Medvěd Wrr - Zachraň knižní svět!

Medvěd Wrr - Zachraň knižní svět! https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442702/bmid_medved-wrr-zachran-knizni-svet-LYn-442702.jpg 4 49 9

Zavřeli jste po přečtení svou poslední knihu? Opravdu? Raději to běžte pro jistotu zkontrolovat! Může se snadno stát, že vám z ní utečou postavičky a začnou ve vaší knihovně dělat pořádnou neplechu! V Edwardově továrně na knihy se stalo něco podobného. Jeden nepozorný poštovní holub otevřel knihu, kterou neměl, a rozutekli se mu z ní prohnaní piráti. Zmocnili se stroje na výrobu knih a všechny knižní příběhy, jak je znáte, převrátili naruby. A špatný konec? Ten mají úplně všechny! Do továrny navíc míří tajemný vlak s ještě záhadnějším strojvedoucím, majícím jasný plán - rozvézt knihy do knihkupectví v širokém okolí. Dokáže medvěd Wrr napravit všechny pokažené příběhy dřív, než dorazí vlak do cílové stanice?... celý text

Přidat komentář

Syllvanium
29.03.2022 5 z 5

Medvěd Wrr a jeho knižní svět je můj oblíbený vesmír. Doporučuju přečíst obě knížky po sobě, první "Po přečtení zavřít," následně "Zachraň knižní svět" - příběh na sebe přímo navazuje a vyplňuje ta prázdná místa, na která si zde někteří čtenáři stěžují. (Samozřejmě to není zcela dokonalé, ale víme, dokonalost je urážkou bohů.)

Pokračování dobrodružství Medvěda Wrr začíná přesně tam, kde skončila první knížka, a roztáčí to na plné obrátky. Wrr musí napravit pomotané příběhy dřív, než je zlotřilý Crocs vypustí do světa a zničí nejen oblíbené pohádky a příběhy, ale i dobrou pověst vynálezce Edwarda a jeho tiskařského stroje. A že to bude jízda. Nevím, jestli mě víc bavil drak s límcem kolem krku, ve kterém se chudák málem utopil, nebo ubohý tučňák, snažící se postavit svůj ledový domeček na sluncem zalité louce, zatímco si na něj brousil zuby vlk.
Ano, knížka se dospělému jeví jako krátká, ale malé dítě, které málokdy udrží pozornost upřenou na jedinou věc nebo činnost, její spád zajisté ocení. Jako úžasný bonus vidím nepopsané ilustrace, které dětem umožní vymýšlet si vlastní povídání o tom, jak byl příběh popletený a jak ho Wrr napravil.

Knížka u nás doma vyvolala menší rozpaky, protože drahý nerad vidí potupu majestátních draků, ale na stranu druhou, jako rodilý Hradečák, hlasitě oceňoval každou narážku na Hradec, která se v knížce objevila. A když pomineme naše osobní zaujetí draky, kteří obvykle musí nejen přežít, ale především vyhrát, tak je celkové hodnocení této knížky velmi pozitivní.

Knihu rozhodně doporučuji, a pokud vás tento vesmír pohltí stejně jako mě, doporučuju poohlédnout se po karetních hrách, které vychází z těchto knih.

broskev28
12.01.2022 4 z 5

Před četbou druhého dílu jsem si znovu pročetla první, a dobře jsem udělala. Možná i díky tomu se mi kniha Zachraň knižní svět! líbila více než první díl. Nesdílím názory některých komentářů, že je kniha krátká, naopak. Právě ty nahozené nápady umožňují nám čtenářům vymýšlet další možnost. A hledat v obrázcích, to je kapitola sama pro sebe, krásné, vtipné, poučné.
Takže já jsem se báječně bavila a knihu určitě našim dětem doporučím.


Helianthus
14.02.2021 4 z 5

Stejně jako u prvního dílu i tady jsou nádherné ilustrace a nápad s popletenými hrdiny je výborný. Jen je dle mne škoda, že právě ta část o popletených příbězích je tak krátká.

Tondavejtaha
02.01.2021

Velice pěkná knížka, kterou lze jedině doporučit. Ilustrace jsou neskutečně pěkné a zdařilé. Taktéž mi zprvu přišel příběh trochu krkolomný, ale ... ale pokud knížku nečtete klasicky dětem před spaním, kdežto začnete s ní pracovat jako s komiksem, zjistíte že text tvoří jen kostru příběhu a ilustrace dovolují tento příběh roztáhnout do hloubky. Knížka se tak při každém dalším čtení mění a nabízí prostor pro otevření fantazie do dalších rozměrů - například v pasáži, kde medvěd Wrr zachraňuje postavy rozházené mezi knížkami je neskutečný prostor pro vymýšlení dalších zamotaných příběhů z dětem známých pohádek. Myšlenka knihy tak přímo vybízí k jejímu dalšímu a dalšímu přečtení, protože je vždy jiná. Dávám deset hvězdiček, protože pět je pro tak skvělou a nadčasovou knížku málo.

Alyothe
29.12.2020 5 z 5

Medvěd Wrr opět nezklamal a již podruhé nás potěšil cestou do nitra knižních příběhů. Knížka je zábavná a velmi mile ilustrovaná. Vytknout lze jen to že se je tak krátká, protože s tím jak svižně děj plyne jsme hned na konci. Rádi si jej čteme dohromady s prvním dílem. Medvědovi dáváme 5⭐ z 5. Těšíme se na další příběhy této povedené bandičky.

muchomurka
31.10.2020 4 z 5

Skvělá knížka, velmi mě nadchla. Krásné ilustrace a napínavý příběh. Jediné, co bych vytkla, je, že příběh je příliš krátký. Myslím si, že by snesl mnohem více stran a to hlavně v pasáži o popletených příbězích. Věřím, že ani dětem by to nepřišlo dlouhé a nezajímavé.
Ale co mě mátlo, bylo uspořádání textu na některých dvoustranách. Najít, jak jde text správně po sobě, mě rušilo od čtení.
Jinak super a píši si ji na seznam knih, které nutně musím pořídit do knihovničky pro naši prďolku.

Kikulka97
27.09.2020 3 z 5

Nádherné ilustrace, opravdu boží......ale příběh krkolomný a zbytečně složitý. vyřešit na pdesáti stránkách staré nedorozumění a ještě tam do toho zachraňovat svět....méně je více pánové, příště na to prosím myslete ;)

TerJac
16.06.2020 3 z 5

Trochu zklamání. Pěkně nakreslené, ale to je asi tak vše. Příběh mohl být určitě propracovanější.

ADE138
05.06.2020 4 z 5

Krásně ilustrovaný příběh o knížkách a jejich hrdinech. Text vhodně doplňuje obrázky. Děti baví hlavně při hlasité předčítání

Autoři knihy

Jaromír Štejnar
česká, 1986
Michal Široký
česká, 1986

Kniha Medvěd Wrr - Zachraň knižní svět! je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x