Hauhau Hauhau komentáře u knih

☰ menu

Naše vtipná historie Naše vtipná historie Pavel Kantorek

Aby milovníci Pavla Kantorka nebyli zklamáni - jedná se převážně o kresby již uvedené v knihách HISTORICKÉ OKAMŽIKY (SNK 1991 a X-Egem 2000). Kdo knihu dříve vydanou ve sbírce nemá, mohu jen doporučit.

11.01.2024


Nově objevené vtipy Nově objevené vtipy Pavel Kantorek

Za mě obrovské zklamání. Nikoli z kreseb a humoru oblíbeného autora, ale z přístupu vydavatele. Zcela mimo je název "NOVĚ OBJEVENÉ VTIPY", i věty z předmluvy (str. 5): "Tato kniha přináší nově objevené vtipy vybrané z jeho pozůstalosti. Většina z nich je přetištěna přímo z autorových originálů a v tištěné podobě vycházejí vůbec poprvé."

- Z neznalosti vydavatele nebo úmyslu vydělat jde o lež, kdy naprostá většina vtipů již byla po roce 1989 uvedena a často opakovaně ve více knihách (např: Zvířátka / vyd. Fragment, Bajky pro každého 1-4 / vyd. Svět v obrazech).
- Vtip navíc postrádá text na straně 116, kdy křečkům se diamanty cpou do žgrání a nikoli do "žraní". Na straně 59 má být na konci věty otazník, kdy tečka opět zabíjí pointu.
Pro první setkání s Pavlem Kantorkem přínosná publikace, pro znalé naprosto vyhozených 329,-Kč.

Aby milovníci Pavla Kantorka nebyli zklamáni - od stejného vydavatele Grada - Cosmopolis je aktuálně k sehnání i "NAŠE VTIPNÁ HISTORIE", což je podobný případ, kdy se jedná převážně o kresby již uvedené v knihách HISTORICKÉ OKAMŽIKY (SNK 1991 a X-Egem 2000). Zde se ale neuvádí, že jde o specialitu a kdo knihu dříve vydanou ve sbírce nemá, mohu jen doporučit.

11.01.2024


Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Zajímám se o osobní rozvoj, zdraví, ani duchovní život mi není cizí. Kniha se dá shrnout do pár vět. Za úplně všechny Vaše problémy (finanční, zdravotní, vztahové, ...) může to, že se podceňujete a nemáte se rádi. Slovní spojení: "Jsem k ničemu." je zde stejně často jako zmínka o Bohu a "láska", která podle autorky vše vyřeší. Mějte se rádi, věřte sobě a Vesmíru, pak všechny Vaše problémy pominou. Budete zdraví a bohatí na duši i materiálně.
Kapitola "Přehled" obsahuje dlouhý seznam:
PROBLÉM / PRAVDĚPODOBNÁ PŘÍČINA / NOVÉ MYŠLENKOVÉ SCHÉMA
Zde jsem ještě více nabyl dojmu, že autorka psala tuto knihu na psychiatrické klinice.

28.09.2023 odpad!


Psychologie peněz Psychologie peněz Morgan Housel

Dokonale popsaný vztah k penězům a investování, praktická sdělení jak to s financemi chodí. Srozumitelná doporučení i popisy chyb. Základní, ani střední vzdělání finanční gramotnost naprosto neřeší, i když peníze náš život zásadně ovlivňují. Doporučuji všem, zvláště mladším ročníkům. Za mě jedna z nejlepších knih na toto téma pro obyčejného člověka.

26.09.2023 5 z 5


Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší? Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší? Stephen Kopecky

Vyhozené peníze. Psáno Američanem pro Američany a tento styl omílání problémů dokola s obecným řešením mi naprosto nesedl. Opakované zmínky o cholesterolu mi připadají, že se pan Kopecky zasekl v minulém století. Od třetiny jsem přeskakoval odstavce, pak celé stránky. Přínosné informace z této knihy by se vešly na jeden list. Pokud se chcete opravdu něco o zdraví a delším životě dozvědět, včetně jak na to, poohlédněte se jinde. Za mě velké zklamání o to více, že autor působí na MAYO CLINIC. Jedna hvězdička za optimismus, že i malé změny se na Vašem zdraví mohou projevit.

26.09.2023 1 z 5


Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

Knihu jsem četl několikrát, pomohla mi pochopit mnoho věcí ve vztazích. Dal bych ji jako povinnou četbu ..náctiletým.

26.09.2023 5 z 5


Koule Koule Michael Crichton

Napětí, tajemno a očekávání mi dělalo společnost dva večery, tedy spíše dvě noci do svítání. Nebylo možné se odtrhnout. Následně bylo překvapením, že film celkem věrně knihu kopíruje. Jedna hvězda dolů za místy nereálný děj.

16.02.2020 4 z 5


Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Taková kniha pro horních deset tisíc jak se zdravě žije, když máte dostatek peněz a času. Nic nového co by již nebylo napsáno jinde, tu a tam skrytá reklama. Jedna hvězda za osobní poodhalení soukromého života autorky.

16.02.2020 1 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Po pár stránkách jsem začal přeskakovat celé odstavce a asi ve třetině knihu odložil ... v každé větě slovo Hygge na různé způsoby až se Vám zprotiví, stejně jako neustálé připomínání, že pouze Dánové vědí jak vytvořit pohodu. Zdlouhavé, o ničem novém, ztráta času.

16.02.2020 odpad!