jites Online jites komentáře u knih

☰ menu

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Pro mě velké překvapení. Skvěle napsaná knížka o normální rodině během několika desítek let převážně z pohledu žen.

06.08.2014 5 z 5


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Díl to nebyl špatný, jen mě trochu nudila ta politika kolem a občas jsem se ztrácela v tom kdo je kdo.Rozhodně nejlepší jsou první povídky o Geraltovi.

23.05.2014 4 z 5


Tajemný dům Tajemný dům Marian Keyes

Hlavní hrdinku jsem znala už z jiné knihy autorky a moc jsem se na její příběh těšila. Bohužel příběh mě trochu zklamal. Možná to bylo těmi depresemi nebo chlapeckou skupinou. Celkově to hodnotím jako průměr, autorka umí napsat lepší knihy.Tak snad příště.

07.05.2014 3 z 5


Velkej frajer Nate hraje vabank Velkej frajer Nate hraje vabank Lincoln Peirce

Mě se to líbilo víc jak Poseroutka. Ilustrace jsou víc vypracované a je to hodně vtipné.Sedmiletý syn je na začátku, ale taky ho to baví.

26.04.2014 4 z 5


Gustíkovy patálie Gustíkovy patálie Claudine Desmarteau

Autorka to přirovnává k Mikulášovým patáliím, ale moc se jí to nepovedlo. V knize je pár vtipnějších situací ( návštěva u strýčka, oslava narozenin), ale jinak se většinou neděje nic a Gustík jen planě filozofuje.A za co jsem hodně srazila hvězdičky jsou sprostá slova. Kniha je pro děti od 9 let a tak mi slova jako ku..a a ha..l nepříjdou zrovna nejvhodnější.

16.04.2014 2 z 5


Pod těmito kameny Pod těmito kameny Ann Granger

Pořád čekám, že se vztah mezi hlavními hrdiny někam posune či případně skončí, ale stále se nic neděje. Jinak detektivní zápletka průměrná.

11.04.2014 3 z 5


Neviňátko Neviňátko Taylor Stevens

Líbilo se mi to víc, jak první díl.Je to spíš k uvěření a téma sekty je zajímavé.

26.03.2014 3 z 5


Uf, oni přistáli Uf, oni přistáli Zuzana Pospíšilová

Knížka mi přišla taková odbytá. Téma zajímavé, ale hromada nelogičností a chyb. Je určena dětem od 9 let, ale ty už asi moc bavit nebude a mladší se asi moc nebudou chytat při luštění kódu, pomocí hudební stupnice.

16.03.2014 2 z 5


Kluci darebáci a pes Kluci darebáci a pes Astrid Lindgren

Tentokrát je kniha pro spíše starší děti a asi více pro kluky. Přestože se kniha odehrává v padesátých letech, děti to vůbec nepoznají a určitě se jim dobrodružný příběh bude líbit.

23.02.2014 4 z 5


2x 101 knih pro děti a mládež 2x 101 knih pro děti a mládež Pavel Mandys

V názvu je příhodně uvedeno i nejvlivnějších knih, takže jsou tam knihy, které nemají nejlepší kritiky, ale děti a mládež opravdu baví. Je to bohatý zdroj inspirace co dětem pořídit za zajímavé knihy. Jsou zde i uvedeny knihy, které u nás nevyšlo.U některých jsem toho litovala a doufám, že časem vyjdou i zde.

14.02.2014 5 z 5


S kým vstává sluníčko S kým vstává sluníčko Jiří Havel

Knížka je ideální pro šikovné prvňáčky a všechny druháky, kteří si nenásilnou formou procvičí český jazyk.Hádanky jsou krátké, rýmované a jsou zde jednoduché i trochu těžší, kde si potrápí hlavy. Dál jsou v knize různé doplňovačky písmen a krátké povídky a slova, která díky změně čárky nebo háčku úplně změní význam.

22.01.2014 5 z 5


Český špalíček pohádek, říkadel, hádanek, přísloví a písniček Český špalíček pohádek, říkadel, hádanek, přísloví a písniček Milada Motlová

V knížce je velká spousta pohádek, říkadel a i hádanek a pranostik. Hlavně jsou zde skoro všechny nejznámější pohádky. V první části jsou ty kratší pro menší děti a v druhé už i ty delší. Byla jsem překvapená, že mého sedmiletého syna ještě pohádky baví, protože jsem měla strach, že jsme knihu dostali pozdě.

15.01.2014 5 z 5


Obrázky povolání Obrázky povolání Janine Boudineau

Velmi povedená edice, kdy se děti důkladně mohou za pomoci velkého množství obrázků seznámit se spoustou zajímavostí z různých oblastí. Tato kniha je zaměřena na povolání a jsou zde uvedeny jak obvyklé profese, tak i ty méně známe.

15.01.2014 4 z 5


Obrázky do škôlky Obrázky do škôlky Janine Boudineau

V knížce se předškoláčci formou zábavných úkolů seznámí se vším důležitým co mají v tomto věku umět. Obě moje děti měly knížku moc rádi.

15.01.2014 5 z 5


Budu správně mluvit - Chodíme na logopedii Budu správně mluvit - Chodíme na logopedii Dana Kutálková

Syn chodil na logopedii ve školce a tak jsem se chtěla dozvědět něco víc, jak se mu věnovat doma. Kniha je dobře pochopitelná i pro laiky a je zde spoustu nápadů, jak děti motivovat a které slova a říkanky procvičovat.

14.01.2014 5 z 5


Logopedická cvičení Logopedická cvičení Ivana Novotná

Jedna z opravdu zajímavých knížek na procvičování mluvení, která děti i baví.

14.01.2014 5 z 5


Já mám v krabici cukr a krupici Já mám v krabici cukr a krupici Jana Havlíčková

Vtipné básničky pro děti co potřebují procvičit R a Ř. Básničky jsou seřazeny podle náročnosti. Syn, který básničky moc nemusí se u těchto opravdu bavil.

14.01.2014 5 z 5


Stopy krve Stopy krve Sue Tanya Huff

Daleko lepší jak první díl.Už se těším na další pokračování.

11.01.2014 5 z 5