Dmjouuu Dmjouuu komentáře u knih

☰ menu

Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Zajímavé počtení, temná atmosféra, severskej styl. Ke konci jsem se musel do čtení malinko přemáhat kvůli překombinovanosti, ale jsem rád, že jsem to dojel.

16.07.2018 3 z 5


Past Past Andrew Fukuda

Výborný zakončení trilogie. Samozřejmě - je to chvílemi naivní, nelogické apod., ale beru tento svět tak, jak je a užívám si všechno bez nějakého většího spekulování.
I díky tomu jsem se nechal dovést až do závěru a jelikož jsem během této trilogie moc nepřemejšlel a spíš jenom dutě přijímal, tak jsem si všechno moc užil i se závěrečným rozuzlením.
Moc jsem si tyto tři knihy užil.

17.03.2018 5 z 5


Kořist Kořist Andrew Fukuda

Druhý díl mě velmi bavil, stejně jako úvod této série. Oproti jedničce je tu ještě víc akce, opět nechybí zajímavá rozuzlení a má to švih. Jako oddechovka s učitou dávkou naivity to slouží naprosto skvěle, hned jsem si musel objednat závěrečný díl trilogie a těším se na něj.

09.03.2018 4 z 5


Hon Hon Andrew Fukuda

V levných knihách jsem náhodně sáhnul po prvních dvou dílech této trilogie, kus za 39kč a jsem nadšenej. Má to chytlavý příběh, hodně tajemna, hodně napětí, parádně to trefilo moji momentální náladu. Není to nic úplně světoborného, ale skvělá oddychovka, která mě v rámci žánru plně uspokojila. Už jsem dočetl i druhý díl, který se mi líbil úplně stejně a už mám objednanou trojku.

09.03.2018 4 z 5


Jediný muž Jediný muž Andrew Gross

Skvělé čtení. Velmi se mi líbilo spojení reálných událostí s fiktivním příběhem. Knihu jsem přečetl na jeden nádech. Za mě rozhodně 90%

26.01.2018 5 z 5


Blackout Blackout Marc Elsberg (p)

Skvělý námět, výborně zmáknuto po vědomostní a rešeršní stránce. Za to klobouk dolů. Detektivní kostra příběhu slušná. Bylo to napínavý i chvílemi fascinující, čekal jsem grande finale, které nakonec až tak úplně nepřišlo a trochu mi to zkazilo dojem. Ale jinak velmi dobrý počtení! Obodoval bych to 3 a 1/2 hvězdičkama, sem kliknu na 4.

30.11.2017 4 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Trochu netradičně pojatá kniha, která hezky vykresluje beznadějné situace za války. O tragédii lodě W.G. jsem dosud neslyšel, i proto jsem moc rád, že jsem tuto kniho přečetl. 3 a 1/2 hvězdičky

06.11.2017 4 z 5


Dobrodružství v Zemi nikoho Dobrodružství v Zemi nikoho Jaroslav Foglar

Tahle foglarovka mi v pubertě unikla, tak jsem ji zblajzl až teď a i když je mi přes 30, tak jsem u posledních stránek pociťoval stavy dojemnosti a chvílemi mi vlhly oči. Parádní. Začátek trochu pomalejší a i přes lehkou foglarovskou naivnost má knížka pár drsných momentů a pořádnou dávku napětí.

06.11.2017 5 z 5


Ostrov včerejšího dne Ostrov včerejšího dne Umberto Eco

Přiznám se, že pro mě to nebylo lehké čtení. Smekám před autorovými znalostmi a schopností neskutečně popisovat a kombinovat, stejně tak klobouček před překladem pana Frýborta. Příběh je sice poutavý, ale ztrácí se pod nánosy filosofického chrlení, což mi dělalo problémy. Některé pasáže pro mě byly až nesnesitelně nacpané filosofováním. Kdybych měl hodnotit, tak kvalita knihy 5/5, poutavost 2/5 (to je ale moje osobní preference).
Pokud chcete prožít svižný příběh, raději sáhněte po něčem jiném.

11.04.2017 3 z 5


Až delfín promluví Až delfín promluví Robert Merle

Nejprve jsem si zvykal na pozvolné tempo a zvláštně stylizované pasáže, které mi často rozhodily soustředěnost a moje prožívání příběhu bylo trochu laxní, kvůli čemuž jsem měl ze začátku guláš v postavách a ději (páč jsem byl při čtení trochu laxní). Poslední třetina knihy hezky graduje a típec na konci mi malinko rozhodil sandál, moc bych chtěl prožít i další profesorův plán. Nicméně moc příjemná kniha s chvílemi mrazivou atmosférou.
Pozn. potěšila mě malinká vsuvka příběhu z Merleho předchozího románu Smrt je mým řemeslem.
4*

04.01.2017


Mladí lvi Mladí lvi Irwin Shaw

Skvělý válečný román. Co mě nejvíce uchvátilo byl naprosto realistický a detailní popis veškerého dění - ve válce i mimo ni. Sympatické postavy a výborné finále.

22.12.2016 5 z 5