Hanisek Hanisek komentáře u knih

☰ menu

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

(SPOILER) No čtivé to je jako vždy. Ale... mám pocit, že celou dobu čtení mě neustále napadalo- proč jako a jako vážně?

Spoiler......Spoiler

Nesta nikdy nebyla typická sympatická hrdinka, ale to co se z ní nakonec stane, mě nijak nenadchlo. Hodná Nesta je pro mě trochu takový oxymoron. To vážně nemohla zůstat trochou potvora?

Upřímně arogantní Nesta, která v podstatě nemusí hnout prstem a kouzelné relikvie k ní prostě doletí a poslouchají na slovo. Její neomezená moc, kterou se nijak neučí ovládat jí prostě poslouchá a bez sebemenšího výcviku jí nakonec použije jak má aniž by jí to vyčerpalo. Sakra proč to už nepoužila za války? Z trosky za půl roku Valkýrou, co sundá všechny vycvičené Ilyrijce, jako vážně. Hrozba královny, která je prakticky hned vyřešena. A jak to, že si jen tak upraví tělo? Moc paní smrti má jako něco společného s přeměnou? A to nekonečné fňukaní Nesty, jak si nic nezaslouží a jak všechny nenávidí, aby to pak přešlo vlastně všechny miluju. No nenadchlo mě to.

Možná to mělo být jen o jejím vztahu s Cassianem, bez záhadných Klenotů. Trošku mám pocit, že teď všichni ostatní působí jak trubky, bez moci. Protože na co Nesta sáhla to hned vyšlo.

A upřímně, mě tedy Gwyn, jako možná budoucí partnerka Aze nenadchla, nevím proč si to všichni přeji. Ti dva tam spolu měli na 700 strankach dvě věty. A ty mě vážně nepřesvědčily. Jako kamarádka klidně.
Upřímně bych byla ráda, kdyby byl s Elain. Konečně by mohl být vztah, který si vyberou oni a né že jím to určí nějaká magie druha a družky. Konec konců víme, že to nemusí být zárukou šťastně až navěky.

06.03.2022 3 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Příjemná romantika z krasobruslařského prostředí. Musím říct, že tyhle mužské hrdiny v jejích knihách vážně můžu. Konečně to není jeden badboy vedle druhého. A pomalu rozvíjející vztah je vážně super. Moc doufám, že tu vyjde i kniha Dear Aaron, která vypráví o sestře Ruby. A vlastně téhle knize předchází.

06.05.2021 5 z 5


Sny o pádu Sny o pádu Karen White

Tahle kniha je velmi povedená. Řekla bych, že se dá přirovnat ke knihám od Mortonove. Rodinná tajemství, které se postupně rozplétá a musím říct, že konec jsem nečekala. Měla jsem hodně tipů, co se stalo, ale na ten praví mě vůbec nenapadl. Snad vyjdou další knihy této autorky

24.08.2020 5 z 5


Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Nápad dobrý, ale bylo to strašně uspěchané a povrchní. Než jste se rozkoukali už byla hlavní hrdinka jinde. Vše se dělo skokově a bez emocí. Vlastně mi bylo dost jedno, kde a s kým bude. Ani konec se mnou nic neudělal. Škoda

16.05.2020 3 z 5


Osvětimský proces Osvětimský proces Annette Hess

Velké zklamání. Název je naprosto zavádějící. Samotný proces je tu spíš takový doplněk. Opravdu škoda, těšila jsem se na zajímavé téma, které tu bohužel nebylo moc rozvinuté. A příběh samotné hrdinky byl předvídatelný. Takový tohle se stalo a tak to je.

14.05.2020 2 z 5


Stůjte si za svým - I citliví lidé se dokážou vymezit Stůjte si za svým - I citliví lidé se dokážou vymezit Doris Dahlin

Tuhle jsem si koupila že zajimavosti. A taky abych se konečně naučila, trochu nastavit hranice. Čte se to dobře a je to srozumitelné. Uvidíme jestli budu schopná načerpané informace použít i v životě.

16.04.2020 4 z 5


Po stopách stoleté dámy Po stopách stoleté dámy Lenka Pecharová

Takový průlet 100 lety naší republiky. V knize jsou krátké, jakoby ,,novinové zprávy "z každého roku. Nejdete zde zde známé i méně známé události, které jsou snáší zemí spojte spojeny.

06.04.2020 4 z 5


Jakou barvu má pondělí Jakou barvu má pondělí Carrie Cariello

Po knize jsem sáhla díky čtenářské výzvě. Téma autismu je stále potřebné. Líbil se mi zase trochu jiný pohled na věc. Tedy v tomto případě americký pohled na věc. Život početné rodiny v Americe, kde jsou úplně jiné možnosti než u nás, a kde se na lidi s autismem dívají více otevřeně.

06.04.2020 4 z 5


Nejkrásnější židovské pohádky a legendy Nejkrásnější židovské pohádky a legendy Gertrude Landa

Židovské pohádky a legendy se mi líbí. Jedná se spíše o verzi pro dospělé. V některých pohádka jsem poznávala nám dobře známé pohádky. Knihu beru jako zajímavý pohled na známé příběhy. Je dobré se někdy na věci dívat z jiného úhlu.

04.04.2020 4 z 5


Štvanice Štvanice Patricia Briggs

Celkem zajímavý koncept vlkodlaků. Někdy se mi příběh zdál moc uspěchaný. Jako odpočinková knížka, ale dobré. Jsem zvědavá na další díly.

04.04.2020 4 z 5


Po stopách baroka v Čechách Po stopách baroka v Čechách Martin Bedřich

Pokud hledáte způsob, jak dětem ukázat kousek naší historie. Tak tahle knížka je jistota. Krásně a jednoduše podané informace o krásách baroka v České republice. V knize jepopsáno historické pozadí, vyzvednuté důležité osobnosti dané doby, ale také popis života lidí. Takové povedené pokračování knihy Po stopách Karla IV.

02.04.2020 5 z 5


Vílí býlí Vílí býlí Radomír Socha

Příběh plný kouzel a vůně bylinek. Moc se mi líbí informace o využít bylinek a jejich léčivé účinky. Příběh se čte jedním dechem a ty ilustrace :-) nádhera. Paní Chlupíková je prostě kouzelnice.

02.04.2020 5 z 5


Příběhy z amazonského pralesa Příběhy z amazonského pralesa Patrick Agot

Příběhy z amazonského pralesa, jsou za mě spíše určeny starším dětem. Už kvůli poselstvím, které v sobě jednotlivé příběhy ukrývají. Knížka má krásné ilustrace, které hezky dokreslují jednotlivé příběhy.

30.03.2020 4 z 5


Pořádek v pokoji, pokoj v duši Pořádek v pokoji, pokoj v duši Gretchen Rubin

V této zvláštní době, která teď panuje jsem se rozhodla doma udělat pořádek ve všem. K tomu jsem si pořídit dnes moderní příručku, jak na to :-) Ze všech dostupných knih mě nejvíce oslovila tato, i díky krásně fialovo-růžové obálce. Líbí se mi, že autorka neklade důraz jen nato, jak si máte srovnat šuplík a přerovnat fotografie, ale hraje si s myšlenkou, že pořádek ve vnějším světě nám pomáhá mít pořádek i uvnitř sebe. A naopak. Knížka se dobře čte, není zbytečně moc dlouhá a dává Vám celkem jasné rady jak postupovat. Takže úklidu zdar.

30.03.2020 5 z 5


Kluci netančej Kluci netančej Olga Stehlíková

Dětská knížka na netradiční téma. Kluk, který tančí balet a nechce aby to věděli jeho spolužáci. Knížka popisuje boj s předsudky, ale také první lásku a velké přátelství. Jediné co mi opravdu vadilo, byla nespisovná a hovorová čeština. Některé obraty se vážně těžko četli a úplně si nemyslím, že by dětská kniha měla obsahovat chybný zápis slov ve stylu je to ftipný a vona.

29.03.2020 4 z 5


Příběh vážky Příběh vážky Monique Gray Smith

Velmi silná kniha o boji s alkoholem. Mladá žena propadne alkoholu a ztrácí sama sebe. Sílu postavit se svým démonům, jí pomůže znovu objevení svých kořenů. Je zde spousta sílí a poselství. Tato kniha patří k těm na které jen tak nezapomenete.

28.03.2020 5 z 5


Polibek vítězů Polibek vítězů Marie Rutkoski

Skvělá kniha, příběh byl napínavý a hlavní hrdiny mám moc ráda. Škoda že vyšla jen jako ebook. Hned bych si ji zařadila k těm prvním dvěma.

28.03.2020 5 z 5


Stopařem na této zemi Stopařem na této zemi Ladislav Heryán

Další milé setkání s mým oblíbeným pedagogem z VOŠ, který mě učil. Dodnes vzpomínám na hodiny, které vždy začínaly a končily hrou na kytaru. Pan Ladislav Heryán je krásný člověk a ráda se k jeho knihám vracím. Hlavně k té první Exotem na této zemi, protože některé z příběhu jsem měla možnost slyšet naživo přímo od zdroje. Ráda si je prostřednictvím knih znovu připomenu.

27.03.2020 5 z 5


Ella ve škole Ella ve škole Timo Parvela

Hodně povedená a vtipná knížka o nezbedné Elle. Musím říct, že jsem se vážně zasmála. Knížka je krásně ilustrovaná, jen mě mrzí že ilustrace nejsou barevné.

27.03.2020 5 z 5


Ella v Laponsku Ella v Laponsku Timo Parvela

Skvělé pokračování příběhu o nezbedné Elle. Tentokrát se jedná o jeden velký ucelený příběh, kde Ella vyrazí do Laponska. Opět veselá jízda od začátku až dokonce. Určitě doporučuji přečíst i předcházející dva díly.

27.03.2020 5 z 5