Střez se lovců

Střez se lovců https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208334/bmid_zivi-mrtvi-komiks-zivi-mrtvi-11-str-M1E-208334.jpg 5 176 20

Živí mrtví (komiks) série

< 11. díl >

Rick a ostatní pokračují na cestě do Washingtonu. Jenže někdo je sleduje. Někdo živý... a nebezpečný. Jedenáctý díl přináší další nelítostné situace a kruté šoky. Přichází nové postavy... a mnohé staré umírají. A po dvou volnějších dílech se zase objevuje velké nebezpečí a velký příběh.

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Fear the Hunters , 2010


více info...

Přidat komentář

risha03
26.03.2024 5 z 5

Fuuuu. Tak můj postřeh z předchozîho dílu se naplnil. Dětem (jednomu) hráblo. Naopak z Carla mám radost. No a pak ta mňamka na večeři. Dané téma je sice trochu klišé v rámci zombií scény, ale tohle bylo tak skvěle udělané, že to vůbec nevadilo. Opět perfektní díl.

sgjoli
05.11.2023 5 z 5

Tak tenhle díl byl dost nadupanej. Drama ve skupině, nečekaná ztráta blízkého dost děsným způsobem, břímě na ramenou člověka, který je neměl nikdy nést... rozhodnutí, která by nám v našem "normálním světě" připadala zvrácená, ale v zombie světě jako by měl člověk ty hranice posunuté a dokázal schválit věci, které by nikdy před tím neschvaloval. Akční, hutné, temné, děsivé. Vše doplněnou kresbou, která to ještě dost silně podkresluje. Za mne skvělý díl.


Richard Skolek
02.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

rick6410
03.03.2023 5 z 5

Ďalší skvelý diel, ktorý čitateľa udržuje v neustálom napätí a strachu o jeho obľúbené postavy. Znovu je nám ukázané, že živí sú oveľa väčšia hrozba než mŕtvi.

BrooksWasHere
17.08.2022 5 z 5

Ďalší nadupaný a napínavý diel, pri ktorom som sa ani chvíľu nenudil.
Na scénu prichádzajú lovci, ktorých vsuvka mi prišla odporná, ale zároveň aj zaujímavá, podobne ako v seriáli.
Cesta do Washingtonu D. C. stále pokračuje a ja som veľmi zvedavý, čo sa Rickovej skupine stane nabudúce, po prípade, či sa už dočkajú svojho cieľa.
95%

Terva
21.04.2021 5 z 5

Po tom všem,
co jsme spáchali kvůli přežití...
občas se bojím,
že nejsme
o nic lepší než ti mrtví.

Obsahuje sešity #61 - #66 ze série The Walking Dead.

Jo, tak tohle začalo opravdu brutálně. „Neboj se, on se vrátí, mozku jsem nic neudělal“. Totálně mi zamrazilo. Musel jsem to rozdýchat a dojít si do ledničky pro pivo. Tohle se dalo čekat, ale že tak brzy? Už v předešlém svazku to odnášeli jen kočky, nebohá stvoření, rozpárané nožem. Tady jde do tuhého. To je zatím nejbrutálnější začátek ze všech vydaných sešitů. Číslo #61 se tak řadí mezi nejbrutálnější čísla.

Malá ochutnávka:
Kdyby se něco podobného stalo ve skutečném světě, než všechno zešílelo, čekalo by ho co? Dvacet let terapie? Nejspíš by ho do konce života drželi v nějakým ústavu a ani tam by mu nedokázali pomoct. Takovej luxus si my dovolit nemůžeme. Nikdo nejsme terapeut, nevyléčíme ho. Teď už je jen přítěž a riziko. Ve skutečnosti se dá udělat jen jedno.

Opět velmi povedený svazek šesti sešitů. Plné překvapení, zvratů, krve, smrti a strachu. Sem tam nějaká ta láska. Trochu mi tam vadili ty náboženský fragmenty, ale to takové smutné doby to prostě asi patří. Konec byl opět brutální masakr a k tomu ještě smutek za mrtvé. Opravdu mrtvé, co se už nevrátí. K poslechu při čtení jsem si vybral zajímavou skupinu Blaze Bayley a jejich studiové album War Within Me z roku 2021.

Citát: Jíst se prostě musí.

Uztokrutyrizek1
14.02.2021 5 z 5

Příběh se furt posouvá, už není čas smutnit nad padlými. Musíme řešit větší problém a to je ten že bud´ my nebo vy.

Mercatino
28.08.2020 5 z 5

Další díl, který posunuje extrémy v této sérii na novou úroveň. No fuj!!! Ale co už taková je doba a tak se musí žít. Pro to, aby žili udělají cokoliv a mě nezbývá než s jejich odpornými činy souhlasit a obdivovat je. Nechutné.

jana5655
12.08.2020 5 z 5

(SPOILER) Tak tento díl jsem si fakt užívala :D Hlavně tu část se zkaženým masem :D

DarylDixon
03.04.2019 5 z 5

Já nevím, co k tomu napsat. Tohle je tak perfektní sérii, že se chci stát zombíkem, abych si to alespoň chvilku užil na vlastní kosti.

trudoš
03.04.2019 5 z 5

Jedním slovem paráda. Robert Kirkman se dokázal navrátit k dramatičnosti prvních svazků a zároveň znovu nesklouznout k melodramatické ufňukanosti, jako se mu to stávalo v poslední době. Především ale klobouk dolů za perfektní rozjezd, tahle nečekaná rána přišla opravdu znenadání. A z Carla udělala ještě většího sociopata, než jsem se odvážil doufat. Navíc oceňuji následné uzavření epizody s tajemnými lovci, se kterými se hrdinové dostanou do křížku. Už to málem vypadalo na další několika svazkový souboj alá Guvernér a jeho parta, ale autor zase jednou mile překvapil, což po tolika zvratech je co říct. Vytknout tak dokážu jen jedno - nedostatek odvahy k rozepsání úvodního konfliktu, aby nepůsobil tolik jako promyšlená kalkulace, jak se atraktivně zbavit dlouhodobého problému. Něco jako Rickova holčička. Jinak ale po všech stránkách úžasná jízda, v níž se hrdinové pro jednou nestáhnou do defenzívy, ale naopak jdou útočníkům tvrdě po krku. Protože strach je něco, co už si nemůžou dovolit.

Atlantis
17.10.2018 5 z 5

Velice zajímavý díl, který přinesl vítané "oživení". I když se mi epizodka s kanibaly zdála jako zbytečný filler, neurazila.

Zahonek
05.11.2016 5 z 5

Lidé se začínají vybarvovat:)

martinstefko
22.12.2015 4 z 5

I když má kniha "Živí mrtví 11: Střez se lovců" trochu poklidnější tempo a sem tam máte pocit, že by se to mohlo urychlit a něco by se, i bez ztráty kytičky, mohlo vynechat, nic to nemění na tom, že Robert Kirkman přišel s výborným příběhem, kterým dál posouvá tuhle sérii do míst, která neznáte a od kterých nevíte, co očekávat. Nevíte, co se stane v dalších dílech, a to je strašně dobře. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/01/834-zivi-mrtvi-11-strez-se-lovcu-80.html

borknagar
21.09.2015 5 z 5

Další z vrcholů této série. Čekal jsem, že úroveň bude postupně klesat, ale Živí mrtví si drží úroveň každým dílem a ještě jsem nenarazil na slabý a nezajímavý díl. Opět hodně krvavé a brutální, jedna nechutná scéna za druhou a úmrtí hlavních postav čím dál tím větší :( Máme se na co těšit, absolutně netuším, jak tento příběh může dopadnout. Ale veselé to nebude......

LordSnape
04.05.2015 5 z 5

Po brutálním 5. a 6. dílu je tohle hned další, prozatimní vrchol celé série. Masakr, který nedělají zombie, ale sami lidé, vždy dokáže zamávat s emocemi...

jirincz
20.04.2015 4 z 5

Děje tam bylo dost, o tom není pochyb, ale nějak mě to nevtáhlo. Přijde mi to asi čím dál více podobné, ale pořád nadprůměr. BTW kanibalové to je na mě trochu moc už...

Lenka.Vílka
17.10.2014 5 z 5

Ja uz nevim jak dal...kazdym padem mam radost, ze vydavatelstvi odpustilo od myslenky dvou cisel za rok...jinak by mi hrablo! Opet vynikajici dil...dekuju panove, pac a pusu ;)

Kapis
04.08.2014 5 z 5

Měl jsem pocit, že mám kule v ocelových čelistech svěráku, které se nekompromisně a velmi rychle stahují! V noci jsem se dvakrát zpocený vzbudil a naslouchal, jestli někdo nešmejdí kvartýrem, uFFF, chci další!!

Filatov
17.07.2014 5 z 5

A opět jatka, jatka a jatka! Rick se stal opravdu nemilosrdným týpkem a jeho synáček se začíná taky pořádně vybarvovat. Po Guvernérovi přišel další blázen a nečekal jsem, že jeho odtajnění i skoncování s ním přijde v jednom díle. A menší dodatek - Andrea byla v tomhle dílu svým ječením opravdu nesnesitelná. Navíc jsem zvědav, jak velký prostor dostane nová postava - otec Gabriel.

Štítky knihy

zombie

Kniha Střez se lovců je v

Přečtených234x
Doporučených11x
Knihotéce79x
Chystám se číst21x
Chci si koupit16x
dalších seznamech5x