Past

Past https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206263/mid_hon-past-koI-206263.jpg 4 203 43

Hon série

< 3. díl

Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti. Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem…... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Trap , 2013


více info...

Přidat komentář

Erlif
12.06.2023 3 z 5

Styl byl pořád stejný... Knížku jsem relativně rychle přečetla...
Ale třetí díl už mě tolik nenadchl, nepřišel s ničím víc... a k tomu ten konec...
Jako komplet trilogie YA nebyla špatná, přitom jsem měla pocit, že by se z toho dalo vytěžit víc...

Schullerka
08.05.2022 1 z 5

Jak byly první dva díly podprůměr, tak tohle byl poslední hřebík do rakve. Příšerně zbytečná zápletka, s ještě zbytečnějším koncem, u kterého si člověk akorát řekne, k čemu teda četl ty předchozí dvě knihy. I když se trilogie přes všechny nesmyslnosti a příhodné věci, které tam autor nasázel dala celkem číst, tak ten konec to úplně zabil. Přišlo mi, že Fukuda už prostě měl dost textu, aby z toho byly tři knihy, tak to zabalil a už se neobtěžoval, aby to dávalo všechno smysl.

Postavy jako takové, a hlavně Gen vůbec nemají žádný růst. I když to vypadá, že Gen pobral trochu rozumu, tak v další kapitole jsme zase tam, kde jsme byli. Na to, že trilogie časově zabírá zhruba tři týdny, tak týpek se stihne šíleně zamilovat (aby tam byla ta tragická láska asi), 'odmilovat se' a zamilovat se do jiné (aby tam byl ten happy end že). Jak už jsem říkala u předchozích knih, ty myšlenky o Záři a Sisy, které Gena okupují pořád dokola, a ty scény, které mají víc sexuální podtext mi přišly víceméně trapné a někdy celkem odporné.

Shrnula bych to asi takhle: kdyby se Gen nechoval jako blb na začátku, tak by byli úplně na stejném bodě jako jsou na konci, ale bez stovek mrtvých, kteří zemřeli jeho chybami. Úplně trapný byl taky pokus o nějakou biblickou symboliku v závěru.


Alethea_k
27.03.2022 5 z 5

I po několika letech mám pro upíry slabost. Na tom se asi už nic nezmění. Příjemně mě překvapilo, že si i po letech od čtení prvních dvou dílů pamatuju celkem děj a hlavní postavy. Velmi vhodně bylo autorem zvolené, že se děj většinově odehrává v průběhu asi 2 dní. Kniha neměla žádná hluchá místa, nic co by bylo možné proškrtat nebo bylo nudné. Jediné co poslední dobou v knihách nezvládám, je propojení moderních technologií a života jako ve středověku. Na jednu stranu mají tablety, na druhou stranu jezdí na koni a v kočárech. Ale až na tento detail jsem nadšená. Konec a velké odhalení jsem opravdu nečekala, v této době mě to možná o to víc zasáhlo. Škoda, že série skončila. Ráda bych věděla, co se stalo pak.

Čtenář1234
05.01.2022 5 z 5

Musím uznat, že otevřený konec mě velmi překvapil. Rád bych se dozvěděl kam odletěli Ben s Klárou a jestli tam našli Genova Otce. Dá se říct, že jedna z největších otázek knihy nebyla zodpovězena. Každopádně kniha to byla výborná, stránky ubíhaly jedna za druhou. Doporučuji.

vlkove
04.12.2021 3 z 5

HODNOCENÍ SÉRIE: 66 %

Dédečko75
24.04.2020 5 z 5

Škoda že je konec ????

KillHurt
18.02.2020 3 z 5

Pozor spoiler!!! V knize se objevuje řada zajímavých momentů, které jsou mnohdy dokonce i velmi napínavé. Bohužel jsem v tomto třetím díle už asi ztratil velký podíl své naivity a začaly mě štvát některé autorovy logické lapsy (viz lidské pižmo upíři cítí jen, když je to vhodné pro děj, "nepřekonatelná"upíří chuť na glupaní maso ad.). Bohužel celý pocit zklamání ze třetího dílu nezachránil ani závěr ve stylu Battlestar Galacticy. Velké plus za to, že se Fukuda se svými postavami rozhodně nemaže.

Ben Nevis
20.12.2019 2 z 5

Ve druhém díle mi jenom vadily nesmyslné metafory typu pěna od piva. Kde by asi glupani nebo soumračníci vzali pivo?
Třetí díl to zase válcuje nereálnými akčními scénami a roubováním soumračníků na náš reálný svět. Nakonec jsem byla ráda, že se Gen nesetkal se svým otcem, kterému přebývalo víc než jedno kolečko.

caldap
22.05.2019 3 z 5

Čtivé, ten konec mi připadal neuzavřený. Čekala jsem, že se setká s otcem nebo podobně ukončená trilogie, ale bohužel.

jitka7
19.09.2018 3 z 5

Tohle pro mě už bylo trošku slabší, protože.... jak by přeci mohli ze všeho vyváznout, když se nemůžou vyrovnat soupeři ničím. Natož, když jich je na ně nejmíň stovka. Ale....... zázraky se dějí neustále a bylo jich na mě až moc. Ale zase ten konec knihy byl naprosto nepředvídatelný. Ubrala bych na nesmrtelnosti hlavních hrdinů a talentu se dostat snad ze všeho. Bylo by to lepší.

Irena77
25.07.2018 5 z 5

Super kniha

Knihomlok2015
10.06.2018 4 z 5

Ať už si myslím o téhle knize cokoliv, to malé poťouchlé pošťouchnutí na téma, že každá civilizace se nakonec zničí sama, mě opravdu potěšilo.

todilka
26.03.2018 4 z 5

Závěrečný díl jak má být. Napínavý, plný očekávaných, ale i neočekávaných zvratů, pěkně napsaný a čtivý. Úplný závěr mě ale trochu zklamal, byl až příliš idealistický. Zároveň mě zamrzelo, že některé příběhy zůstaly nevyřešeny. Celkově ale jak jsem neočekávala nic zázračného, nadchlo mě to, až jsem byla překvapená :-)

Malarkey
22.03.2018 4 z 5

Třetí, a závěrečný díl, možná není nejnapínavější, ale rozhodně je nejakčnější. Sice se v něm dějí místy až zbytečné zvraty, které příběh notně zjednodušují, ale posledních padesát stránek mě dokázalo poměrně šokovalo, čímž mě utvrdilo v tom, že číst tuto trilogii rozhodně nebyla ztráta času. Nechci nutně spoilerovat, ale musím se přiznat, že mě hodně mrzelo, že spisovatel neuzavřel například příběhovou linku s Genovým tátou. Zasloužilo by si to za to čekání. Celkově ale uznávám, byl jsem spokojený. Není nad to udělat z vlkodlaků a lidí něco víc, než je obyčejně v jiných příbězích přijímáno.

Dmjouuu
17.03.2018 5 z 5

Výborný zakončení trilogie. Samozřejmě - je to chvílemi naivní, nelogické apod., ale beru tento svět tak, jak je a užívám si všechno bez nějakého většího spekulování.
I díky tomu jsem se nechal dovést až do závěru a jelikož jsem během této trilogie moc nepřemejšlel a spíš jenom dutě přijímal, tak jsem si všechno moc užil i se závěrečným rozuzlením.
Moc jsem si tyto tři knihy užil.

witko
28.10.2017 3 z 5

Děj opět odsýpal, držel napětí, místy jsem ale nesměl nad drobnými nelogickými věcmi moc přemýšlet, vadilo mi to. A konec:? Ten radši bez komentáře. Za schopnost držet mě při čtení až do konce, tři hvězdy, jinak by to byly dvě.

parvitas
17.10.2017 2 z 5

Záver sa dal predpokladať, bolo to také jednoduché... znovu a znovu tesne unikali miliónom tvorov, ktorí bažili po ich krvi a mäse!? Pár logických nezrovnalostí, neuveriteľných únikov a bombastický záver, ktorý sa v podstate naznačil už v prvých dieloch, takže prekvapenie sa nekonalo... Zamyslite sa, či keď ľudia dokážu ostať v noci hore, nedokážu ostať cez deň bdelí aj upíri? A takto by sa dalo pokračovať...
Ale keď nad tým spätne rozmýšľam, JE to ideálne dovolenkové čítanie, takže som spokojná. Bolo to OK.
Iný pohľad na upírov. A to môžem.

KateCullen
15.10.2017 4 z 5

Většina děje se dala lehce odhadnout, na posledních padesáti stranách mě ale autor tak dobře vyvedl z míry, že jsem se nestačila divit. A je i dobře, že příběh skončil "nedotaženě" - uzavřela se jedna kapitola jejich životů a další už se neodkrývá, takže dává pocit lepších zítřků. Navíc autor může v případě dalšího návalu inspirace pokračovat (klidně bych ocenila ohlédnutí se do minulosti na Ústav Glupanů - vytváření "domnělé" minulosti by mohlo být zajímavé).

Roxik
14.07.2017 3 z 5

Jak Kořist tak Past se mi líbily, druhý díl jsem si vysloveně užívala, ale posledních padesát stran mě nějak zklamalo a moje nadšení (přečetla jsem obě knihy za dva dny) pohaslo, nějak mi neseděl původ "glupanů" přišlo mi to dost přitažené za vlasy a co Vědec? Celé tři díly byl zmiňován pomalu na každé straně a pak nic, to samé osud Bena a Kláry. Konec byl useknutý a prostě neukončený, myslím, že nejsem jediná koho to zklamalo.

niki-chan
11.07.2017 3 z 5

Závěr trošku nijaký, useknutý, něco mi tam chybělo, aby se dalo říct konec. Ale celkově trilogie nebyla špatná, rychle se četla i námět byl zajímavý, jen trošku slabší podání.

Štítky knihy

upíři smrt napětí pronásledování

Autorovy další knížky

Andrew Fukuda
americká
2014  75%Hon
2014  81%Kořist
2015  80%Past

Kniha Past je v

Právě čtených2x
Přečtených308x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených15x
Knihotéce223x
Chystám se číst110x
Chci si koupit30x
dalších seznamech8x