Janinkniznisvet Janinkniznisvet komentáře u knih

☰ menu

Vražedná čísla Vražedná čísla Barry Hutchison

Chci moc poděkovat Knihám Dobrovský a Sbeteratelce knih za poskytnutí knížky na recenzí. Od začátku mě kniha chytla a neopustila. šéfinspektor Logan mě fakt baví. Jeho sarkasmus je skvělý. Případ zajímavý, dlouho jsem neměla tušení, kdo je vrah. Chyběl větší duch anglického prostředí, připomínalo mi to spíš americkou detektivku. Konec ... no to bylo teda . Čtení mi rychle utíkalo, stránky mizely pod prsty.
Těším se na další příběh.

19.03.2024 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Knihu hodnotím 5. Příběh byl napínavý od začátku dokonce a taky hodně smutný. Co udělá psychika dítěte a co všechno si nese z dětství je strašné. Matku hlavní hrdinky a její rodiče bych poslala hodně hluboko. Bylo mi líto hlavní hrdinky, čím vším si musela projít.

29.02.2024 5 z 5


Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Za knihu bych moc chtěla poděkovat knihy Dobrovský a Kate Valter. V knize prožíváme mladé Keire, probouzí se zraněná a zmatená v lese .Nic si nepamutuje ani kde je. Snaží se utéct , ocitne se v malém městě kde pozná sympatického kněze , který ji chce pomoct . Zažívají spolu dobrodružství. Keira postupně zjistí, že vidí mrtvé. Má touhu nebohým duším pomoct.
První kniha od autorky co jsem četla. Čekala jsem ,že se budu víc bát. Dokonce jeden den se mi zdálo ve snu ,že jsem Keira. Na to že, kniha má 260 stran tak čtení rychle ubíhá. Musím říci nikdy bych ale nechtěla zažít to co zažívá Keira. Pokud rádi čtete horory a nebojíte se duchů vřele doporučuji
4.5/5

04.02.2024 4 z 5


Žila jsem s hlavou v oblacích Žila jsem s hlavou v oblacích Petra Karasová

Knížku jsem dostala od autorky, za to jí moc děkuji. Kniha mi připadala jako deník. Téma knížky mě docela zaujalo. Mohlo to být delší. Ty skoky v těch rocích mohly být delší a přehlednější.

10.09.2023 3 z 5


Felix Pink čeká na smrt Felix Pink čeká na smrt Belinda Bauer

Felix Pink patří mezi ty starší a tak se připojil k lidem, kteří pracují v tajné organizaci kde těžce nemocným lidem pomáhají dobrovolně odejít z tohoto života. Jednoho dne dojde k omylu a umře nesprávná osoba. Na tajnou organizaci padne podezření a Felix se schovává před policii. Svědomí ho začne dohánět, před policii se věčně nemůže schovávat. Během toho se začnou rozplétat podivné události. Felix na něco přijde a začne přicházet na spoustu podvodu
Teď přichází otázka na co Alex přišel? Opravdu zabil on? Nebo je tady někdo další kdo zabil.
Děkuji za možnost si knížku přečíst @sberatelkaknih a @knihydobrovsky
Knihu všem doporučují
5/5

10.09.2023 5 z 5


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Každé další léto
Carley Fortune
Můj názor:
Kniha, která vás při čtení nepustí. Silný příběh o lásce Persy a Sama jsem věřila od začátku knížky a přátelství jsem věřila ještě víc. Sledujeme zde dvě časové linky, jedna se odehrává v přítomnosti a druhá je z před dvanácti léty, bylo to přesně poskládané, že všechno na konci sedělo. Persy a Sam dělali chyby stejně, nikdo je neděl víc nebo míň aspoň za mě. Při čtení jsem prožívala všechno s hlavními hrdiny. Kniha má všechny emoce, které cítíme bolest, lásku , vinu do konce i touhu.
Děkuji @knihydobrovsky a @kate_valter , že jsem si knihu mohla přečíst ještě před oficiálním vydáním.
Všem knihu odporují.
5/5
#spoluprace

02.09.2023 5 z 5


Hra na druhou Hra na druhou Zuzana Holčíková

Knihu jsem dostala přímo autorky za co moc děkuji. Sledujeme zde rozvedenou Nelu, která má dva syny. Nela potká dávnou spolužačku Romanu a jejího syna Bena.
Benovi se do Nely zamiluje, ale Nela si nechce přiznat, že se taky do něj zamilovala. Jenže do osudů hlavních hrdinu zasáhne vážná autonehoda. Jak se dál bude vyvíjet příběh si musíte už přečíst.
Za mě osobně to byla kniha, která by se dále více rozepsat. Četla se rychle, pěkně to ubíhalo.
Líbili se mi citáty u každého názvu kapitoly. Upřímně račí bych byla ráda kdyby Ben hrál hokej než fotbal ale to jen můj názor.
4/5

01.09.2023 3 z 5


Dvě prázdná místa Dvě prázdná místa Zuzana Holčíková

Knihu jsem dostala od autorky i s krásným věnováním za to moc děkuji. Pokračování knížky Hra na druhou se líbila víc. Byla víc akčnější. Ta pasáž na horách se mi líbila nejvíc. Četla se rychle. Závěr knížky jsem čekala a jsem za něj rada. Líbili se mi citáty i myšlenky knížky. Všem knihy doporučuji.

31.08.2023 5 z 5


Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Wau, nejlepší kniha roku. Příběh je napínavý od začátku do konce. Tolik zvratu jsem ještě neviděla. Celou dobu jsem byla na straně Kate. Eve jsem od začátku nevěřila ani nos mezi očima. Knihu jsem četla v rámci knižní štafety. Četla se rychle, nešlo ji odložit.

21.08.2023 5 z 5


Zůstávám tu pro tebe Zůstávám tu pro tebe Zuzana Holčíková

Zůstávám tu pro tebe
Knihu jsem dostala na renczi přímo od autorky.
Příběh se odehráva v České republice tak i v Californii. Hlavní hrdinka Tereza je sestřička na dětské onkologii . Je to těžká práce a je z ní vyčerpana,kolik těžkých případu musí zažívat. Jeden z pacientů malý Filípek ji přiroste k srdci.
Jednou jde s kamarádkou do restaurace a tam podka známého amerického herce Paula. Před očima se nám odehrává love story, kdy Tereza a Paul prožívají intenzivní lásku. Terezu čeká ošklivý životní kopanec, který ji utvrdí v jejím rozhodnutí změnit svůj život a jde si nekompromisně za svým cílem.....
Kniha se četla hezký a docela i rychle. Líbili se mi citáty u jednotlivých kapitol. Samotný příběh byl opravdu zajímavý a docela i silný, líbilo se mi když mluvila s Paulem tak, že tam byla opravdu angličtina. Knihu mohu doporučit všemi deseti.

27.07.2023 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Nejlepší kniha roku. Silný emotivní příběh, který by si měl přečíst každý. Jako bolest musel prožívat sám autor. To co on zažil si nikdo z nás nemůže představit.

15.07.2023 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Kniha Lístopad je emotivní kniha. Na knihu nikdy nezapomenu. Příběh byl tak silný. Rozhodně nejlepší kniha roku.

08.07.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Psychologická knížka a každý si něco vezme

08.07.2023 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Top Kniha

05.07.2023


Zapomnění Zapomnění Kateřina Pojkarová

Kniha, která má zajímavý příběh. Četla se rychle. Některé pasáže knihy byly nudné a některé měli v sobě akci .
Druhý díl mě ani neláká si ho přečíst. Sice v této knize jsou nedořešené věci,ale asi už vím jak to celé dopadne.

05.07.2023 2 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Další přečtená kniha od autorky. Zajímavé téma pro knihu si autorka vybrala, Španělsko mám ráda, španělský se malinko učím. Příběh, který byl silný. Musím říct že,nedokážu si představit žít v té době, co museli všechno Španělé prožívat muselo to být hodně těžké. Kapitoly byly krátké a dobře se četly. Knihu mužů jen a jen doporučit

04.07.2023 5 z 5


Štěstí pro lidi Štěstí pro lidi P. Z. Reizin

Knihu jsem četla v rámci knižní štafety. Na knize se mi líbil příběh, který si myslím bude aktuální za několik let. Líbilo se mi, že kniha byla rozdělena na více častí, každá postava tam měla kapitolu a to se mi také líbilo střídání děje. Příjemná
odychové čtení na léto.

03.07.2023 4 z 5


Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů Z pera knihomolů: 11 povídek od českých a slovenských knižních blogerů * antologie

Sbírka povídek od knižních blogerů. Četla se docela rychle. Některé povídky by mohli být celá knihy. V některých příbězích jsem se sama viděla. Všem knihu mohu jen doporučit. Knihu jsem dostala v rámci spolupráce od Ya čtu, za to jím moc děkuji. Nejlepší povídky : A co když to (ne)vadí. Uvidíme se, Roztáhnout křídla, Něco lepšího.

21.06.2023 4 z 5


Držet břitvu na tepu doby Držet břitvu na tepu doby Adam Pýcha

Zajímavá moderní poezie. Musím říct, že se hezký četla. Vadilo mi jen, že se u knihy plýtvalo místem. Jako dvě věty na jednu stránku, za mě je to plýtvání místem

04.04.2023 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Hodně zajímavá kniha. První kniha, kterou jsem četla od autora. Líbilo se mi jak se střídal děj

01.04.2023 5 z 5