DomenicaRisa DomenicaRisa komentáře u knih

☰ menu

Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Když autorka upustí od větších náznaků fantasy, je to najednou výrazně stravitelnější. Postavy jsou více "lidé" a celkově je to uvěřitelnější. Díky propojení s řeckými mýty se bude zapomínat hůře, než jiné sexy oddychovky na jiné odpoledne.
Značné zlepšení oproti prvnímu dílu. Snad bude autorka v tomto trendu pokračovat.

13.10.2023 3 z 5


Pokojové rostliny v praxi Pokojové rostliny v praxi Zia Allaway

Viděla jsem ji zběžně v mém oblíbeném květinářství a zalíbila se mi. Po vyzvednutí objednávky a důkladnějším přečtení jsem zůstala roztrpčena s nepříjemnou pachutí v ústech. Jeden z prvních bodů knihy říká, že důležité jsou potřeby rostliny a estetika až na dalším místě. O JEDNU! stránku dále je echinokaktus umístěn v nepropustném "dekorativním" obalu. A o mě se v ten moment pokoušel infarkt. Sukulenty "zasazené" ve sklenici jsou další věc na facku. Některé překlady v přehledu rostlin taky nebyly úplně košer, ale to je jen o zvyku. Každopádně epipremnum nazývat v odborné knize "potosem" je opět nevhodné. Netík zasazený v drhaném macrame závěsu pěstiteli odejde do pár dnů, pokud nebude viset v mega vhlké koupelně.

Naopak ráda vyzdvihnu informace k aranžování orchidejí, relativně pěkně jsou zpracovány i přehledy masožravých rostlin. Ač s ohledem na šíři rodu nephentes bych se neodvážila plošně tvrdit, že jsou "poměrně snadné" na péči...

Závěr - pro zkušeného pěstitele může přinést zajímavé pohledy, pro nováčky prosím ne. Hezky barevně zpracované, ale obsahuje značné množství pěstitelských prasáren, které každého nováčka v pěstování nutně přivedou k uhynulé rostlině a pranýři na skupinách o rostlinách na sociálních sítích.

11.05.2023 2 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Kniha vyvolává tolik otázek. Co to k čertu bylo? Cílené na YA nebo dospělé? Jaký je tu vlasntě příběh? Může člověk mít alergii na některá slova? A měl to být příběh normální nebo magický?

Nemám ponětí. Řekla bych, že autorka byla odkojena na Starých řeckých bájích a pak přešla na 50 Shades a rozhodla se napsat kombinaci. Žádný! Jako doslova - tam není nic hlubšího. Ano, může. Výrazy jako sirénka, mušlička, šťávička se dají jen v omezeném množství max 1 kus na příběh. Ehm magické bariéry, ale vizáž zbohatlíků.

Hlavní myšlenka nebyla k zahození, ale byla tragicky zpracovaná.

14.03.2023 1 z 5


Šíleně bohatý Šíleně bohatý Kylie Scott

Tak nějak nepochopitelným způsobem mi uniklo, že to je stejná autorka, co napsala Stage dive... Jinak bych se toho nedotkla ani lopatou. Stejně praštěné jako zmiňovaná série. Tentokrát ho zná asi 2 dny a hned za ním letí, okamžitě se zcela nechá "popelkovsky" proměnit. Postrádá jakýkoli smysluplný vývoj postav, děje. No capovina na entou. I některé Harlequin jsou lepší a to už je co říct.

30.10.2022 odpad!


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

V tomto díle byla nejlepší postava "nějaká Tichá" a popis její obětavé péče o obraz. Paradoxně Marie samotná mě tady nějak nebavila, postrádalo to šmrnc z prvního dílu a její fňukání ohledně chlapů bylo na (téměř) zaklapnutí knihy. Naštěstí personál zámku a hraběnka Vivien na práškách to zachránili na čestné 4 hvězdičky.

29.12.2021 4 z 5


Taladin Taladin Pamela Kavanagh

Jediná knížka z Pony Clubu, kterou si pamatuju. Krátké, chytlavé, a protože tehdy jsem ji měla půjčenou, teď po letech jsem si ji koupila.

29.12.2021


Srdcerváči. Kniha 2 Srdcerváči. Kniha 2 Alice Oseman

Ne... Tohle prostě ne. Ne proto, že by to bylo až tak špatné - příběh je chodící klišé a míru originality mu dodává jen forma komiksu. Co mi příšerně lezlo na nervy, byly "citoslovce" které nebyly citoslovci. Chápu, že komiksová forma dává jistou míru volnosti, ale toto už bylo přespříliš. A na slovo vyoutovat jsem po přečtení dvou dílů alergická. To samé platí pro třetí díl.

29.12.2021 2 z 5


Jen jeden rok Jen jeden rok Penelope Ward

Pomohlo to překlenout nudnou pracovní neděli, když zrovna nechodili lidi. Znovu tuhle YA knížku ale číst nebudu. V sekci románů pro ženy to nemá co dělat. Zlaté After vedle tohoto. Závěrečné "drama" jsem čekala celou dobu, takže neoslnilo. A pokus o postavu kamarádky Kai měl zůstat jen ve fantazii autorky.

20.12.2021 1 z 5


Smlouva na lásku Smlouva na lásku Alessandra Torre

Kam se to hrabe na Dívku z 6E. Tohle byla katastrofa - několik poskládaných prvků k sobě, spousta nelogicky ukončených, nebo aspoň bez lepšího zakončení. Hrozná spatlanina.

29.09.2021 1 z 5


Bez závazků Bez závazků Vi Keeland

Škoda, že jsem se nedočetla, jak to dopadlo se vztahem Izzy a jejího otce. Rodičovské vztahy byly na knize to nejzajímavější.

12.08.2021 2 z 5


Dexterův poslední záběr Dexterův poslední záběr Jeff Lindsay (p)

Jediná kniha kterou jsem ze série četla. Víc už číst nebudu a seriál taky nemám v plánu dokoukat. Tady je prostě všechno špatně.
Dexter je vykreslen jako "ten hodný" a všichni mu fandí, aby nebyl chycen. To že zabíjí lidi je přece v pořádku, když zabíjí jen ty zlé. Nikdo není Bůh a každý stát má svůj trestní systém. Ne vždy dokonalý, ale pokud má společnost fungovat, je nutné jej akceptovat.
Dexter byl narušené dítě, které jeho nevlastní otec proměnil na zbraň. Možná je navenek sympatický, ale je to nebezpečný predátor a nikdo by mu neměl fandit. Tohle je prostě špatně.

12.08.2021


Nevhodné! Nevhodné! Vi Keeland

Knížka přečtu, zabiju čas, možná se zasměju a pak zapomenu. Když jich autorka napíše 20 a v každé jsou jiné postavy, začne to prostě splývat a pro mě taková autorka nijak nevybočí z šedé řady průměru.

12.08.2021


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Kniha psaná v ich formě. Dlouho jsem nic takového nečetla. Jde přirovnat díky sarkasmu a ironii k Meg Cabott a jejím Deníkům princezny. Jen tady je to Deník zchudlé šlechtičny bez titulu. Parádní popisy postav, které tvoří zábavné panoptikum. Od českého autora a zasazeno do českého prostředí věc nevídaná. Autorovi gratuluji a těším se na další setkání s Kostkovými z Kostky.

12.08.2021 5 z 5


Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

První díl dobrý, ten mě bavil. Ty druhé dva už se mohly scvrknout do jednoho a nic by se nestalo. Až moc jednoduchý příběh a "zakázaná" láska. Prostě chodící klišé.

12.08.2021 3 z 5


Reid Reid Melanie Moreland

Bylo to jiné, než zbytek série. Ale jak jiné? Trauma a problémy přišijeme chlapovi, místo slečny. Znovu číst nebudu, začátek a "omylem špatně uložený seznam" byla asi nejzábavnější část. První třetina fajn, zbylé nudné.

12.08.2021 1 z 5


Kuchařský zápisník pro dceru Kuchařský zápisník pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová

Krásný nápad. Těžko udělat formát, který by vyhovoval všem u kuchařky, ale tady se snažili na maximum . Jsem ráda, že se mi ji povedlo sehnat.

12.08.2021 5 z 5


Jak pohlídat dědečka Jak pohlídat dědečka Jean Reagan

Hlavně dědečkovi nezapomeňte před procházkou namazat plešku. Nejlepší věta vůbec.

Moc milá knížka. Krátké odstavečky a větičky perfektní pro malé čtenáře, kteří by již rádi četli velké knížky.

29.06.2021 5 z 5


Alexander Alexander Daniela Mičanová

Co to pro boha svatého bylo? Kladu si jen jednu otázku - proč má tohle ještě pokračování?

29.06.2021 odpad!


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Tato kniha byla jedna z prvních, které jsem v daném žánru asi před 8 lety četla. Při opětovném shledání s postavami jsem byla dnes mile překvapená. Stále to byl uvěřitelný a milý příběh se sympatickými postavami, který se neztratí ani v dnešní široké konkurenci obdobně laděných knih a většině by nakopal zadek. Jediné co mi trochu chybělo, byl popis Edinburgu.

28.03.2021 5 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

První díl šel, ale tento už mě nezaujal.

17.03.2021 1 z 5