FantasyCZech FantasyCZech komentáře u knih

☰ menu

Moon Knight Moon Knight Warren Ellis

Úžasný komix, kresby nádherné příběh srozumitelný, shrnutí na konci bylo užitečné

12.08.2023 5 z 5


Arazanini vlci Arazanini vlci John Flanagan

(SPOILER) Hned jak jsem zjistil že vychází nový hraničář, musel jsem ho předobjednat. Dneska jsem ho donesl domů, a musím říct že oproti poslední knize je to výrazné zlepšení, i když kniha je opět tenká, takže nejspíš bude jeden příběh rozdělen do dvou knih. A hlavně, což už se dlouho nestalo: jsem se v některých momentech i rozesmál. Prostě jakoby se vrátil starý dobrý Hraničářův učeň. Jen jedna věc (docela zásadní) pamatuju si HU jako realistické vypodobnění světa ve stylu středověk, ale poslední díl je (na což jsem nebyl zvyklý a ani připraven) plný magie a démonů atd. Tohle mi do knihy prostě nesedí. To nebyly knihy kde se řešila magie a zrůdy jako v zaklínači nebo tak něco. Tam byly všechny hrozby "realistické". Tady by neměly být čáry a kouzla, démoni, výroba stříbrných šípů při měsíčku a zaklínadla atd. Velcí zlí vlci by se ještě dali, ale co je moc to je moc. Takže nakonec to je 6,5 z 10 a to s odřenýma ušima. A to nepočítám četné chyby v překladu a gramatice. ;)

24.07.2023 2 z 5


Rónin Rónin Rafal Jaki

Byl to hodně dobrý komix, úžasná kresba (miluju japonskou kulturu a zaklínače takže jsem se na to těšil) příběh taky fajn

24.07.2023 5 z 5


Darth Bane: Cesta zkázy Darth Bane: Cesta zkázy Drew Karpyshyn

(SPOILER) Tohle je ten nejlepší Star wars román co jsem kdy četl. Nádherné napsané, autor do podrobna vypráví Desovy pocity, jak dokázal svůj vztek přeměnit v sílu a zbraň proti druhým, a jak svými myšlenkami dokázal vyprovokovat vojáky ve hře ve svůj prospěch. Určitě doporučuji koupit, a i další díly ze série. Za mě 11/10⭐

27.09.2022 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Co k tomu říct? Úžasný fantasy příběh, který jsem přečetl za dva dny a hodlám si přečíst i ostatní. Doporučuji

27.04.2022 4 z 5


Bitva na Hackhamské pláni Bitva na Hackhamské pláni John Flanagan

Tohle byla poslední kniha, která mi chyběla k dočtení celé úžasné série od Flanagana. Všem doporučuji

25.04.2022 5 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Závěrečný díl jedné z nejlepších fantasy knižních sérií na světě. Sapkowskiho svět je dokonale promyšlen, je plný nestvůr, příšer a nepřátel. Já bych řekl že Bouřková sezóna je hodně dobrá na zakončení celé série. K sérii se určitě vrátím a pokaždé co ji dočtu to pro mě bude stejně úžasný zážitek jako teď. Děkuji Sapkowskimu za super chvíle se zaklínačem Geraltem, půvabnou čarodějkou Yennefer, nenapravitelným trubadúrem a nejlepším přítelem Geralta - Marigoldem, a naší malou zaklínačkou - Ciri. Přeji všem co se chystají Zaklínače číst hodně štěstí!

22.04.2022 4 z 5


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

(SPOILER) Skončilo to nějak divně. Já to nechápal. Tak zemřel Geralt nebo ne? A jak se Ciri dostala do těch artušovských legend?

23.03.2022 4 z 5


Turnaj na Gorlanu Turnaj na Gorlanu John Flanagan

Nejlepší: Norris: ,,Slyšel jsem že dáváte dohromady bývalé hraničáře. Myslel jsem si že byste to mohli být vy.'' ,,Taky že jsme.'' ,,Říkám, myslel jsem si to dokud jsem neuslyšel ty totální voloviny o kterých jste se tu celou dobu bavili.

25.01.2022 4 z 5


Z masa a ohně Z masa a ohně Aleksandra Motyka

Super komix.

24.01.2022 5 z 5


Prokletí vran Prokletí vran Paul Tobin

Super příběh, kresba je moc pěkná.

24.01.2022 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

(SPOILER) Nejvíce se mi líbila povídka Meč Osudu. Ciri mám rád. Jen mě trochu zmátl ten epilog který je až několik let potom. Já myslel že to bude skok, a z Ciri bude zaklínačka a nebude o tom příběh a nic víc. Když jsem začal číst Krev Elfů tak jsem se uklidnil.

24.01.2022 4 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Tuhle sérii miluju!!! Super fantasy příběh i postavy. Možná se mi to víc líbí když je to psáno jako kniha, jako celek než rozkouskované povídky.

24.01.2022 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Super kniha, líbí se mi že to na sebe moc nenavazuje a jsou to oddělené povídky. A ty slovanské monstra a příšery - Prostě super kniha a doporučuji přečíst každému fanouškovi fantasy.

24.01.2022 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Co k tomu říct? Podle mě nejlepší kniha z celé série 18 knih. Postavy, zápletky všechno je super. Snad nejlepší kniha, a za mě předčila v mnohém i Pána Prstenů.

25.12.2021 5 z 5


Ztracený princ Ztracený princ John Flanagan

(SPOILER) Jsem teprve v polovině knihy, ale upřímně už teď jsem dost zklamaný.... Pořád nic nového. Prvních 10 dílů bylo super, ale poslední 4 díly byly docela na kraji. Už jen proto, že například zemřel Crowley, vyměnili Cuka atd. Ale 15.? Zklamání.... Hořké zklamání.... Rovnou k zásadním problémům, které mě přišly důležité. Když nějaký král potřebuje pomoc, tak určitě nepřijede sám ale vyšle poselstvo. Dále: vtipy a humor knih ochabl a už to není co bývalo... nápady na zápletky, hlášky hrdinů, prostě všechno ztratilo svůj půvab a krásu která mě před lety přivedla k téhle sérii. Polovina knihy je podrobné popisování tréninku a učení nějakých dovedností. Připadá mi jako by se už autor ani nesnažil.... Je to pro mě zklamání. Uvidíme co přinese zbytek knihy ale moc nadějí tomu nedávám...

25.12.2021 2 z 5