Helen_ Helen_ komentáře u knih

☰ menu

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Za cca 3 týdny přečtena celá série. A byla to teda jízda, hodně dlouho jsem nečetla takhle napínavou knihu nebo dokonce celou sérii. Poslední díl mi teda přišel dost přeplácaný, občas jsem se ztrácela. Dle mého názoru měl autor strašně moc nápadů (skvělých nápadů), ale nacpat to do jednoho dílu bylo podle mě moc. Samozřejmě chápu, že to má propletený skrz celé 3 díly a má to moc dobře promyšlené, ale na mě to fakt bylo moc. Ale i tak 4*

24.04.2022 4 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Achjo, tak tohle byl pro mě obrovský krok vedle. Knížku jsem četla v rámci Čtenářské výzvy a rozhodovala jsem se mezi touto a Příběh služebnice. Tahle měla o dost vyšší hodnocení (a méně stránek). A celých 7 dní, co jsem se trápila s touhle knihou, jsem litovala, že jsem nesáhla po Příběhu. Příběh je totiž to, co tahle kniha postrádá. Otáčela jsem stránku po stránce a očekávala, kdy se konečně něco stane, nějaký zvrat, něco, co by mě konečně vtáhlo do děje. Hmm, tak nic. Bezduché tlachání v podstatě o ničem, až moc sebevražd na relativně tenkou knihu, prostě nuda. A já se ptám, jak to, že je tahle knížka tak opěvovaná a má tak vysoké hodnocení? Je tady něco, co mi uniká, nějaké prozření, které by mě donutilo dát víc než jednu hvězdu? Protože jediné nutkání, co jsem zatím měla, bylo mrsknout čtečkou o zeď a nikdy se k téhle knize nevracet. Ale na to moc miluju svoji čtečku a nesnáším rozečtený/nedočtený knihy. Takže zkráceně: za mě velký špatný a od autora už nikdy nic číst nebudu.

26.02.2022 1 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Větší bezduchou slátaninu jsem snad nikdy nečetla. Všechny postavy (kromě psa) byly na facku, Diane byla ufňukaná, drzá a naivní nána, která se chovala jako kdyby ji bylo 16, nějak si ji nedokážu spojit s dospělou ženskou, která měla manžela a dítě. Edward byl nevychovanej, ale o něco snesitelnější než Diane. Název knížky je dost zavádějící, v knížce je sotva někdo šťastný, ani jednou tam nikdo nečetl žádnou knížku a kávu tam pili tak třikrát. Místo toho tam neustále někdo pil alkohol a bánil jednu cigaretu za druhou. Četla jsem tuhle blbost jenom kvůli výzvě, druhý díl určitě číst nehodlám a spisovatelce se do konce života budu vyhýbat obloukem. Jednu hvězdičku dávám za svižnost příběhu, alespoň jsem to rychle přečetla a měla to rychle z krku.

06.01.2022 1 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Za dva dny dočteno. Díky krátkým kapitolám se to čte téměř samo.
Jediné, co mě trochu zklamalo, byl velmi urychlený konec, který se vešel do téměř jedné, už tak krátké, kapitoly.
Ale jinak doporučuji, vůbec jsem netušila jak to dopadne. Od autora si určitě přečtu další jeho díla.

03.05.2020 5 z 5


Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

Takhle jsem se dlouho nenasmála :D

29.01.2017


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Jelikož si všichni knihu chválili, na její čtení jsem se těšila. Bohužel musím říct, že mě velice zklamala. Knize jsem věnovala týden a ani za ten týden jsem ji nedočetla, protože mě tak nehorázně nudila. Pár světlých chvilek měla, vtipná byla opravdu málo.
Po této zkušenosti s Analfabetkou, čtení jeho druhého "bestselleru" budu muset hodně zvážit.

11.09.2015 2 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Knihu jsem četla díky své matce, která si jí velice chválila. Nemůžu říct, že se mi to nelíbilo, jako většina negativních komentářů tady. Naopak. Kniha je velice dobře čtivá, když bych to sečetla, celou trilogii jsem měla přečtenou za nějaký měsíc. Christian má silnou minulost, která má následky v podobě jeho dominance. Celý děj dává smysl, nejsou tam žádné nepochopitelné části.
S knihou jsem byla spokojenější než s filmem, který byl naprosto jiný a mnoho věcí v něm chybělo. Spousta lidí mi říkala, že vůbec nechápou Christianovo chování. Pouze jsem se usmála, protože díky knize ho chápu.
Každopádně, já osobně trilogii doporučuji přečíst, ovšem záleží na vás, jestli hodláte propustit uzdu fantazie :)

24.06.2015 4 z 5