Elisis112 Elisis112 komentáře u knih

☰ menu

Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Přečetla jsem prvních 60 stránek, dál jsem se neprokousala. Po šíleně zmateném začátku jsem ke knize získala úplnou nechuť ji číst. Věřím, že může být od sté stránky úžasná (jak tady někdo píše), ale už jen kvůli začátku si až tak vysoké hodnocení rozhodně nezaslouží. Co se subjektivního hodnocení týče, styl psaní není zrovna můj šálek čaje (viz. slovo 'magie' v každé druhé větě) a ani upíry moc nežeru. Více mi vyhovují fantasy, kde magie není na denním pořádku.

21.08.2016 1 z 5


Justina aneb Prokletí ctnosti Justina aneb Prokletí ctnosti Donatien Alphonse François de Sade

Moje nejoblíbenější a nejmilejší Justina, na kterou nedám dopustit. Pravda, člověk se musí pohybovat na trošku jiné úrovni vnímání, aby de Sadovu filozofii pochopil a náležitě ocenil. Drtivá většina lidí na to prostě nemá buňky a i kdyby si Justinu desetkrát přečetli, nepochopí její hluboký metaforický význam.

30.03.2016 5 z 5


120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Já prostě de Sada miluju. Nepřestává mě udivovat jak na takové prasárny vůbec dokázal přijít. Jen je škoda, že dílo nedokončil..

30.03.2016 5 z 5


Piercing Piercing Rjú Murakami

Takhle, čím šíleněji podaný příběh, tím víc ho miluju :) 5 hvězdiček.

27.03.2016 5 z 5


Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Podle mě nejlepší kniha od Greena. I když jsem ji četla anglicky, nedokázala jsem se od ní odtrhnout a za 3 dny bylo po ní. Jen mě docela mrzí, že česky vychází až jako poslední. 150%

16.09.2015 5 z 5


Soumrak království Soumrak království Morgan Rhodes (p)

Dostala jsem ji pod stromeček a vůbec jsem nevěděla co čekat. Moc se mi do ní pouštět nechtělo, zvlášť teda kvůli tloušťce, ale když jsem se k tomu nakonec dokopala, nadávala jsem si, že jsem ji tak dlouho nechala ležet. Knihu jsem četla jedním dechem a mohu ji jedině doporučit. Moc se mi na ní taky líbí, že obsahuje nejen postavy, které mě dohání k šílenství, ale i ty, kterým bezmezně fandím a nedám na ně dopustit. // 90%

29.01.2015 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Na knihu jsem se těšila, příběh mi připadl poutavý a zajímavý, stejně tak jako název. Bohužel, dlouho mi trvalo se do ní začíst a bavit mě začal až rozvinutý příběh Juliette. To ale taky netrvalo dlouho a poslední stránky už jsem některé jenom přeskakovala.

Knihu celkově považuji za dobrou, i když to není přímo můj styl. // 70%

29.01.2015 3 z 5