Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší?

Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší? https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518146/bmid_mayo-clinic-jak-zit-dele-a-citit-se-VK6-518146.jpg 4 4 3

Kniha přináší řadu konkrétních cenných rad, jak postupnými a pozvolnými změnami životního stylu ochránit své zdraví – a to v každém věku. Právě snadnou proveditelností těchto doporučení v každodenním životě se tato kniha liší od většiny titulů, které dosud u nás i ve světě vyšly. Všechny tyto změny nás navíc ochrání před kardiovaskulárními onemocněními, ale i před ostatními vážnými civilizačními onemocněními, jako je rakovina, cukrovka či Alzheimerova choroba. Na vydání české verze této knihy se přímo podílejí i respektovaní čeští kardiologové a internisté, kteří knihu doplnili o odborné komentáře. Proto tato kniha, byť byla původně napsána v Americe, je vysoce aktuální i pro české čtenáře. ODBORNÍ EDITOŘI ČESKÉHO VYDÁNÍ: assoc. prof. Tomáš Kára, prof. Aleš Linhart, prof. Petr Ošťádal, prof. Miroslav Souček, prof. Miloš Táborský a prof. Michal Vrablík Vydání této knihy je podpořeno edukačním grantem České kardiologické společnosti.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdravotnictví
Vydáno: , Jota
Originální název:

Live Younger Longer: 6 steps to Prevent Heart Disease, Cancer, Alzheimer's, Diabetes and more , 2021


více info...

Přidat komentář

Hauhau
26.09.2023 1 z 5

Vyhozené peníze. Psáno Američanem pro Američany a tento styl omílání problémů dokola s obecným řešením mi naprosto nesedl. Opakované zmínky o cholesterolu mi připadají, že se pan Kopecky zasekl v minulém století. Od třetiny jsem přeskakoval odstavce, pak celé stránky. Přínosné informace z této knihy by se vešly na jeden list. Pokud se chcete opravdu něco o zdraví a delším životě dozvědět, včetně jak na to, poohlédněte se jinde. Za mě velké zklamání o to více, že autor působí na MAYO CLINIC. Jedna hvězdička za optimismus, že i malé změny se na Vašem zdraví mohou projevit.

Verii_chan
24.07.2023 5 z 5

Tuhle knihu doporučuji každému, kdo se alespoň trošku zajímá o zdravý životní styl a není mu lhostejné jeho zdraví
Kniha je určena lidem jakéhokoliv věku, protože jak zmiňuje i autor, s kroky ke zlepšení našeho zdraví je možné začít kdykoliv.

Autor této knihy je kardiologem, který se zaměřuje především na prevenci kardiovaskulárních a dalších civilizačních onemocnění. Sám ve svém životě dvakrát porazil rakovinu, což ho velmi namotivovalo pomáhat ostatním lidem, aby se tomuto mohli vyhnout.

Zastává tvrzení, že i malé krůčky jsou ve výsledku velkým pokrokem ve zlepšení našeho zdraví.
"Nemoci skutečně pramení ze všech drobných, zdánlivě nezávažných rozhodnutí, která činíme každý den. Nakonec si však tato rozhodnutí vyžádají svou daň."

Postupně se dostává přes jednotlivé aspekty, které zde hrají velkou roli: strava, fyzická aktivita, spánek, stres, kouření a alkohol.
Moc se mi líbí jeho kapitoly o stravě, kde vyzdvihuje převážně středomořskou kuchyni, která se skládá hlavně z ovoce, zeleniny, ořechů, luštěnin, mořských plodů,..

Jsem vděčná za spoustu nových poznatků a tipů. Taky mám konečně motivaci zvládat každý den svých 10 000 kroků, místo těch průměrných 6 000, které poslední dobou mám:(


momo67
18.07.2023 4 z 5

Konečne niekto kto pripúšťa, že aj malé pokroky sú pokroky a že pomalá evolúcia je častokrát úspešnejšia ako radikálne zmeny. A neplatí to len v oblasti zdravia.

Autorovy knížky

2023  75%Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší?

Kniha Mayo Clinic: Jak žít déle a cítit se mladší? je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x