtení na gauči po práci :)

21.02.2016 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Kniha na mne dýchla atmosférou války, ale především lásky. Prožíval jsem každý okamžik s Petrem a Lucií a doslova jsem hltal každé slovo. Netřeba opakovat to, co už bylo řečeno, ale i přesto....skvělá kniha! :)

10.02.2016 5 z 5


Muž z Vinci Muž z Vinci František Jílek

Opravdu mne tato kniha nadchla! Dává obraz celé italské společnosti na konci 15. století a na začátku 16. století. Také výčet událostí v celé Evropě na konci knihy je povedený. Ten, kdo má rád Leonarda, nebo celkovou historii a umění, by měl určitě tuto knihu zařadit do své knihotéky :)

10.02.2016 5 z 5


Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Tato kniha patří mezi opravdové klasiky a stojí za to ji přečíst! :) Jack London odvedl opravdu skvělou práci :)

07.02.2016 5 z 5


Vynález zkázy Vynález zkázy Jules Verne

Tato kniha mne oslovila především dějem. Už od začátku jsem se těšil, jak to celé dopadne a jestli to tedy nakonec inženýr Simon Hart zvládne :) poslední stránky jsem doslova hltal :) vřele doporučuji!

03.02.2016 5 z 5