k_j k_j komentáře u knih

☰ menu

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Naprosto jsem podlehla kouzlu Velkého Gatsbyho - a to jak kouzlu knihy, tak samotného hlavního hrdiny...
"Gatsby věřil v to zelené světlo, vzrušující budoucnost, která před námi rok od roku ustupuje. Dnes nám unikla, ale nevadí - zítra popoběhneme rychleji, rozpřáhneme paže dále... A jednoho krásného rána - A tak sebou zmítáme dál, lodě deroucí se proti proudu, bez přestání unášeni zpátky do minulosti."

18.06.2014 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Tak nevím, abych byla upřímná, nesdílím z Norského dřeva zde převládající nadšení. Po přečtení komentářů jsem se na knihu velmi těšila, ale teď jsem spíše zklamaná. Zkrátka jsem očekávala víc, než mi kniha byla schopná dát (nebo já schopná z ní přijmout). Každopádně neodepisuji Murakamiho ze svého seznamu autorů a rozhodně dám šanci jeho dalším knihám.

18.06.2014 2 z 5


Láska nebeská z Notting Hill Láska nebeská z Notting Hill Ali McNamara

Přestože tenhle typ knih není zrovna můj šálek kávy, dostala jsem v danou chvíli přesně to, co jsem čekala a potřebovala - oddechové čtení, u kterého jsem mohla vypnout a odreagovat se. Děj byl sice předvídatelný, ale milý. A přiznávám, že místy jsem se opravdu upřímně zasmála.

18.06.2014 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nádherná kniha, kterou určitě doporučuji k přečtení. Silný příběh, který je plný smutku a bolesti, ale přesto napsaný krásně a s citem.

26.10.2013 5 z 5


Proměny Proměny Liv Ullmann

Jedna z prvních autobiografií, které jsem četla. Současně jedna z knih, které mě nejvíce oslovily a zanechaly hlubokou stopu... "Dary neznamenají jen štěstí. Tuhle pravdu chci přijmout za svou. A to je myslím má nejdůležitější proměna."

26.10.2013