IvcaIva IvcaIva komentáře u knih

☰ menu

Atlas oblaků Atlas oblaků Petr Dvořák

Pro získání základních vědomostí o oblacích, o projevech počasí, toho, jak oblaka vznikají, přehled názvosloví atd. je atlas úplně dostačující.
Pro kouknutí z okna, porovnání mraků na obloze s atlasem a pokusu určit, jaké asi počasí na základě výskytu oblaků bude, určitě doporučuji mít tento atlas v knihovničce.

22.03.2024 4 z 5


Atlas ptáků: 250 evropských druhů Atlas ptáků: 250 evropských druhů Dominik Marchowski

Zakoupeno z důvodu sledování, jaké ptáčky máme v zahradě. Pro určení základních druhů postačuje, krásné fotky jsou doplněny o text s uvedením některých zajímavostí. Podrobně určit jednotlivé podobné druhy se podle knihy moc nedá, ale nevadí, za účelem stát se ornitologem-profíkem atlas pořízený ani nebyl. Takže pro nadšené amatéry věnující se ornitologii u okna domu mohu doporučit. Hodí se i dětem do školy do přírodovědy.

22.03.2024 4 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

U jiných knižních sérií mi až tak nevadilo, že jsem četla díly napřeskáčku nebo dokonce odzadu, ale tady, kde bylo na první díl hodně odkazů, mi to trochu mátlo děj, reps. musela jsem si domýšlět, co že se asi v Hadrovém panáku dělo.
Kniha se sice dobře četla, ale několik věcí mi přišlo dost nepravděpodobných. Baxterová propaří až do mrtva skoro každou noc a ráno je jak rybička a hned jí naskočí mozek perfektního vyšetřovatele (já nevím, proflámovat celé noci v New Yorku a ráno vyšetřovat vraždu, to bych nedala, kocovinu bych měla nejspíš ještě po obědě). Tak nějak mi banda vyšetřovatelů přišla spíš jak partička alkáčů na dlouhém flámu.
A ten její přítel? - takového extrémně tolerantního a trpělivého chlapa, ukažte mi někdo někoho takového!
Masakr v kostele mi přišel přehnaný - tohle všechno vymyslet, nachystat, dotáhnout do plánovaného konce a přitom si nikdo ničeho nevšiml...
Taktéž naverbovat tolik lidí, zmanipulovat je až tak, že jsou z nich poslušné vraždící loutky - a přitom je to vlastně dílo jediného mozku, no nevím...
Do posledního dílu, jestli se k něj dostanu, se pustím, ale spíš ze zvědavosti, co se ještě bude dít a jestli se Baxterová dá aspoň trochu dohromady. A na to si nalijem velkou sklenici vína... Dávám za 3.

22.03.2024 3 z 5


Cesta u řeky Cesta u řeky Jayne Ann Krentz

Jsem na rozpacích - jako volnočasové čtení, např. do MHD lze doporučit, ale žádné "literární orgie" u této knihy nečekejte. Navíc hrdinka mi teda nebyla zrovna moc sympatická.

23.02.2024 2 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Kniha bavila, zajímavý námět, místy jsem nevěděl, komu vlastně fandím a věřím a komu ne. Za mě: Doporučuji.

23.02.2024 5 z 5


Klaunovy názory Klaunovy názory Heinrich Böll

Nebavilo. Naprosto nezáživné, bez děje, jen snůška plků a stížností.

23.02.2024 1 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Naprosto perfektně (alespoň pro mě) čtivá kniha. Děj odsýpá, i když občas z něj dost mrazí. Rozuzlení na závěr - pohnutky i vlastní odhalení vraha - mi přišly celkem uvěřitelné.

15.02.2024 5 z 5


Příště se zmrazit nenechám Příště se zmrazit nenechám Petr Mandík

Knihy o zivote v budoucnosti nejsou zrovna me hobby. Uteto knihy ovsem ocenuji nikoliv naivitu a celkove, rekla bych, slatany a misty i nudny dej ( zdlouhavy popis boje o zivot napr ), nybrz skvely humor a ironii. Pro odlehceni volných chvil a zasmani se postavam, ktere teprve zjistuji, jak to na konci 21. stoleti vlastně chodi, je kniha to prave. Kdo ocekava dechberouci strhujici sci- fi příběh, bude holt zklaman. Knihu povazuji spis za humorne volnocasove cteni.

12.12.2023 3 z 5


Má mě ráda, nemá mě ráda Má mě ráda, nemá mě ráda * antologie

Jako oddychové čtení cestou z práce v MHD určitě doporučuji. Malý formát, pěkně se vejde do kabelky :-)
Některé povídky mě až tak nezaujaly, za mě asi nej ta poslední (Sofi).

08.11.2023


Prokletí rodu Usherů Prokletí rodu Usherů Robert R. McCammon

Právě čtu, děj má spád, napsané čtivě a napínavě.

08.11.2023 4 z 5


Mizení Mizení Jiří Březina

Dobře se čte, hlavní postavy jsou mi celkem sympatické. Děj mi přišel místy trochu zdlouhavý, ale místy to zas mělo celkem spád. teprve se blížím konci a jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne.

05.10.2023 4 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Silný příběh a velmi statečné a odhodlané mladé dívce. vydržela až neskutečné rány osudu a dokázala se s nimi vypořádat jako by to zvláš´t v dnešní době zvládl málokdo. Určitě si přečtu i Tatéra z Osvětimi.
Je dobře, že se o těchto věcech píše, historie by se neměla zapomínat ani zkreslovat!

20.09.2023 5 z 5


Zabiják Zabiják Lawrence Block

Dobře čtivé a docela vtipné. Tohoto profi zabijáka musíte snad i mít rádi a fandit mu. Jeho přístup k životu (i smrti) mě fakt pobavil :-)

20.09.2023


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Dobře čtivá a napínavá kniha, u které se u několika hlášek čtenář i zasměje. Doporučuji.
Od tohoto autora to určitě není moje poslední přečtená kniha!

20.09.2023 4 z 5


Čas vlčích máků Čas vlčích máků Corina Bomann

dočetla jsem, ale nijak nezaujalo
tak nějak se už od začátku dalo vytušit, že to všechno báječně dopadne

01.09.2023 2 z 5


Dobrý pejsek pro kokínko přeskočí i přes hovínko Dobrý pejsek pro kokínko přeskočí i přes hovínko Hynek Vilém

Nenáročné čtení s fekální tématikou pro upršené odpoledne. Místy pobavilo, místy naopak vůbec nenadchlo. Zkrátka průměr, zasmály jsme se několika básničkám a přečtenou knihu odkládáme bokem.

11.08.2023 2 z 5


Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo Nuala Ellwood

Kniha se dobře četla. Jelikož mám taky 10letou dceru, příběh pro mě byl velmi dojímavý a přitom úplně úděsný. Od autorky si určitě do budoucna zase něco přečtu.

11.08.2023


Policie Policie Jo Nesbø

Výborně se četlo, napínavé, děj má spád.

11.08.2023


Nalezení Nalezení Jiří Březina

Knihu mám zrovna rozečtenou, přivedla a nalákala ma mě k ní moje první přečtená kniha od tohoto autora (Polednice). Čte se výborně, děj je napínavý, odehrává se v prostředí českého maloměsta a jeho okolí, takže si čtenář situaci dokáže dobře představit. na rozuzlení jsem zvědavá, věřím, že to dobře skonči.
Od p.Březiny si určitě přečtu i další knihy!

27.06.2023 5 z 5


Stíny jezera Stíny jezera Rachael Blok

Kniha se mi dobře četla, příběh byl napínavý. Rozuzlení mi přišlo trochu moc akční. Jenny mi byla docela nesympatická - stále omdlévající hysterka. Proto 3/6

27.06.2023 2 z 5