hajna hajna komentáře u knih

☰ menu

Carrie Carrie Stephen King

Má první knížka od Stephena Kinga a musím říct, že konec jsem čekala velkolepější, osoby propracovanější a více propracované detaily, které jsou Kingovi vlastní.

10.02.2013 4 z 5


Jeptiška / Rameauův synovec / Jakub fatalista a jeho pán Jeptiška / Rameauův synovec / Jakub fatalista a jeho pán Denis Diderot

Popravdě řečeno tuto knihu jsem četla dávno a pamatuji si pouze ty momenty zvláštní a dejme tomu zvrhlé. Má své kouzlo a myšlenku. Na toto dílo opravdu musíte mít chuť a trošku i odvahu:-)

07.02.2013 4 z 5


Matka Matka Karel Čapek

Přečteno za pár hodin, více citově propracovanější dílo.

07.02.2013 5 z 5


Věc Makropulos Věc Makropulos Karel Čapek

Vřele doporučuju, přečteno za jeden večer, kdo chce poznat Čapkovu tvorbu, šáhněte po tomto díle, nebudete litovat!:-) Oddychové a čtivé čtení, neobyčejné, poučné, ale zároveň upoutá vaši pozornost:-)

07.02.2013 5 z 5


Karel Čapek Karel Čapek František Buriánek

Kniha se na své čtenáře obrací s osudem jednoho z nejlepších českých autorů všech dob, vysvětluje jakou měrou se na jeho dílech projevuje a uplatňuje talent jak jeho, tak i jeho bratra. Neopomíjí ani historické okolnosti té doby a vysvětlení a vyznění jeho nejznámějších děl. Seřazuje zde také celou Čapkovu tvorbu již od roku 1916. V knize se objevují i zmínky o takových velikánech jako byl Edison, Dickens, Dostojevskij, Chamberlaine, Palacký a podobně. Doporučuji fanouškům Čapka, toto dílo má nezaměnitelnou hodnotu.

22.08.2012


Trudný konec ústřičného chlapečka a jiné příběhy Trudný konec ústřičného chlapečka a jiné příběhy Tim Burton

Naprosto degradující překlad, už nikdy víc!

15.07.2012


Tajný deník Adriana Molea Tajný deník Adriana Molea Sue Townsend

Příjemná a oddychová četba, krásné pozorování, jak děti sledují problémy, které se kolem nich dějí a jak řeší situace, jak jsme je řešili i my, hezké vidět, že v tom nejsme sami! Povedené!

14.07.2012 4 z 5


Skrytá láska Skrytá láska Barbara Taylor Bradford

Každý, kdo holduje braku, jen do toho!

11.07.2012


Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Ne vždy skvělý scénář dokáže v divadelním zpracování tak oslnit, jako je tomu v tomto případě. Konečně oddechovka, jak má být. Pane Goldoni, pane Donutile, tleskám.

16.06.2012