Dvířka Dvířka komentáře u knih

☰ menu

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Na knize se mi líbila čtivost, rozbor osobností jednotlivých postav a postupné odhalování tajemství z minulosti i z onoho osudného večera. Rozuzlení ale překvapivé nebylo. Dalo se čekat, kdo bude vrahem. Přesto mě vypravěčský způsob této spisovatelky moc bavil.

05.06.2018 4 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha se četla rychle, ale podle mého jsou na podobné téma lepší knihy. Chování postav mi místy přišlo nepravděpodobné, děj průhledný a konec teda opravdu nečekaný. Četla se dobře, zajímalo mě, jak vygraduje, ale nesympatizovala jsem s žádnou postavou - zdáli se mi sobecké, bezcharakterní a "šílené". :-D Ke knize už bych se nevrátila.

15.05.2018


Cena za rozkoš Cena za rozkoš Nika Peas (p)

Děj mě zlákal, kniha se četla dobře, ale tak trochu mi připomínala venezuelskou telenovelu. Chování postav bylo na můj vkus zbytečně dramatické a nepodobalo se tolik reálnému životu. I když o tom vypovídá samotné společenské postavení toho krásného lamače dívčích srdcí a mucholapku zlatokopek. :-D

25.02.2018


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Nápad dobrý, ale místy mi čtení dělalo až zle - viz. reálná představa opuštěného štěněte. Za týrání zvířat bych vraždila, i když tady byly jen v mysli trochu bláznivého spisovatele. Vlastně celou knihu jsem měla nervy napnuté a toho psychopata bych osobně nejradši *** :-D Líbilo se mi prolínání přítomnosti s minulostí, přičemž začátek knihy mi připadal divně strojený, už tam bylo jasné, že něco nehraje. Konec zase předvídatelný. A střed bych doporučila tomu, kdo rád čte psychicky deptající knihy.

25.02.2018


Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Pozoruhodná kniha, přímo nutila zamyslet se nad životem. Rozuzlení překvapilo.

09.02.2018


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Čtivá, spádová, ale postup vyšetřování a chování některých postav mě místy udivovalo. Naopak vrah byl nápaditý.

05.02.2018


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Napínavá od začátku až do konce. Kepler se nedá zaměnit. A to je Lovec králíků teprve druhá kniha, která se mi od tohoto autora dostala do rukou. Osobitý styl rozmanitě popisující prostředí, charakter postav a jejich jednání. Určitě se vrátím i k předchozím dílům.

05.02.2018


Přízraky, zázraky & spol. Přízraky, zázraky & spol. * antologie

Skvělá duchařská sbírka. Četla jsem ji hned dvakrát a z některých povídek jako: Otevřené dveře; Cesta zalitá měsíce; Výběrčí dům nebo Strašidelný dům vám naskáče husí kůže. Stačí ta správná atmosféra tmavého pokoje a povídky z 19. a 20. století vám nastolí tísnivý pocit, jaký si přeje mít každý čtenář tohoto žánru. Alespoň u mě to tak je. :)

06.07.2011 5 z 5