Jacob123 Jacob123 komentáře u knih

☰ menu

Brisingr Brisingr Christopher Paolini

První a druhý díl awesome. Z tohohle dílu sem přečetl asi 30% a přestalo mě to bavit, celé se to hrozně vleče a polovina pasáží je úplně zbytečná, mno třeba se ještě někdy odhodlám to dočíst do konce, ale v blízkém budoucnu to asi nebude.

11.01.2016 2 z 5


Trůn lebek Trůn lebek Peter V. Brett

Brett jako vždycky nezklamal, děj jel svižně dál a napětí bylo také za dost. Závěr jsem nesl docela těžce a ukápla mi i slza. Jsem hodně zvědavý co přinese další díl, tenhle určitě není poslední.

10.01.2016 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Výborné sci-fi, až sem místy docela věřil, že by to mohla být i realita :). Ten ne-zcela spisovný jazyk dělal knížku trochu zábavnější. Matematické pasáže s počítáním čtverečních metrů a spalování kalorií docela otravné, ale i tak stál konec za to.

08.01.2016 4 z 5


Den draka Den draka Richard A. Knaak

WoW hraju osmým rokem a knihy k němu jsou skvělý dodatek, pokud se chcete dozvědět něco o příběhu. Tento příběh je jeden z mnoha dalších co utvrzuje moji averzi vůči orkům, chudák Thrall by se za ně měl stydět :).

14.12.2015 5 z 5


Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Joanne Rowling

Jelikož sporty moc nemusím tak mě některé pasáže nebavily, zvláště ty o famfrpálových týmech. Na druhou stranu popisy vzniku camrálu, potlouků a zlatonky sem doslova hltal, vůbec sem nevěděl, že vznik zlatonky a potlouků má tak smutnou historii :(.

12.07.2015 4 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít Fantastická zvířata a kde je najít Mlok Scamander (p)

Super kniha, díky které si aspoň trochu dokážeme představit všelijaké kouzelné tvory. Jediné mínus, které tato kniha má, že má málo stránek než aby se dala považovat za opravdovou učebnici, ale pro fanoušky Harryho je to naprosto nezbytný dodatek celého příběhu.

12.07.2015 4 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Naprosto úžasné příběhy z kouzelnického světa, nejvíc mě bavil poslední příběh o třech bratřích. Smekám pomyslný klobouk před Rowlingovou, takovou představivost nemá kde kdo. Stoprocentně 5 hvězd.

12.07.2015 5 z 5


Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

Start stejný jako u druhého dílu, opět jsem to víceméně přežíval. Jakmile došlo na opravdové pokračování tak to bylo jiný kafe. Arlen znovu používající své jméno, což jsem bral jako obrovské plus, (nikdy jsem si nezvykl na to říkat mu Tetovaný, zní to divně :DD), dospělý Rojer s dvěma umíněnými Krasjiskými manželkami a čím dál více prohnanější Leesha byli jen špetkou naprosto dechberoucího čtení. Ten závěr mě úplně dostal. Kvůli startu knihy ubírám jednu hvězdu, ale jinak už se nemohu dočkat čtvrtého dílu.

11.07.2015 4 z 5


Pouštní kopí Pouštní kopí Peter V. Brett

První část knihy byla pro mě poněkud nudnější, jelikož to byl příběh z prvního dílu, i když z pohledu jiné postavy. Pak už to ovšem jelo svižně dál, Osvoboditelova Kotlina se čím dál víc rozšiřuje a lidé se víc a víc staví proti jadrncům :). Dal bych 5 hvězd, ale tu první část sem více méně přeskočil, to je jediné mínus z jinak další suprové knihy.

11.07.2015 4 z 5


Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Hodně dobrá kniha, už se chystám na další díly :D. Doufám, že pokud bude film tak to neskazí :).

15.05.2015 5 z 5


Vládce klanů Vládce klanů Christie Golden

Vládce klanů, trilogie Válka prastarých a Stormrage, 5 warcraft knih, které si navždy získaly můj respekt. Tak strhující příběhy sem v jiných fantasy a sci-fi knížkách opravdu nenašel, ani Harry Potter se tomu nehrabe, tím ovšem nechci paní Rowlingovou urážet. Jestli budou tyto knihy někdy v dalekém budoucnu zfilmovány jako Poslední strážce tak budu u všech jejich premiér :DDDDD.

08.03.2015 5 z 5


Stormrage Stormrage Richard A. Knaak

Ze všech warcraft knížek co sem četl, byla tato nejnapínavější ze všech. Nikdy sem neveděl co bude následovat a místy sem pomalu ani nemohl dýchat. Tohle je jeden z nejlepších příběhů v celém warcraftu a rozhodně stojí za to si ho přečíst, za mě plných 5 hvězd.

08.03.2015 5 z 5


Rozdělení Rozdělení Richard A. Knaak

Celá trilogie je opravdu nezbytný kousek skládačky z celého WarCraft příběhu. Na to, že sem čekal jaká to bude nuda sem od toho nakonec nemohl vodtrhnout oči :). Celou trilogii sem měl přečtenou za 5 dní a byly to jedny z nejlepších knížek jaké sem četl. Autorovy postavy sice nepochází z jeho hlavy, ale i tak má ode mě respekt, že se do nich dokázal takhle vžít. Poté co sem trilogii přečetl sem si "zamiloval" noční elfy, obvzláště Tyrande :DD. 5 hvězd z 5 možných, (kdyby šlo víc tak bych jich dal tak 7).

06.03.2015 5 z 5


Poslední strážce Poslední strážce Jeff Grubb

Kniha je dobrá, ale některé části jsou úplně zbytečné nebo nudné. To pravé drama začíná až někdy v polovině knihy, do poloviny nic moc. Pokud je tohle skutečně děj k filmu, tak je jen dobře, že bude i z pohledu horďáků, to by pak byla podle mě celkem nuda. Za mě čtyři hvězdy.

01.03.2015 4 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Cool, awesome, no prostě výborná kniha, která vás úplně vtáhne do sebe. Když vemu v potaz to, že autor napsal první díl když mu bylo 16 nebo 17 let, tak na takovej věk to je naprosto úžasný výkon. Film se tomu sice nehrabe ani po prsty na nohou, ale 5 hvězd si to rozhodně zaslouží :-).

01.03.2015 5 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Dle meho názoru to je trochu horší než šifra, ale i tak plno zajímavých informací, putování římem a sem tam napínavé momenty. Určitě o 70% lepší než film, i když tak to je asi vždycky :D. Rozhodně doporučuju :D.

18.02.2015 5 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Celkem čtivá kniha, která vás opravdu nenechá ani chvilku napokoji. Nicméně musím podotknout to, že se celý děj odehrává snad v pěti budovách (možná více) a ještě k tomu v nudném americkém Washingtonu. Tahle kniha má opravdu spád, ale opravdu jedinou vráskou je to, že se to neodehrává na nějakém zajímavějším místě jako v ostatních knihách s Langdonem :D. Za mě čtyři hvězdy.

14.02.2015 4 z 5


Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Super kniha, čte se jedním dechem. I když autor sice píše, že všechno v knize je reálné, já tomu teda moc nevěřím. Ale kdo ví :D

07.02.2015 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Tento díl byl trošičku méně drsný než předchozí díl, ale za to poněkud nudnější. Sem tam zajímavé pasáže, ale opět sem nějak nemohl překousnout odstavce s vnitřní bohyní a anastisiiným svědomím. to je asi jedinej zápor, za mě čtyři hvězdy.

18.12.2014 4 z 5


Arthas: Zrod krále Lichů Arthas: Zrod krále Lichů Christie Golden

S knihou sem se jen těžko rozloučil, příběh je naprosto strhující a místy i šokující. Myslím, že to je nejlepší převyprávění arthasova životního příběhu jaké sem kdy četl, jen je mi docela líto Jainy :(.

15.12.2014 5 z 5