hanakm hanakm komentáře u knih

☰ menu

Počátek Počátek Dan Brown

Přečetl jsem od D. Browna všechny knihy kromě jedné, kde se vyskytoval R. Langdon. Vždy jsem tyto díla měl rád kvůli symbolice, architektuře apod. Bohužel musím říct, že po této knize už po další nejspíše nesáhnu. Dějová linka je stále stejná, dříve mi to nevadilo, ale pokud je to opravdu již několikátá kniha v řadě a dějové pojetí je dosti podobné, tak ten zápal z knihy, co jsem měl dříve, prostě vyprchal. Už asi po 150 stránce jsem nechtěl moc pokračovat dál, ale musel jsem to dočíst. Příjemným překvapením pro mě byl konec a vysvětlení určitých situací, které se staly v průběhu knihy. Závěrem tedy kniha není špatná, neurazí, ale pro dlouhodobé čtenáře D. Browna tato kniha nepřinese nic moc nového až na tu novou destinaci, kterou zde spisovatel zvolil.

23.03.2019 2 z 5


Vyhraj nebo se pouč - Trenérova cesta Vyhraj nebo se pouč - Trenérova cesta John Kavanagh

Ideální kniha pro všechny fanoušky MMA a Connora. John K. popisuje v knize stručně svojí cestu MMA. Odhaluje zde i pár pikantností ze života s Connorem, avšak pro větší fanoušky nebo lidi, kteří sledují MMA a Connora trochu déle, to úplně převratné novinky nebudou. Za sebe mohu říct, že pro mě tato kniha byla nutnost, dozvěděl jsem se více o tom, jak John nahlíží na tréninkový proces, na svoje zápasníky atd... Myslím si, že John nezacházel do úplných podrobností, co se týče Connora z důvodů toho, že mu tím dal prostor, aby si to později popsal sám ve svojí knize. Budu tedy doufat, že se tam Connor trochu více poodhalí ve věcech toho, když byl např. v gangu až po souboj s Khabibem. PS: Nemůžu si pomoct, ale horší knihu, co se týče korektury a chyb, jsem nečetl. Divím se, že to takhle mohlo nakladatelství dát do tisku!

25.12.2018 4 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Ke knize jsem se dostal jako spousta ostatních až po zhlédnutí seriálu, který naštěstí ještě není stále dotočený. Seriál jsem si zamiloval, ale chtěl jsem zjistit podrobnosti z knihy. Bál jsem se, že mě kniha nebude bavit, když jsem viděl seriál, ale je to přesně naopak. Díky knize si konečně mohu vyjasnit různé souvislosti a postavy, které jsem v seriálu přehlédl. Říkal jsem si, že po přečtení 1. dílu si dám odpočinek a přečtu si něco jiného, ale nejde to a musím pokračovat ihned 2. dílem, kde se prý má začít děj výrazně lišit od seriálové verze. Závěrem nemůžu říct nic jiného než to, že jsem Hře o trůny naprosto propadl. Winter is coming!

17.02.2018 5 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Tahle kniha patří mezi moje vůbec nejoblíbenější. Přišel jsem k ní až poté, co jsem viděl v kinech film a zamiloval jsem se do dálného východu. Knihu rozhodně můžu doporučit i pro lidi, kteří jako já napřed viděli film, protože děj se liší a je tam spousta pasáží, které se do filmu nevlezly.

17.02.2018 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Výborná kniha. Na mě možná byla až moc technicky zpracovaná přes všechny chemické reakce atd. Avšak je vidět, že si s tím autor opravdu dal záležet. Už teď se těším na její filmové zpracování.

25.08.2015 4 z 5