Helianthus Helianthus komentáře u knih

☰ menu

Vnučka čaroděje Modromíra: Poprvé v říši pohádek Vnučka čaroděje Modromíra: Poprvé v říši pohádek Martin Kučera

Máme doma již dlouho audioknihy o dobrodružstvích Elišky, vlka a jejího dědečka Modromíra. Dětem se moc líbí a rádi ji poslouchají. Takže tištěná kniha byla jasná volba. Kniha je krásná, hodně se doma líbí ilustrace. Příběh je moc milý a vtipný. Kouzlo a vtip si v příběhu najdou jak děti, tak i dospělí. Jednotlivé příběhy hlavních hrdinů vycházejí z klasických pohádek, ale jsou vyprávěny trochu jinak.
U nás doma moc oblíbený příběh a budeme se těšit na další pokračování.

23.10.2022 5 z 5


Kočka v Zemi čísel Kočka v Zemi čísel Ivar Ekeland

Knížka mne velmi mile překvapila, naprosto nenásilnou formou přibližuje všem svět čísel a matematiky. Mohu jen doporučit.

21.10.2021 5 z 5


Proč jsou banány zahnuté? Proč jsou banány zahnuté? Petra Maria Schmitt

Na základě krátkých příběhů jsou vysvětleny jevy a situace, se kterými se každý den setkáváme. Mě se knížka moc líbí. Není to typická pohádková knížka na čtení před spaním, kdy po přečtení jde dítě spát. U nás funguje naopak, kdy příběh nastartuje lavinu otázek. Občas vysvětlení je trochu krkolomnější a na pochopení náročnější, některé příběhy jsou méně povedené, ale i tak převažují pozitiva a knihu doporučuji všem, kteří mají zvídavé dítě.

21.10.2021 5 z 5


Elementi Elementi Zora Cejnková

Kniha mne zaujala názvem a navnadila na čtení zvídavému dítěti. Ano, dceři se celkem líbila, ale já jsem z jejího čtení nadšená moc nebyla. Při čtení jsem musela některá slova a věty nahrazovat, protože mi to nepřišlo moc vhodné pro dítě. Navíc některá neustále se opakující slovní spojení mne už pak dost vadila. A co se týče přiblížení některých přírodních jevů pohádkovou cestou, tak tam mne čekalo zklamání.

21.10.2021 2 z 5


Pozdvižení v Pompejích Pozdvižení v Pompejích Veronika Válková

Ačkoli už dávno nejsem cílová skupina pro tuto knihu, moc se mi příběh Báry v druhém díle líbil, za mě lepší než první díl. Opět krásně napsané a nenásilnou podobou se člověk dozví spoustu zajímavých informací o životě v Pompejích.

08.04.2021 5 z 5


Karel IV. - únos v Paříži Karel IV. - únos v Paříži Veronika Válková

Za mě super příběh pro starší děti, kde se zároveň i něco naučí o historii. Každý se zde najde něco, co pro něj bude zajímavé. Moc pěkný nápad a podání.

13.03.2021 5 z 5


Medvěd Wrr - Zachraň knižní svět! Medvěd Wrr - Zachraň knižní svět! Michal Široký

Stejně jako u prvního dílu i tady jsou nádherné ilustrace a nápad s popletenými hrdiny je výborný. Jen je dle mne škoda, že právě ta část o popletených příbězích je tak krátká.

14.02.2021 4 z 5


Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! Michal Široký

Ilustrace této knihy jsou nádherné, příběh je zajímavý a pro děti lákavý, postava medvídka se alespoň našim dětem moc líbí. Bohužel některé části textu a zvolená slova - gringo, kolbiště apod. bych vrátila na přepracování a doladění. Karetní hra ke knize je super.

14.02.2021 4 z 5


Komunita truchlících Komunita truchlících Jeffery Deaver

Moc jsem se na druhý díl těšila a za mě to zklamání rozhodně nebylo. Jsem naopak moc ráda, že se autor vydal trochu méně překombinovaným směrem než u knih s Lincolnem. Co mohu opět jen vyzdvihnout je autorova informovanost o tématu, o kterém píše.

14.02.2021 5 z 5


Kouzelné karamelky na dobrou noc Kouzelné karamelky na dobrou noc Kateřina Kubalová

Moc krásná knížka, kdy na základě jednotlivých příběhů je možné dětem ukázat a lépe vysvětlit, jak se chovat nemají. Jednotlivé příběhy mají tu správnou délku, aby se daly číst před spaním a opravdu nejsou jen pro holčičky, i když tak lze z přebalu usuzovat. Občas jsem si při čtení říkala, zda autorka před psaním některých příběhů nebyla se podívat u nás doma.

14.02.2021 5 z 5


Tajemství katakomb Tajemství katakomb Tom Egeland

Kniha určena pro jinou věkovou kategorii a to myslím bylo dost znát. Dle mého mohla být kniha propracovanější a konec trochu méně zběsilý.
Co hodnotím kladně jsou poznámky hlavního hrdiny, které dost polopatě vysvětlují některé pojmy.

20.08.2020 3 z 5


Ostrý řez Ostrý řez Jeffery Deaver

Deavera mám ráda a i celou sérii Rhyma a Sachsovou. Prostředí diamantů bylo zajímavé a dozvěděla jsem se spoustu nových věcí na toto téma. I tak bohužel kniha byla dle mého jedna z těch slabších v této sérii. Dle mého už hodně překombinované. Moc dějových linek, které se vždycky nějak sejdou a tentokrát to za mě nefungovalo.
Nejvíc jsem se těšila na části s "vedlejší" postavou v knize Vimalem Lahorim a vlastně mě části s Rhymem a Sachsovou moc nebavili.

10.07.2020 3 z 5


Záhada tří čtvrtin Záhada tří čtvrtin Sophie Hannah

Nebylo to špatné. Za mě lehce zdlouhavější a o něco více překombinovanější než jsou originály od A. Christie, ale celkově jsem s knihou spokojená.

15.01.2019 4 z 5


Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Audrey Carlan

Dočetla jsem celou sérii. Za mě tedy byl nejzdařilejší první díl. V druhém a třetím dílu jsem některé scény přeskakovala a poslední díl jsem vzala metodou rychločtení a do dočtení jsem se musela nutit. Všechno v tomto příběhu je prostě dohnané do extrému, buď všechno a všichni totálně přeslazené a naprosto dokonalé, včetně neustálého sexu nebo naopak všechno a všichni totálně nejhorší padouši. Za mě opravdu ne a v budoucnu ani nemám chuť si od autorky další knihy přečíst.

15.11.2018 1 z 5


Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Nemůžu si pomoct, ale kniha se mi moc nelíbila, jednu chvíli jsem měla dost problém ji vůbec dočíst a dokonce jsem části i přeskakovala (což obvykle nedělám). Kniha mi přišla dost neoriginální a předvídatelná, už velmi brzy dokážete odhadnout to největší tajemství. Postavy mi také nesedly a nejednou jsem se podivila nad jejich hloupostí. Konec mi přišel dost useknutý, v porovnání s pomalejším začátkem mi to přijde škoda a působí to dojem nedodělané práce.

04.11.2018 2 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Já jsem byla nadšená, nemám co vytknout. Mohu jen doporučit všem fanouškům fantasy, kteří ještě nečetli.

01.11.2018 5 z 5


Mágové Mágové Lev Grossman

Nemůžu si pomoct, ale kniha se mi nelíbila. Hlavní hrdina věčně nespokojený a nesympatický. Ale co mě vadilo nejvíc byla vykrádačka Narnie. Další díly si určitě nepřečtu.

11.03.2018 2 z 5


Elantris Elantris Brandon Sanderson

Výborná fantasy kniha. Jedinou výtku bych měla jen ke konci knihy. Ten mi přišel moc rychlý, zbrklý a nedovysvětlený.

03.10.2017 4 z 5


Detektiv Detektiv Arthur Hailey

Detektivka odlišná od současných detektivek, ale naprosto perfektní. Kniha neuvěřitelně propracovaná, ostatně jako i ostatní autorovi knihy.

14.09.2017 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Naprosto úžasná kniha, kterou je možné jen a jen chválit.

24.08.2017 5 z 5