katka3993 katka3993 komentáře u knih

☰ menu

Nastavení mysli Nastavení mysli Carol Dweck

Kdo se zajímá o osobní rozvoj doporučuji:

Jsou tu pozitivní i negativní komentáře a odpověď je někde uprostřed.

Kdo je teprve na začátku své růstové cesty jako já, ten knihu jistě ocení. Často se opakující fráze si tak lépe zapamatujete. Tím, že kniha obsahuje spoustu příběhu, lépe pochopíte pointu celé knihy. Pokud už však máte spoustu knih načtených, kniha se může zdát primitivní. Za mě je to lehké čtení, už jsem četla složitější ( a nedočetla). Pokud se vám zdá čtení těžké a obsah poutavý, přečtěte si třeba každý den jednu stranu ☺️

28.02.2024 5 z 5


Tentokrát o magii snů Tentokrát o magii snů Jaroslav Dušek

Asi jsem měla velké očekávání. Kniha je vpodstatě rozhovorem Duška a Skryjy, který si můžete najít na YouTube Duše K a knihu si ani nemusíte kupovat. Je však ještě krom videa doplněna o par informací navíc. Čili když si otevřete knihu budete ji mít rozdělenou : Dešek- vysloví otázku, Skryja- odpoví (přesně jako ve videu) a ještě tam bude doplnění pana Skryjy k tématu.

05.04.2023 1 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Absolutně úžasná napínavé kniha.. už jsem od Agáty přečetla většinu ne-li vše ale tahle je snad nejpovedenější.. prostě wow

19.02.2023 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

napinavé, čtivé, obsáhlý děj… někdy až tak napinavé že když jsem četla před spaním nemohla jsem usnout :D žila jsem ve Skotsku kde se příběh odehrává, děj i místa vcelku věrohodná (z mého pohledu). Doporučuji

19.02.2023 5 z 5


Proč sníme? Proč sníme? Alice Robb

Vpodstatě se jedná o soubor výzkumu, který se zaměřoval na snění. O lucidních snech (jste si vědomi že sníte) tam je opravdu minimum. Chtěla jsem hlavně informace o lucidních snech, těch tam moc nebylo ale bylo zajimave a někdy až fascinující číst kolik výzkumu proběhlo a co se zjistilo. Věřím že na toto téma se dá najít zajímavější kniha ale jelikoš to byla má první kniha o tématu snění, jsem rada že jsem si ji mohla přečíst. Četla jsem ji teda asi 2 měsíce.. žádná oddychovka za mě ale určitě mi něco dala ;)

19.02.2023 3 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Klidné čtení o tradicích v Dánsku… avšak me čtení narušovalo ono slovo Hygge které bylo na každé stránce zníněno aspoň 10x. Nic co by mě inspirovalo. Hygge by se dalo přeložit jako ,útulno, takže svíčky, deka, super film a jídlo je Hygge. Nic co bych sama nevěděla. Ale kniha je malá, hezky navržena i spravovaná takže jsem to prolétla .

05.01.2023 1 z 5


Poslední seance Poslední seance Agatha Christie

Skvělý soubor příběhu… některé končí racionálním vysvětlením, jiné vás nechají bez logického vysvětlení … vřele doporučuji.

03.01.2023 5 z 5


Věk zázraků Věk zázraků Karen Thompson Walker

Za mě super kniha. Protože je hlavní hrdinka mladá dívka (se všemi starostmi začínající puberty) dokázala jsem se s ni ztotožnit. Námět je velmi zajímavý. Pro mne byla kniha velmi čtiva a nedokázala jsem se od ni odtrhnout

17.12.2022 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Právě čtu, super kniha… jsem rada že jsem nedala na negativní komentáře které jsem si zde četla ,ještě než jsem se pro knihu rozhodla. Není nad to si udělat vlastní úsudek. Kniha je příjemná, přesto že je ,, tlustči,, když je to kniha čtiva tak mi to nevadí.
KE KNIZE : začátek knihy je ideální pro čtení v dešťových dnech… jsou v ni probírány Skotské mýty a je lehoučce strašidelna, ale opravdu jen lehoučce…Jako by se člověk opravdu přenesl do 18 století do Skotské vysočiny. Sama jsem ve Skotsku žila a ,, vybarvení,, události, lidi i oblečení mi odpovídá.

13.11.2022 5 z 5