Korejš Korejš komentáře u knih

☰ menu

Aga Aga František Kotleta (p)

Ani pátý díl mě nepřestal bavit. Ale řeknu vám, až se TO dozví Gerasim (jestli se TO teda dozví) tak se posere, bude se strašně smát, bude asi hodně sprostej a zase se bude smát a taky bude trochu vyzvídat a trochu závidět a já chci bejt u toho. Jdu na další díl, díky :)

07.09.2023 5 z 5


Rudý vrabčák Rudý vrabčák František Kotleta (p)

(SPOILER) Zamrdali jsme si a ještě pořád žijeme...a to se počítá!

24.08.2023 5 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Netradiční detektivka od tradičního spisovatele detektivek. Zatímco v sérii s Harry Holem jsem celý příběh horlivě přemýšlel kdo je vrah. Při poslechu syna byl vrah zřejmý a člověk pak jen mohl vymýšlet, jak ho pan Nesbo překvapí tentokrát. No dobře, závěr nebyl zas tak překvapivý ale to nic nemění na skutečnosti, že příběh byl opět perfektní, bavil a kdybych ho neposlouchal v audiu, věřím, že by se i sám četl :) Děkuji a doporučuji :)

24.01.2023 5 z 5


Nanits Chronicles Nanits Chronicles Michael Petrus

400 stran - 3 časové osy - 3 večery prožité prohlížením krásně namalovaných obrázků se skvělými barvami. K dokonalosti už tomu chybí jen aby to krom scénáře i kreslili Češi protože jak tu v komentářích píše Kapis - Věc v našich luzích a hájích nevídaná. A tak je to stříbro mé knihovny :) těším se na další díl

02.02.2022 5 z 5


Invaze Invaze Larry Correia

Hvězda dolů za nepřítomnost Frankse, hvězda nahoru za české lovce a Ostravu dokonce i s třemi vykřičníky! Zase 5 hvězd za super Correiovku :)

02.02.2022 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Nečekal jsem bombu ani šokující zjištění, protože z běžně dostupných zpráv, dokumentů, médií bylo informací dost a člověk sahajíc po této knize tak nějak věděl co může čekat. Plusy vidím rozhodně ve skvělém výběru respondentů - ženy/muži, staří/mladí, z různých společenských vrstev a různých profesí. Jediné co je spojuje je útěk z rodné země a na to však navazují mínusy. Respondenti si občas protiřečí, některé otázky jako by záměrně odváděly od docela zajímavého tématu jen proto, že to téma nemusí být tolik šokující. Nemyslím však, že by kniha byla špatná. Byla čtivá, plná zajímavých informací a rozhodně ji doporučuji :)

21.01.2022 3 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Nejdelší, pro mě nejkomplikovanější, s dosud největším zmrdem v roli vraha... Líbilo se mi to :)

21.12.2021 5 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Čím víc knih od Nesba čtu, tím víc mi přijde, že ne jeho postavy ale právě on je tím největším psychopatem, nikdo jiný totiž něco takového nemůže vymyslet. Moje pátá kniha od Nesba...vím, že je to trapný ale opět musím dát 5 hvězd: hvězda za ČR, hvězda za příběh, hvězda za prasárny a dvě hvězdy za krásný konec toho ksindla.

26.10.2021 5 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Moje první kniha od paní Sněgoňové a musím říct, že jsem se zprvu těch 550 stránek bál ale uteklo to jako voda. Od začátku až do konce kniha bavila, příběh je i přes přehršel jiných knih z postapo hrníčku originální a ruku v ruce se zajímavým námětem a chytře vymyšlenými a načasovanými zvraty udržuje čtenáře v pozoru a prostě baví. Co mě ovšem překvapilo nejvíc, je půl tisíce stran příběhu bez hluchého, zbytečně natahovaného místa. Moc se těším na již avizovaný druhý díl. Děkuji za příjemné čtení.

05.09.2021 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Nejdříve jsem si připomněl oba předchozí díly a poté měl v plánu Nastereu přečíst na jeden zátah, protože mě série Naslouchač prostě baví. A ono nic....příběh se ze začátku tááááááhnul jako smrad a já ne a ne se překousat přes půlku knihy. Přeci jen se povedlo a když se příběh začal rozjíždět a konečně mě čtení začalo bavit, paní spisovatelka utnula konec a nechala ho pěkně otevřený a připravený pro další díl. Fakt díky, budu teď muset čekat další 4 roky a pak se znovu prokousávat rovnou přes předchozí 3 knihy... Naslouchač nastavil laťku velmi vysoko ale i tak si Nasterea zaslouží krásné 4 hvězdy.

12.08.2021 4 z 5


Krejčíř - Skutečný příběh Krejčíř - Skutečný příběh Angelique Serrao

Nerad bych spojoval slova "boss" a "Krejčíř" dohromady. Když se řekne boss, vidím hlavu "rodiny", spoustu lidí kolem. Krejčíř je však jiný, je to sólový hráč, nekouká napravo, na právo ani nalevo. Je to hranař. V JAR však zašel za hranu. Tato kniha je jedna z mnohých o této postavě, ovšem zajímavá je v tom, že detailně popisuje jihoafrické působení Káčka a co je zajímavější, autorem knihy není Čech. To jen podtrhuje fakt, že Káčko je velký hráč mezinárodního formátu a zde přesně sedí památná slova z deníku Sunday World: "Spousta lidí začíná chápat, že Krejčíř hraje úplně jinou ligu. On se pro tenhle způsob života narodil. Naši gauneři jsou proti němu amatéři." Myslím, že o něm ještě uslyšíme.

28.03.2021 4 z 5


Démoni jsou věční Démoni jsou věční Petr Heteša

Sarkasmus a inteligentní humor zejména v dialogových pasážích knihy si získal mé velké sympatie, totiž rozhovory mezi starším mužem a mladýma divokýma drzýma holkama se zdají být Hetešovým poznávacím znamením a přesto nikdy neomrzí. Příběh mě neskutečně bavil a v druhé polovině knihy už jsem se nemohl odtrhnout. Děkuji autorovi za skvělé čtení a těším se na další knihu.

28.03.2021 5 z 5


Účinný lék Účinný lék Arthur Hailey

Concordy sice už nelítají ale to ve výsledku pramálo změní, protože kšeft je pořád kšeftem, politika politikou a prachy se pořád musí točit protože co by tomu jinak řeklo představenstvo? Příběh je oddechový ale přesto plný pravdy a zajímavých myšlenek. Je zkrátka neuvěřitelné, jak nadčasová dokáže být téměř 40 let stará kniha. Účinný lék byla moje první kniha od pana Haileyho a rozhodně ne poslední.

25.03.2021 5 z 5


Kat Kat Martin Moudrý

Neměl jsem v plánu komentovat ale musím.
Čtení to nebylo špatné, příběh bavil a místy bych vůbec nepoznal že není z pera páně Kulhánkova. Bohužel opravdu není a proto mě moc mrzí, že někdo vstoupil do Kulhánkova universa a narušil ho svou vlastní interpretací příběhu. Myslím, že v případě Cesty krve by se vyplatilo podstoupit ono nekonečné čekání a ve skrytu duše doufat, že se Jiří přeci jen odhodlá a tu trojku napíše (pokud už to není v šuplíku dávno napsané). Takto už se dokončení jeho díla zřejmě už nikdy nedočkáme. Věčná škoda...

22.01.2021 3 z 5


Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Zatímco v knihách o Mrázkovi a Krejčířovi, které byly knihy plné faktů a pan Kmenta si perfektně celou dobu držel neutrální pohled, z knihy Rudý Zeman přímo čpí asympatie vůči Zemanovi. Příběh je tak plný frází typu: Budí to dojem...Není to nezákonné ani špatně ale udělal to Miloš a já ho nemám rád...Zeman měl nějaké nesrovnalosti v transparentním účtu pro prezidentskou kamaň, což Schwarzenberg sice také ale u Zemana je to mnohem horší, protože ho nemám rád... Nevím jak knihu hodnotit. Taková kniha by se dala napsat na kde koho z politiky, každý s někým a něčím kšeftuje. Dokud Kmenta nenapíše knihu o mnohem známějších kauzách, potažmo mocnějších lidech, bude pro mě tato kniha jen jedna z mnoha nic moc neříkajících knih. Hvězda dolů za city, které do investigativní novinařiny nepatří, další hvězda dolů za název, protože Rudý Zeman není ani tak o Zemanovi, jako spíše o lidech kolem něj.

22.01.2021 3 z 5


Nevermore Baltimore Nevermore Baltimore Petr Heteša

První kniha od pana Heteši, po pár stránkách jsem zjistil, že mi sedí, trocha akce, trocha humoru, trocha ironie, prostě super příběh na základě originálního námětu - fantazie jede na plno a příběh baví i přesto, že se některými pasážemi trochu táhne, nečekaný zvrat v příběhu a já si říkám, že tohle bude bomba...ale potom přišel konec...zatímco kdejaká nepodstatná situace je v knize popisována téměř sáhodlouze, konec je popsán na 3 stranách, škoda ho. 4 hvězy a i tak si myslím, že je to super brakovka u které se pobavíte, popřemýšlíte a představíte pár hnusnejch vyvřelin a pár hezkejch ženskejch s oříškovýma očima a pruhovanejma punčocháčema :)

25.10.2020 4 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Poslechnuto jako audiokniha při práci na zahradě. Vlivem několika dějových zdánlivě nesouvisejících linií, které mě nutí přemýšlet jak spolu souvisí, vlivem originálního příběhu, který mě nutí být zvědav jak dopadne, a vlivem sympatického humoru pana Jonassona jsem vozil hlínu, plel záhon, sekal trávu, stříhal vinné keře, sbíral ovoce a zeleninu, přehazoval kompost a to vše neustále se usmívajíc, aniž bych měl potřebu odpočívat, jíst nebo pít. Nestává se zas tak často, že bych knihu přečetl jedním dechem během jednoho dne nebo večera jako někteří jiní čtenáři. A už vůbec se nestává abych moc pracoval. Díky Analfabetce jsem pracoval 13 hodin v kuse. Aspoň mám hotovou zahradu, díky Nombeko, díky Holgere, díky idiote, díky Celestine....díky Jonasi Jonassone! :)

20.07.2020 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Metro- nejrychlejší dopravní prostředek v každém velkoměstě. Metro- prostředek pro přepravu milionů lidí. Metro- atomový kryt. Metro- prostor pro život tisíců lidí. Metro- Jedno z nejlepších postapo čtení v mém životě.
Krásný příběh o hnusném postapo světě plném špíny, tmy, zimy, zbraní, různých sekt a náboženství a nekonečných černých tunelů, které rozhodně nezejí prázdnotou.
Metro 2033 mi dalo parádní čtení, kreslilo mé představy postapo světě, dalo mi znalosti moskevského metra a při studování jeho mapy také zjištění, že Arťom se sakra naběhal. 5 hvězd a jdu na další díl.

25.03.2020 5 z 5


Křížová palba Křížová palba Štěpán Kopřiva

Nevím jak se pan Kopřiva dostal od fantasy k detektivce, nevím jak se jmenuje hlavní hrdina, který se už druhou knihu brodí po kolena ve sra*kách, nevím ani jestli se v nich přestal brodit nebo v tom hodlá pokračovat...ale vím jistě že je na policajta až moc chytrej.

Druhý díl byl stejně jako první parádní, jen ten rozjezd byl pomalejší. Zkušenost však praví, že prvních 100 těžkopádných stran značí kvalitní příběh.

No nic, zase 5 hvězd a zbytek nechť si každý dočte sám. :)

24.12.2019 5 z 5


Indián a kouzelná skříňka Indián a kouzelná skříňka Lynne Reid Banks

Vzpomínám si, že mi nějak nešlo se začíst a nemohl jsem se překousat přes polovinu knihy. Mohl bych to zkusit znovu po letech...zní to jako výzva

18.11.2019 2 z 5