jana5655 jana5655 komentáře u knih

☰ menu

S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Film naprosto miluji a znám ho skoro nazpaměť. A tak když byla možnost si to dát do knižní výzvy, i když bohužel do kategorie autorky, která zemřela v roce 2022, tak mi bylo hned jasné, že si tam dám zrovna tuto knihu. V knize jsem se však dozvěděla i nové vtipné hisotrky a za mne kniha lepší jak film.

28.06.2023 5 z 5


Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Tato kniha byla opravdu úžasná a zábavná. Ovšem ten konec jsem opravdu nedávala. Hodně jsem ho probrečela. Před 9 měsíci nám umřel pejsek. Přesně 2. 2. 2020. Byl to malý pejsek, který hrozně rád útočil na ostatní psy jakékoliv velikosti. A hrozně rád utíkal pokud se dostal k otevřené brance. A ten jeho apetit? Sežral by úplně všechno v jakémkoliv množství. Klidně vyskočil i na stůl. když se nikdo nedíval. Navíc jako Marley se hrozně bál bouřky. Hrozně mi chybí. Ti pesjkové jsou naše lásky největší. Nechci si ani představovat, co bude až přijdu i o toho mého druhého 6 letého. Mojí největší lásku, který je na mne tolik závislý. Je to takový můj tulíček. Ten čas s nima tak hrozně letí.

08.11.2020 5 z 5


Zpěvy páteční Zpěvy páteční Jan Neruda

Básně mne nijak nenadchli, dávám přednost spíše jiným autorům poezie. Ovšem jsem ráda, že jsem ráda, že jsem si něco od Nerudy přečetla. Některé verše byli nádherné, celé to mělo revoluční atmosféru, ale budu dávat přednost jiným autorům jako Ivanu Martinu Jirousovi, Josefu Čapekovi, Jiřímu Wolkerovi, nebo Františku Hrubínovi. Oslovila mne především báseň "Jen dál!". Avšak za nelepší považuji báseň, kterou u sebe v knize mám, ale spousta výtisků ji nemá, což mne překvapuje. Jde o báseň úplně poslední, za již jmenovanou, a to "Ku vzkříšení!"

14.08.2020 3 z 5


Střez se lovců Střez se lovců Robert Kirkman

(SPOILER) Tak tento díl jsem si fakt užívala :D Hlavně tu část se zkaženým masem :D

12.08.2020 5 z 5


Anonymita Anonymita Arno Strobel

(SPOILER) Knihy od Ursuly Poznanski patří mezi mé nejoblíbenější. Tato patří rozhodně mezi její slabší, ale i když jsem přemýšlela jestli tu hvězdičku ubrat, tak prostě nemůžu. Její styl psaní miluju. Sice i když se vždy střídalo psaní z pohladu Buchholze a Salomonové, tak jsem se dívala a ujišťovala, že je to teď z pohledu tohoto.

Nějak nechápu ten Prolog. Poznanski má vždy v prologu popis vraždy z pohledu vraha. Toto hádám, že je vzpomínka a sen komplice. Ale raději bych tam viděla popis zavraždění toho prvního.

A bohužel je to první její kniha, kde již od půlky knihy sem si říkala: "Toto by mohl být vrah", pak jsem se v tom jen utvrzovala a nakonec to tak i bylo. Poznanski umí skvělé detektivky, ale podle mne ji trochu Strobel táhne v nich dolů. Umí to mít promyšlené daleko víc.

Ale i když mi chybí Beatrice a Florin, tak musím říct, že v dalších knihách se na tyto vyšetřovatele budu těšít. Ano, někomu lezla na nervy Salomonová, ale to že si vlastně děla co chce mi vyhovuje. Spíš mne od začátku štval právě Buchholz. Začala jsem si na něj navykat asi až ve 2/3 knihy. Ale jen proto, že se začal chovat trochu normálněji a začal se trochu ovládat.

Nedovedu si představit, že bych za nějaké 2 knihy třeba řekla, chlapa jako Buchholze bych chtěla. V tom nesahá Florinovi Wenningerovi ani po kotníky. :D

Takže i když kniha má hodně věcí co mi vadila, tak mi to nevadilo tak moc a prostě musím dát 5 hvězdiček, i když by si zasloužila spíš 4. Ale tentokrát je to spíš asi ze zvyku, jelikož tuto autorku miluju. Sedí mi její styl psaní a pořád mne dokáže strhnout do děje. Je to prostě styl knihy podle mého gusta a pořád se budu k jejím knihám chtít někdy vrátit.

21.07.2020 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

V první půlce jsem s knihou měla docela problém. Doslova mne nudila. V druhé půlce jsem se však nemohla od knihy odtrhnout. Kdyby ten začátek byl vymyšlen trochu lépe, a rovnou trochu více začleněn do těch napínavých částí, tak bych dala pět hvězd. Takto bohužel musím hodnotit knihu pouze jako lepší průměr, ale přesto stojí za přečtení.

12.02.2020 3 z 5


Stín Stín Ursula Poznanski

Tato kniha je trochu slabší než předešlé, ale možná o to víc mne vtáhla do děje. Teď už jen jedna otázka: kde seženu chlapa jako je Florin? ????

25.11.2019 5 z 5


Zelená míle Zelená míle Stephen King

Toto je poprvé kdy mi bylo u knihy špatně od žaludku. První půlka mne moc nebavila. Ovšem když se více zabývala příběhem Johna Coffeyho a ne myší, najednou mne kniha začala bavit a byla jsem do ní doslova zažraná. Několikrát mi u ní ukápla i slzička. Toto bylo poprvé kdy jsem četla Stephena Kinga a věřím, že to nebylo naposledy.

21.01.2019 4 z 5


Výkupné za Eraka Výkupné za Eraka John Flanagan

Tento díl mi přišel zatím jako nejlepší. Do této doby to byl ten první.Pořád však nevím co přijde v dalších dílech :) Ovšem nebylo dobré ho číst vynervovaná před státnicemi, kdy mne brala úplně každá emoce. Takže jsem se u tohoto dílu válela smíchy, ale také si i dost pobrečela :D A nyní hurá na další díl!

07.01.2019 5 z 5


Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Stejně jako předešlý díl mne kniha strhla svým dějem a opět jsem až do posledního odhalení neměla vůbec tušení kdo je vrah.

10.11.2018 5 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Tato kniha mne překvapila hned z několika ohledů. Většinou nemám ráda autobiografické knihy. Však tuto knihu jsem si doopravdy zamilovala a rozhodně se k ní vrátím. Je čtivá a zajímavě napsaná. Po přečtení komentářů a recenzí jsem si jen říkala, že já brečet nebudu. U knih to nedělám. Výsledek? Před půl hodinou jsem to dočetla a pořád brečím jako Alík :D ... Ale doporučuji :)

10.07.2017 5 z 5


Láska z konce světa Láska z konce světa Petra Martišková

Tuto knihu jsem četla, když jsem chodila na základní školu, v době prázdnin. Příběh se dal předpovědět a celkově tam byli zajímavé jen části. Ovšem na tuto knihu ráda vzpomínám. Odehrává se v místech které znám, kam na prázdniny také jezdíme. Vnímala a představovala jsem si každé místo. Proto jsem ji přečetla jedním dechem.

01.06.2016 5 z 5