Heisenberg Heisenberg komentáře u knih

☰ menu

Calvin a Hobbes Calvin a Hobbes Bill Watterson

"Čau tati. Jsou tři ráno, takže hádej: odkud volám?!" ... Smíchy jsem slzil, smíchy jsem se dusil. Neskutečné humorný komiks a první kniha z legendární komiksové série. Nejraději mám část, kdy Hobbes filozofuje nad láskou. Takový typ absurdního humoru ze srdce miluji ... "Ztratili jsme se." "Jsme badatelé. Slovo ztratit se v našem slovníku nenachází." "A co slovo mamí?" "Ehm... mamí!"

17.04.2018 5 z 5


Hodina slávy Hodina slávy Bryan Lee O’Malley

Parádní zakončení nejspíše nejujetější komiksové série, která ale svým vytříbeným humorem není zrovna pro každého, ale je tak zábavná a originální, že stojí za přečtení, a dokonce v sobě nese poselství, že existují holky, za které je radno bojovat - a tato série toto téma bere doslova. Mimochodem, Young Neil to zabil ;) ... PS: Nejlepší kresba ze všech knih.... "Prosím, Scotte, vyspi se s někým. Začínáš být fakt nudnej." "Užívám si poklidný život, Wallaci."

17.04.2018 5 z 5


Proti celému vesmíru Proti celému vesmíru Bryan Lee O’Malley

Další parádní a maniakální dávka originality, ujetosti a ztřeštěnosti, která zároveň pokládá základy pro skvělé finále... "Páni! Jak jste se dostali tam nahoru?" "Zkus schody."

17.04.2018 5 z 5


Na vlastních nohou Na vlastních nohou Bryan Lee O’Malley

Nejkomičtější kniha z celé série. Ne nadarmo se říká: v jednoduchosti je síla... "Jasně, mazlit. Tak prostě dělejte, jako bych tu nebyl." "Ehm... takže, cheš se muchlovat?"

17.04.2018 5 z 5


Nekonečný smutek Nekonečný smutek Bryan Lee O’Malley

Teprve až neskutečně ujeté finále vytáhlo na 5*... "Ani hnout! Veganská policie!"

17.04.2018 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Koukněte: Kozy! (.Y.)... Lepší a zábavnější verze Robinsona nejspíše neexistuje. The Martian je totiž neskutečně čtivá kniha o lidské vynalézavosti a důvtipu, která se čte doslova jedním dechem, čtenáře chytne a nepustí a v prvé řadě jej vezme na napínavou a přitom humornou jízdu na Rudou planetu. Smekám klobouk a tleskám autorovi, že napsal něco jen tak nevídaného v literárním žánru. Jedna z nejlepších knih, co jsem za poslední dobu četl... "Není mnoho lidí, kteří se můžou pochlubit tím, že zdemolovali kosmickou loď za tři miliardy dolarů, ale já jsem jedním z nich."

08.04.2018 5 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Stephen je prostě King. Protože jen málokterý autor se může pochlubit tím, že je jeho prvotina kvalitní a úspěšná. Skvělá kniha, která se čte sama a jedním dechem. Pan King je nejen spisovatelský mistr, ale i slušný psycholog.

08.04.2018 4 z 5


Domeček pro panenky Domeček pro panenky Neil Gaiman

Až jsem snil blahem... Fantazie Neila Gaimana nezná hranic.

27.03.2018 5 z 5


Proti zbytku světa Proti zbytku světa Bryan Lee O’Malley

Slabší kousek, než předchozí kniha. Dialogy nejsou jako minule tak vytříbené, ale jsou spíše více jednoduché, a jakoby odfláklé. Humor mi zde přišel na rozdíl od prvního dílu až nějak moc naivní, stejně tak děj, protože první kniha v sobě nesla tolik ironie a satiry, že jsem se musel pokaždé nahlas smát. Jenže tentokrát jsem se maximálně pousmál. Doopravdy, raději chci a uvítám výstižný humor, než přeslazené romantické situace a řečičky. Kdybych měl vybrat nejlepší část nebo moment, tak je to určitě recept na veganskou sekanou...

07.03.2018 4 z 5


Vypečený život flákače Vypečený život flákače Bryan Lee O’Malley

Nejšílenější komiks (a to se jedná o teprve první knihu ze série), co jsem kdy nejspíš četl. Dlouho se mi u komiksu nestalo, abych se u něj takhle nahlas smál. Kresba je jednoduchá, ale přidává na originalitě. Jsem velice zvědav na další díly... "Hádej, kdo se opiiiiil!" "Hádám, že Wallace." "Tak to hádáš správně!"

05.03.2018 5 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Tak jsem se konečně dostal k velmi neopěvované Bouřkové sezóně. A co k tomu říci? Zjednodušeně a ve zkratce: není to ono. Tahle kniha je čtivá, ale nedostala a nepřekvapila mě tak, jako předchozí knihy. Zápletka se mi líbila, kniha se mi celkově taky líbila, ale když se nad příběhem hlouběji zamyslím, tak je to vlastně jeden velký mišmaš a slepenec událostí. Bohužel, nejslabší kousek z celé série. Pěkně čtivé, ale ne tak kvalitní, jak jsem očekával. Alespoň jsem se zlepšil v latině...

05.03.2018 4 z 5


Poslední z nevinných Poslední z nevinných Ed Brubaker

Tohle jde komentovat jedním slovem: dokonalost. Jedna z nejlepších komiksových knih.

21.01.2018 5 z 5


Každý je zločinec Každý je zločinec Ed Brubaker

U tohohle prostě musíte stříkat blahem a nadšením... po Skalpech je Criminal nejlepší komiksová série, jakou jsem kdy četl. Prostě dokonalost sama. Více slov chvály nejspíš netřeba...

07.01.2018 5 z 5


Zaklínač – komplet 8 knih Zaklínač – komplet 8 knih Andrzej Sapkowski

Po sérii Harry Potter, můj nejoblíbenější, nejlepší a nejkrásnější komplet co mám v knihovně. Sapkowski je jedním slovem borec.

01.12.2017 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Jen ve zkratce: Tahle kniha byla jako stvořená přímo pro mě, ani jediný moment jsem se nenudil, nenašel jsem jediné slabé místo. Do četby jsem byl tak zažranej že jsem knihu měl po necelých 4 večerech přečtenou. Všechny kulturní reference mě potěšily. Příběh měl pěkný spád a výbornou gradaci, pěkně pracoval s postavami. Akce zde byla pěkně divoká, hravá a dravá. Prostě a jednoduše: Ready Player One je jedna velká jízda, totální nářez. To vše ze mě mluví asi můj vnitřní geek, ale je to tak, jsem nehorázně nadšen. Kniha se nemusí líbit každému, ale já si ji neuvěřitelně užil. Jedna z nejlepších knih, co jsem v poslední době četl, a od teď i jedna z mých nejoblíbenějších. Jsem zvědav, jaká bude adaptace Stevena Spielberga, už se moc těším. A hlavně, díky Ernestu Clineovi za jednu z nejoriginálnějších knih jaká byla kdy napsána. Jen a jen doporučuji!

05.11.2017 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Abych pravdu řekl, a omlouvám se těm které možná urazím, ale původně jsem chtěl dát za 4* - každý má rád samozřejmě něco jiného a každý se může vyjádřit. Ale kvůli tomu konci, podle mého názoru trochu uspěchanému, který je přitom ale tak skvělý musím dát maximální hodnocení, až mi ta slaná voda co mi teče z očí ukápla. Problém je asi v tom, že kniha je spíše pro ženské pohlaví, ale to ji neubírá na kvalitě, ale já jsem prostě chlap :D Některé části jsou nezáživné, ale ne natahované, a nenudí. Některé části jsou velmi pěkně emocionálně vypjaté, ale díky bohu ne přeslazené. Některé části jsou velmi vtipné, a neurazí. Někdy jsem prostě nadával na ty namyšlené americké paničky, a to je dobře, když ve vás kniha vyvolá všelijaké emoce. Někdy jsem prostě valil bulvy, a přitom ty momenty nebyly až moc "drsné", ale přitom velmi silné. Moc se mi líbí, jak autorka takhle pěkně vyvážila misku vah. The Help je prostě takový ten typ knihy, který vás v uvozovkách "nenadchne", nic se v ní "neděje", ale přesto vás to nějakým způsobem uchvátí a prostě se vám ta kniha líbí. Jsem spokojen. Slabších 5* = 90%

11.10.2017 5 z 5


To To Stephen King

Nebudu se déle rozepisovat, ačkoliv bych chtěl. Prostě si TO vemte do rukou a čtěte, ale pozor, ať vám ta kniha neutrhne obě ruce ;) Beru IT spíše jako skvělé drama s hororovými prvky, a proto je kniha u mě tak kvalitní. Kdybych měl vybrat nejhrůznější pasáž, tak je to určitě ta jak Beverly a celý klub Smolařů... no, kdo přečetl pochopí.... Jinak jsem se u téhle knihy přímo VZNÁŠEL blahem. Úplně jsem se jakoby vrátil do mého dětství, kdy jsem úplně celý den, od slunného rána až po černočernou tmu, strávil venku s přáteli (místo s kameny jsme meli bitku s šiškami) a byl jsem šťastný jako klaun... jo, a od přečtení knihy budu mít ke klaunům a balónkům velmi negativní názor. Ne nadarmo má pan Stephen příjmení King. Je to bůh.

07.09.2017 5 z 5


Coffey na míli Coffey na míli Stephen King

Nejlepší finální kapitola jakou jsem kdy mohl tu čest přečíst u nejlepší knihy jakou jsem kdy četl. Nemám dalších slov. Tohle nejde jen tak popsat. To se musí přečíst.

22.08.2017 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Další skvělá kniha od Mistra Hororu, Stephena Kinga. Zde je vidět, že King není jen spisovatel, ale i docela slušný psycholog. On sám je ale i tak trochu psycho. Nic ve zlém, jen v tom dobrém. Po přečtení určitě doporučuji zhlédnout stejnojmenný film.

09.08.2017 5 z 5


Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Mlčení jehňátek je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Proto jsem neváhal a sáhl po předloze k tomuto oskarovému snímku. A musím říct že se to vyplatilo. Po celou dobu čtení jsem si jen říkal: "Tohle je geniální." ... a taky že je! Thomas Harris má příběh tak dobře vypilovaný, že tomu nechcete ani věřit. Charaktery postav jsou vypracované do nejmenšího detailu. Nemám slov. Tohle je prostě dokonalost v kriminálním žánru. Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl. Určitě doporučuji. Ihned!

09.08.2017 5 z 5