hudiny hudiny komentáře u knih

☰ menu

Hořící kůň Hořící kůň Františka Vrbenská

(SPOILER) No chvíli trvalo než jsem si zvykl na jazykový styl, ale to není výjimkou u knih nebo autorů které čtu poprvé. Člověk si zvykne a pak se mi to četlo dobře a užíval jsem si to, ale pak stránky ubývali a konec v nedohlednu a najednou se vše ukončilo na pár stránkách. Ukončení většiny linek byl uspěchaný nebo postrádal logiku alespoň já jsem se nedokázal ztotožnit s rozhodnutím postav.
spoiler: (Například proč ta chuděra co se starala o koně byla přepadena, aby se tam mihla postava na kterou jsme stejně už zapomněli, z jakého sadistického důvodu musela přijít o nohu?)
Takže začátek se trochu táhl pak mě to chytlo a závěr tomu strhl minimálně jednu hvězdu v hodnocení možná i dvě.

14.11.2022 2 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Tak včera jsem dočetl i druhý díl série a upřímně nechápu to hodnocení téměř 90% to fakt ne. Ne že by to byla špatná kniha ale četl jsem to na doporučení že je to skvělé sci-fi a byl jsem zklamán sci-fi to není jisté malinké náznaky opravdu malinkaté tam jsou ale ne dost abych to to označil jako sci-fi možná to před skoro 60-ti lety to byla sci-fi jízda ale dnes ne.
Hlavní problém jsem měl s tím že jsem si k hlavní postavě Paulovi nevytvořil žádný vztah bylo šumák co se s ním stane a stejně to bylo i s ostatními postavami. Děj kde bych si mohl nějaký vztah k postavám vytvořit byl přeskočen.
No závěrem kniha je spíše lehce nadprůměrná ale spíš jako psychologický román. Jako sci-fi byl doporučil spíše Pekelnou díru od Brian Herbert, Kevin J. Anderson ALE tam bohužel není a nejspíš nebude přeložen třetí díl takže jedině anglicky.

30.11.2021 3 z 5