*kika* *kika* komentáře u knih

☰ menu

Hlubina Hlubina Jozef Karika

Fantastické jako vždy. Plíživý děs, mistrně vykreslené prostředí, zima, historie.
Dozvěděla jsem se spoustu nových informací o slovenském povstání.
Prostě Karika v nejlepší formě

01.12.2023 4 z 5


Priepasť Priepasť Jozef Karika

Vynikající Karika jako vzdy, neda se odtrhnout. Dechberouci popisy, atmosfera, vtahne a nepusti.

27.02.2021 5 z 5


Všechny hvězdy na nebi Všechny hvězdy na nebi Kit Frick

Vynikající příběh o přátelství až na dřeň, velmi uvěřitelné fáze smutku a vyrovnávání se s minulostí, srdcervoucí závěr.
Zdaleka už nejsem cílová věková skupina a vůbec to nevadilo.

17.05.2020 5 z 5


Koruna nenávisti Koruna nenávisti Amo Jones

Ok, takze... co to jako bylo? :-D
U Kralu se taky chaoticky skakalo sem a tam ale prece jen to vicemene nejaky dej melo.
Ale tohle.. pochopil nekdo aspon trochu ten konec?
Masakr :-D

21.04.2019 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Nemuzu si pomoci, na to jaky ta kniha mela potencial mi prijde vyzneni tak nejak.. ploche. Zbytecne odbocky kde Dora spi nebo jak ceka na otviracku archivu..
Sam o sobe to byl silny pribeh a myslim ze by vice vyznel bez tech rusivych odskoku.
Kazdopadne konec me dostal a moc rada bych se dozvedela nazory vas ostatnich ctenaru.
Nechci spoilerovat, tak prosim klidne do zprav- kdo si myslite ze to byl? Kdo prisel? A kdo byl to dite? To znamenko na hlave..?
Komu se bude chtit, budu rada za vase tipy a nazory :-)

23.04.2017 3 z 5


Báječné dny Báječné dny Raphael Montes

Mazec.. Takovy psychopat ze jsem mela uplne husi kuzi. Kdyz si predstavite ze se to muze stat, ze takovehle osobnosti muzou vest dlouho zivot bez povsimnuti...
A posledni 2 kapitoly byly jak rana palici.
Takhle konec?
Pro me za posledni dobu kniha ktera zase trochu vycniva z davu. Moc dobré.

27.03.2017 5 z 5


Krásný holky Krásný holky Karin Slaughter

Karin opět nezklamala. Kniha je trochu jiná než předchozí, poprvé nemáme staré známe postavy které propojují děje, Sáru ani Willa, ale vůbec to nevadí, spíš naopak.
Dopisy formou deníku otce své ztracené dceři jsou dojemné a berou za srdce a dva poslední už jsem i obrečela. A to se mi zase tak často nestává.
Samotný príběh je pravda trochu už na hranici uvěřitelnosti, s tím jak pachateli všechno vychází, v takovém množství, ale tak dejme tomu že stát se to může...
Každopádně spádu děje to nijak neubírá, sestrám budete držet palce a odhalení projevu charakteru pár postav ne že by bylo uplně šokujíci ale překvapí dostatečně.
Kdo máte rádi tuhle autorku, není nad čím váhat a kdo nezná, ideální první kniha od ní.

24.11.2015 5 z 5


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Dobre. Moc dobré. Možná trochu přehnaná reklama na tuhle knihu ji spíš ubližuje, protože pak přece jen čekáme (i kdyz si rikame ze uz reklame nenaletime, ja jsem teda porad obet :-)) nějakou bombu a zcela sokujici zaver.
Uplne sokujici zaver tedy neni, ale prekvapivy rozhodne. A co knihu posouva na hodne vysoky level jsou nadherne myslenky, motta, citaty. Vyborne, hlubokomyslne, pravdive.
A prirovnani o bolesti ktere Cady pouziva byla take velmi originalni a neotrela a musela jsem obdivovat tu rozmanitost vyjadreni.
Za me rozhodne velice dobra kniha.

24.09.2015 5 z 5


Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Proste..paaani! Napise tahle autotrka nekdy spatnou knihu? Dokonale propracovane, pohledy vsech postav neskutecne osobni, ctive, hned si je zamilujete. A ten zaver, tak ten opravdu vyrazi dech a vsechno prevrati vzhuru nohama. Proste ctete a mate dva zazitky, jeden ze samotne knihy, a pak ten druhy v zaveru kdy mate vlastne uplne novy pribeh. A citlivky jako ja urcite uroni par slz :o)

01.09.2015 5 z 5


Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Uz ji mám objednanou a nemuzu se dockat. Tahle autorka at zvoli jakekoliv prostredi nikdy nezklame. Nadprirozeno? Hmmm tak to jsem zvedava.. Z anotace jsem to uplne necekala :o)

30.07.2015 5 z 5


Nejdražší dcera Nejdražší dcera Elizabeth Little

U me tedy docela zklamani...za coz ale zrejme muze me prehnane ocekavani po bombastickych titulech jako nova Zmizela, kniha ktera vynikne a podobne. A to si vzdycky rikam ze uz nenaletim :-)
Samostatne kniha neni uplne spatna, urcite se da precist, ale nezanecha zadny dlouhodoby dojem.
Nulove vykresleni psychologie postav, proc Janie s matkou nevychazely se nedozvite, zadny nebo velmi kusy popis jeji minulosti z vecirku, z vezeni.. Proste podle me naprosto nevyuzity potencial ktery kniha mela.
Na jedno odpoledne, proc ne. Ale nova Zmizela? Tak to ani nahodou..

27.03.2015 1 z 5


Planoucí hvězda Planoucí hvězda Moira Young

Ja nevím.. z prvních dvou dílů jsem byla nadšená, ale tohle zakončení.. Trochu přeplácané, urychlené a ten DeMalo.. jsem jediná kdo si myslí že měla Saba zůstat s ním? :o) V jejích rukou byl celkem tvárný a věřím že mohla spoustu věcí co dělal špatně usměrnit, změnit. Místo odbojů a přetvářky. A Jack, jak jsem ho měla ráda v prvním díle tak v druhém lehce méně a teď už teda úplný propad. Celkově opravdu dobrá trilogie, ale možná by vůbec nevadilo kdyby skončila dvojkou...

24.03.2015 3 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

U mě naprosté nadšení. Promyšlený příběh kde do sebe vše zapadne jako skládanka. Čtivé, tajuplné, strhujíci, a jak již bylo několikrát řečeno, epilog je prostě dokonalý.Propracovaná psychologie postav.
Za mě skvělý příběh, skvěle napsáno a už se teším na další autorčinu knihu.

02.01.2015 5 z 5


Objetí Objetí Jessica Shirvington

Kniha kterou jsem sla do knihkupectvi vymenit za jinou. Hrozna kravina. Mam nacteno opravdu hodne fantasy tohle patri k tem nejhorsim, bezkonkurencne. Plytky dej, hloupa hlavni hrdinka, nevykreslene postavy, zadnou si nedokazete oblibit. Nuda, sed. Ale hezka obalka :o)

06.11.2014 1 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

příjemná kniha která odstartovala novou etapu knižní poptávky. Proč ne. taky moc nechápu ty až nenávistné komentáře tady.. Jasně Annina vnitřní bohyně se po padesátém zopakování stane značně nesnesitelnou, ano je to klišé a nereálné, ale tak co, Nobelovu cenu za literaturu jsme od toho nikdo nečekali ne? :o) Prostě fajn čtení. Hvězda mínus za tu děsnou bohyni :o)

30.09.2014 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Příběh mi přišel zbytečně stručný, na to jak jak skvělý je to námět, myslím že si zasloužil mnohem hlubší rozpracování. K Americe jsem jaksi moc nestihla získat vztah a už byl konec. Maxon mnohem lepší, ale i tak, trochu předvídatelné, hned první den setkání o samotě..doufala jsem že právě tohle klišé tam nebude.
Snad v příštím díle bude trochu víc rozvedeno i nepřátelství Seveřanů a Jižanů, zatím působí jako takoví neškodní zmatkáři, napadnutí paláce, nic se nestane a jede se dál..
No nevadí. Všechno přebíjí ty absolutně dokonalé obálky, nemůžu se na ně vynadívat :o) Překrásné.

29.09.2014 3 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Vyníkající trilogie a moje úplně první dystopie tudíž k ní mám velmi sentimentální vztah. Ale i přesto jsou Hladové hry vynikající, skvěle propracované, prostě super. Jen ten konec, Peeta by si zaslouzil trosku vetsi happyend .o) Jinak není co vytknout.

29.09.2014 5 z 5


Bezhlavě Bezhlavě S. C. Stephens

Kniha byla čtivá, dobře napsaná, o tom žádná, ale panebože , Kieru proplesknout dvakrát denně. Takhle nerozhodny a přihlouplý snad nemůže být nikdo! Je to opravdu poprvé kdy mi hlavní hrdinka takhle strašně brala nervy. Děsný :o) Jinak druhý díl si koupím, jsem zvědavá jestli už aspoň trochu dospěla. Opravdu doufám!

29.09.2014 3 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Po dlouhé době jsem se ke Zmizelé dostala a nezklamala. Mám ráda knihy kde není hned jasný závěr a to se myslím u této povedlo. Do půlky knihy se myslíte že už jste hrdinům porozumněli a najednou obrat o 360 stupnu, který nutí obracet stránky čím dál rychleji. Moc se mi kniha líbila.

29.09.2014 4 z 5