Katty59 Katty59 komentáře u knih

☰ menu

Být s tebou Být s tebou Antonie Nováková

Autorku knížky sleduji na instagramu a moc jsem se na její dílo těšila.
Příběh vypráví o dvou zlomených duších, které si k sobě našly cestu zrovna ve chvíli, kdy to čekaly nejméně. Vaja i Madden si s sebou nosí těžké břímě. Před ostatními ho skrývají a na oko dělají, že se nic neděje. Vevnitř ale trpí.
Obě postavy příběhu jsem si oblíbila. Vaja byla silná a snažila se vymotat z temnoty, ovšem po neúspěšných pokusech jí docházely síly. Madden se zase nacházel v takovém začarovaném kruhu. Snažil se rozkrájet a být tu pro svou rodinu. Ale nebylo to pro něj vůbec lehké a trápil se. Pak se ale potkali a vnesli si do života naději na lepší zítřky.
Hned jak Madden Vaju poprvé uviděl, měl ji neustále v hlavě a chtěl ji poznat blíže. Ta se z počátku bránila, ale potom spustila své ochranné hradby a pustila ho blíž. Zároveň mu pomohla s jeho trápením, stejně tak on jí. Svěřit se trvalo Vaje déle, ale chápu, že rána pro ni byla stále čerstvá a nebylo to lehké. Líbilo se mi, jak ji Madden podržel a nikam neutekl.
Trošku mě mrzí délka příběhu. Kniha je poměrně krátká, a tak mi místy chyběly větší myšlenkové pochody a rozvedení pocitů. Více bych tak postavy pochopila a vcítila se do nich. To mi tam chybělo.
Ale příběh je velmi čtivý, nemohla jsem ho odložit, a opravdu dobře napsaný.

30.11.2021 4 z 5


Proměna Mary Dyerové Proměna Mary Dyerové Michelle Hodkin

Po prvním díle jsem hned sáhla po druhém s tím, že jsem se nemohla dočkat pokračování a rozluštění celého příběhu. Ze začátku mě to chytlo, ale čím dál jsem byla, tim vic přibývalo záhad a podivných situací a já pořád čekala na nějaké rozuzlení nebo aspon vysvětlení nějaké záhady, az mě to trošku začalo nudit. Asi jsem od toho čekala něco víc, ale i tak jsem byla zvědavá jak to dopadne. Možná se poohlédnu po třetím díle.

06.03.2020 3 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Skvělá kniha. Přečteno za jedno odpoledne. Už od začátku mě to chytlo a snad jako jediná kniha bavila už od prvního odstavce. Nemohla jsem se odpoutat, dokud jsem nedočetla poslední stránku. Vážně výborná.

27.07.2018 5 z 5