Ginny Ginny komentáře u knih

☰ menu

Povznesení Povznesení Stephen King

Taková slabá pohádka.

04.01.2020 2 z 5


Odvrácená strana matky Odvrácená strana matky Monika Valentová

Pravda o matkách. Ideální čtení pro ženy na mateřské. Knížka zachycuje denní strasti matky a umožňuje se dívat na "věc" s nadhledem a zasmát se jinak problémovým situacím. Text pobavil.

01.01.2020 3 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Napínák od začátku do konce! Kniha se krásně čte. Rozhodně si přectu další díl.

22.11.2019 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Trochu mi trvalo se začíst, avšak pak jsem nasála autorův styl a knihou jsem se nechala unést. Dojemný příběh, zlá doba. Máme se dobře.

18.11.2019 4 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

"Alkohol je anestetikum, pod jehož účinkem podstupujeme operaci života."

28.10.2019 4 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Skvěle napsané, napínavé, jen už trochu přehnaná Jurkova nepolapitelnost, téměř nesmrtelnost a dokonalost. Joona je skvělá postava, ale čeho je moc...

15.08.2019 4 z 5


Smrtelné stroje Smrtelné stroje Philip Reeve

Krásně čtivé!

15.01.2019 4 z 5


Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Překrásná knížka. Skláním poklonu autorce, jak dokonale něžně se jí podařilo napsat takový příběh. Děkuji.

29.07.2018 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Vcelku zajímavý děj. Jen mě z dění vytrhovaly neustálé přesuny k jiným dějovým postavám. Chvíli tady, chvíli tam.... Ale druhou knihu si určitě přečtu.

21.07.2018 4 z 5


Korálky v pupíku Korálky v pupíku Hana Poltikovičová

Milá knížka. Budu se snažit žít teď. Děkuji.

29.07.2017 3 z 5


OpRAWme se OpRAWme se Stanislav Skřička

Skvěle napsaná knížka. Díky ní jsem nahlédla do koutů dosud nepoznaných a díky laickému a srozumitelnému textu jsem porozuměla fungování lidského těla a jeho reakcím na dnešní nezdravý styl stravování. "Otevřely se mi oči." Z hrůzou jsem zjistila, jak se dnešní stravovací systém obrátil vzhůru nohama, jak se dnes za účelem zisku a kvantity šidí a mizí tak kvalita potravin, ba dokonce, jak je stávající potravinový boom jedovatý! Určitě se ze mě nestane vitarián konzumující pouze živou stravu, ale jistě začnu vyhledávat více stravu syrovou, omezím lepek ,mléko a další jedy které tělu škodí. Vlastně už po přečtení pár stránek jsem začala nad jídlem více uvažovat a nakoupila semínka, více ovoce a zeleniny. Jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou a děkuji tak autorovi za její napsání.

22.07.2017 4 z 5


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Taková oddychovka :)

12.06.2017 3 z 5


Srovnáno se zemí Srovnáno se zemí Richard Bachman (p)

Po dlouhé době kniha, kterou jsem neměla chuť dočíst. Po dvouměsíční pauze, jsem knihu přeci jen dočetla, ale to jen kvůli špatnému svědomí :-) Kniha mě nijak neoslovila, nebyla jsem schopná vcítit se do pocitu hl. postavy a ani jsem o to nestála.

24.02.2015 2 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Tato kniha mě nijak neoslovila. Nějak mě nedokázala vtáhnout do děje. Necítila jsem žádné napětí, žádné vzrušení. Knihu jsem přečetla a odložila. Nezanechala ve mě žádné emoce. Postrádala jsem autorovu "hloubku a šířku" příběhu. Pan King sice v závěru uvádí, že sám neví, jak se příběh bude vyvíjet, že mnoho neví o minulosti a jejích událostech i o samotných postavách, ale jelikož jsem přečetla už hromadu jeho děl, musím tuto knihu považovat za zklamání. Samozřejmě jsem odhodlaná přečíst celou sérii temné věže a budu doufat, že mě mile překvapí.

10.12.2014 2 z 5


Talisman Talisman Stephen King

Jelikož jsem jako první četla Černý dům, tak jsem od této knihy očekávala spoustu pozitivních dojmů, kterou ve mě pokračování Talismanu vzbudilo. Bohužel mě však tato kniha nijak zvlášť neuchvátila. Místy jsem ani neměla už chuť dál pokračovat v četbě, ale naštěstí se vždy objevila nějaká zápletka, která mě ke knize opět připoutala. Ještě se mi nestalo abych z nějaké knihy od Kinga nebyla nadšená, musím však říci, že Talisman je první výjimkou. Talisman vnímám jako pohádkový příběh, ve kterém, jak už to tak v pohádkách bývá, dobro vítězí nad zlem a vše dobře dopadne. Na pana Kinga tím však nezanevřu a určitě se s chutí pustím do další, již 32. knihy.

01.12.2014 3 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Má 30. kniha od Krále (několikátá od Bachmana) a musím říct, že jsem nebyla čtenář, ale chodec. V reálném životě jsem ušla (zatím) nejdále 64km a vím, co to obnáší, tudíž jsem se opravdu vžila do děje. Poslední kapitolku jsem si musela přečíst několikrát. S postavami se mi velice těžko loučilo, i když bylo jasné, že to jednou skončí. Závěr knihy je takový, jak má být. Není třeba závěr nijak více rozvádět.
Potěšilo by mě, kdyby vítězovo první přání bylo aby se Major zůčastnil dalšího dlouhého pochodu v roli chodce.

17.11.2014 5 z 5